Yeni Dizi-İKTİDAR OYNU :NURBANU-1.Bölüm

xemrexxx

Konu Sahibi
Favori Üye
Reaksiyon puanı
143,377
Puanı
1,061
cecilia/nurbanu(pollyana):venedikli bir ailenin kzıdır.barbaros tarafından köle olarak alınır.osmanlı sarayına satılır.bundan sonra önce cariye sonra sırasıyla gözde ve haseki olacak.en son valide sultanlar içindeki en üstün yer olan valide-i atik olacaktır.
selim(cevaa):hürrem ve kanuni nin 3.çocuğudur.nurbanu yu ilk gördüğü an aşık olmuştur.
mihrimah(primavera):hürrem ve kanuninin 2. çocukları ve tek kızıdır.yönetimde şehzadelerden bile daha etkindir ve varlıklıdır.
rüstem paşa(destere):mihrimah ın eşi ve sadrazam.kanuni den sonra en zengin kişi olduğu iddaa edilir.
beyazıt(kaan 955):kanuni ye karakter ve huy olarak en çok benzeyen şehzadedir.
mabella/esma(dream):beyazıt ın cariyesi.nurbanu ile arası kötüdür.daha çok ayşe ile vakit geçirir.
mehmet(endgame):zamanla gözde şehzade haline gelen hürremin en büyük oğlu.
hürrem(southern):kanuni nin gözdesi ve nikahlı eşi.
kanuni(fks14): 10.osmanlı padişahı.
cihangir(orçun_22):kanuninin hasta oğlu.kendi kardeşlerinden çok mustafaya yakındır.
mahidevran(şirin): mustafanın annesi.
mary/dilruba(dizikolik):mehmet in eşidir.hürrem ile arası çok iyidir.
barbaros hayrettin paşa(ozan)kaptan-ı deryadır.mustafa yı desteklemektedir.
mustafa(besalet):en büyük şehzade tahtın en büyük varisi.
ayşe(aforizma):mustafanın eşi.
helen/peyker:nurbanunun en yakın arkadaşı.
dildar:mahidevran ın yardımcısı.
lütfü paşa:rüstemden önceki sadrazam.
mimar sinan(secquin):sırasıla 3 yaptığı 3 muhteşem camiyle adını duyuran mimar.mihrimah'a aşıktır.
gül ağa(xemrexxx):kimse istemeyince kendimi yazdım:F

not: dildar ve peyker benim bulmuş olduğum karakterlerdir.esma ve dilruba karakterleri tarihte vardır ama isimleri tam olarak bilinmemektedir.

1537 eski saray

(selim ve beyazıt bahçede oynamaktadırlar.mahidevran sultan ve ayşe hatun gelir yanlarına.)

mahidevran:ayşe kızım bunlar da mustafamın kardeşleri selim ve beyazıt.çocuklar bu da abinizin hatunu ayşe.
selim:benim ne zaman cariyem olacak validem?
mahidevran:(selimin başını okşar ve gülerek) daha çok küçüksünüz siz daha zamanı var.
beyazıt:önce benim cariyem olacak bir kere
selim:hayır ben senden büyüğüm
ayşe:(gülerek)çok tatlılarmış sultanım
mahidevran:annelerine hiç çekmemişler

(birbirlerine bakarlar ve gülüşürler.hürrem sultan da onları odasından izlemektedir.)

gül ağa:beni emretmişşiniz sultanım.
hürrem:evet.gel de bak hiç boş durmuyorlar gene bir cariye bulmuş oğluna.
gül ağa:benden isteğiniz nedir sultanım?
hürrem:duyduğuma göre hayrettin paşa yeni esirler getirmiş yarın köle pazarına gönderecekmiş.git ve bir düzinesini
satın al.güzel ve yetenekli olmalarına dikkat et.şehzadelerim için en iyilerini seçeceğim içlerinden.bu haremden olsun
istemiyorum cariyleri.
gül ağa:anladım sultanım.
hürrem:masraftan kaçınma en iyilerini seç ne kadar gerekiyorsa öde
gül ağa:peki sultanım.

(köle pazarı esirlerin tutulduğu yer.cecilia ve helen konuşmakatadır)

cecilia:ne yapacağız nasıl kurtulacağız bu durumdan?
(helen konuşmamaktadır sadece gökyüzüne bakmaktadır)
cecilia:sana diyorum cevap versene
helen:bak gökyüzüne ne güzel parlıyor.belki yarın ikimizin de hayatı daha iyi olur...
cecilia:hiç sanmıyorum.ben daha önce hiç bu kadar düşmemiştim ben.
helen:bense hep bu durmdaydım.karanlıklar içinde ama ilk defa yıldızları böyle parlak görüyorum.içime huzur veriyor.
cecilia:keşke ben de senin gibi düşünebilsem...

(ertesi gün sabah eski saray)

dildar:sultanım müjde!
mahidevran:ne oldu sabah sabah?
dildar:şehzadeniz geldiler manisadan
mahidevran:sahi mi niye haber vermeden geldi acaba?
(mustafa gelir)
mustafa:merak etmeyin validem babamın haberi var.
(mustafa mahidevran ın elini öper ve sarılır)
mustafa:sizin ve ayşe nin hasretine dayanamadım.sizin dönmenizi beklemeden ben geldim birlikte dönceğiz manisa ya
kardeşlerimi de görmüş olurum.
mahidevran:acaba en çok kimin hasretine dayanamadın benim mi ayşe nin mi?
(birbirlerine bakarlar ve gülüşürler)

köle pazarı

gül ağa:
eyüp ağa
eyüp ağa:hoşgeldin ağam
gül ağa:hoşbulduk.sana güzel haberlerim var kölelerinden almaya geldim.
eyüp ağa:buyur ağam hepsi senin yanlız gene kazıklama beni.
gül ağa:olur mu öyle şey bu sefer kölelerin alıcısı sultanım.duymasın bu dediklerini
eyüp ağa:aman diyeyim al hepsi senindir
gül ağa:peki o zaman gidip seçelim bakalım.

(kölelerin tutulduğu yere gelmişlerdir gül ağa tek tek incelemektedir ve yeteneklerini sormaktadır her birine)

gül ağa:eyüp ağa şu kızın adı ne?
eyüp ağa:hangisi?
gül ağa:şu zümrüt gözlü uzunca olan
eyüp ağa:onun adı cecilia dır ağam venedikli.
gül ağa:getir bakalım şunu.
(eyüp ağa kızı getirir)
gül ağa:kaç yaşındasın sen?
eyüp ağa:konuşşana kzım
cecilia:13 efendim.
gül ağa:güzel.neler yapabilirsin bir yeteneğin var mı?
cecilia:şiir yazarım.sesim de güzeldir
gül ağa:sen sıradan bir kıza benzemiyorsun italyancadan başka dil konuşurmusun?
cecilia:ispanyolca bilirim biraz da yunanca
gül ağa:fevkalade.bunu ayır
(cecilia o an arkasına bakar helen'e.gül ağa anlamıştır arkadaş oldukalrını)
gül ağa:eyüp ağa şu kızı getidiğin yerdeki beyza tenli kızı da seçtim onu da ayır.
cecilia:çok sağolun efendim

gül ağa :eyüp ağa gel ikisi gitti kaldı geriye on.göster bakalım başka neler var elinde.
eyüp ağa:tüm hepsi emrindedir ağam

1.bölümün sonu...

Son düzenleme:
Tebrikler. Ama keşke 7 mayıstan sonra bekleseydin de reyting sistemine dahil olsaydı :)
Şimdi okuyorum. Yorumum az sonra...

olucak zaten ama 7 mayıs gelmeden 3 dizinin de 1 bölümü olsun istedim:)

daha sonra okuyacam ve yorumda yapacam unutursam hatırlat xemrexxx :D

muhteşem yüzyılın özetleri var ama ben bunu okumayı tercih ettim sende bir roman yazarı çıkacak emre dediğimi unutma diyaloğlar çok güzel muhteşem gidiyorsun ..

gelelim fasulyenin faydalarına :)) şimdi benim mihribah sultanı kapmama epey zaman var sanırım :)) arada bir gelip baksam bari gizlice mihribaha kıyıda köşede :))))

muhteşem yüzyılın özetleri var ama ben bunu okumayı tercih ettim sende bir roman yazarı çıkacak emre dediğimi unutma diyaloğlar çok güzel muhteşem gidiyorsun ..

gelelim fasulyenin faydalarına :)) şimdi benim mihribah sultanı kapmama epey zaman var sanırım :)) arada bir gelip baksam bari gizlice mihribaha kıyıda köşede :))))

1537 deyiz panpa sizin nikah 1539 da 10 bölüme alırsın kızı:F

nasıl vefat ediyon 20 yıldan fazla varsın daha nurbanu 2 yıla girer saraya:F

nurbanu saraya girerde..... nurbanu selim iktidara gelmeden önce çok etkisiz biri ..saraydaki tüm işleri hatta devlet yönetimini bile hürremle mihribah yürütüyor:))

selim iktidara gelene kadar nurbanunun adı yok piyasada nurbanunun etkili olduğu yıllada ise rüstem yok :)) yani anlayacağın kaynanamın ve karımın sayesinde yan gelip yatıyorum :))))))))))))

nurbanu saraya girerde..... nurbanu selim iktidara gelmeden önce çok etkisiz biri ..saraydaki tüm işleri hatta devlet yönetimini bile hürremle mihribah yürütüyor:))

selim iktidara gelene kadar nurbanunun adı yok piyasada nurbanunun etkili olduğu yıllada ise rüstem yok :)) yani anlayacağın kaynanamın ve karımın sayesinde yan gelip yatıyorum :))))))))))))

diziyi nurbanu üzeirne kuracağımdan o kadar da etkisiz olmıcak meral etme :F