Yeni Senaristle İlgili Yorum

xemrexxx

Konu Sahibi
Süper Favori Üye
Katılım
18 Mart 2012
Mesajlar
193,098
Reaksiyon puanı
159,867
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
Okayın ölümü, dizi, O kadın öldü başlıklı haber vs. çok tartışıldı ama dizinin yeni senaryo yazarının kim olacağı pek konuşulmadı.
Efendim açıklayayım; Muhteşem Yüzyılın senaryosu artık Yılmaz Şahine emanet. Şahin; genç bir yazar, 1978 doğumlu. İstanbul Üniversitesinde tiyatro okudu. Taşların Sırrı, Aile Reisi', Kartallar Yüksek Uçar, Fırtına dizilerinin senaryo ekibinde yer aldı ama adını, gençlik dizisi Kavak Yelleri ile duyurdu.
Evet, Kavak Yelleri ergen gençlerin aşk meşk dizisiydi ama Muhteşem Yüzyıl tüm Türkiyenin konuştuğu bir dizi.

YÖNETMENLER ÖNE ÇIKACAK
Aslında Muhteşem Yüzyıl, diziden de öte, siyasi arenada derin tartışmalara yol açan bir memleket meselesi.
Okayla bu dizi yüzünden çok uğraşıldı, zaten o da Bu dizi beni kanser etti dedikten sonra aramızdan ayrıldı.
Derdim, Şahin hakkında çömez edebiyatı yapmak değil. Dizi ekibi ve Star TV yöneticileri Şahine güvendiklerine göre vardır bir bildikleri.
Şahin zaten senaryo yazımında Okaydan sonraki ikinci insan, tretman yazarıydı. Yani bir nevi Okayın yardımcı kuvveti, askeriydi.
Okayın dizinin gelecek sezonları ile ilgili bir taslak bıraktığını hepimiz biliyoruz. Umarım Şahin başarılı olur.
Ancak ben bundan sonra Muhteşem Yüzyılın senaryodan çok, bir yönetmen dizisi olarak öne çıkacağını düşünüyorum. Okay büyük bir isim ve markaydı.
Dizinin yönetmenleri olan Taylan Biraderler (Durul ve Yağmur Taylan), Okaya olan saygılarından dolayı hep ikinci planda kaldılar.
Belki de Okay bütün tepkileri kendi göğüsleyerek, genç yönetmenleri korudu.
Artık diziyle ilgili çıkacak olası tartışmalarda Taylan Biraderlerin öne çıkacağını, Şahinin ise sadece işine odaklanacağını düşünüyorum


MEVLÜT TEZEL/SABAH
 
geçen bölüm çok başarılıydı ama inşallah herkes biriyle aşk yaşamaz
 
öyle bişi olmıcak tarih belli zaten kim kimle AŞk yaşayabilir