Yeşilçam'da ayrılanlar dizilerde buluşuyor!

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan darksaal
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

darksaal

Konu Sahibi
Emekli
Reaksiyon puanı
3,582
Puanı
910
[FONT=verdana,arial,helvetica,sans-serif]Birini haşin ve sert bakışlarıyla, diğerini masum yüzü ve mütevazı duruşuyla sevdik. Sinemanın yakışıklı jönü Bulut Aras ve güzel oyuncusu Müge Akyamaç'tan bahsediyoruz. [/FONT]
[FONT=verdana,arial,helvetica,sans-serif]Şimdilerde TRT ekranlarında yayınlanan 'Sen de Gitme' dizisinde evli bir çifti canlandırıyorlar. Yıllar sonra yeniden aynı projede yer alan oyuncular, diziye Yeşilçam havası katıyor.

Sinemaya başlamam, kötü bir zamana denk geldi
[/FONT]

[FONT=verdana,arial,helvetica,sans-serif]Altmışa yakın sinema filmi ve dizide rol aldınız. Sinemaya başladığınız döneme göre neler değişti?[/FONT]
[FONT=verdana,arial,helvetica,sans-serif]Çok şey değişti. Örneğin sinemaya başladıktan birkaç yıl sonra müstehcen film furyası başladı ve maalesef bu sinemada en çok parladığım döneme denk geldi. Ne ahlaksız teklifler yapıldı, söylemeye dilim varmaz. Bu sinema tarihi açısından talihsiz bir dönemdi. Ama çok şükür bu durumu kendi adıma şansa çevirdim. Asla alet olmadım. İsmini vermem, o dönemde çok kıymetli bazı arkadaşlarımız böyle şeylere bulaştılar ve bu onların sonu oldu. [/FONT]
[FONT=verdana,arial,helvetica,sans-serif]Bu döneme dair hiç mi iyi anılarınız olmadı?[/FONT]
[FONT=verdana,arial,helvetica,sans-serif]Benim dönemimin tek iyi tarafı, sete giderken bayrama gider gibi giderdik. Setten ayrılmak istemezdik. [/FONT]
[FONT=verdana,arial,helvetica,sans-serif]'O dönemde sinemaya ara verdim.' dediniz. Neler yaptınız peki bu süre içerisinde?[/FONT]
[FONT=verdana,arial,helvetica,sans-serif]Hayatımı bir şekilde idame ettirmek zorundaydım. Beş-altı yıl emlakçılık yaptım. Yaşanan çirkinliklere bulaşamazdım. Hiçbir şekilde onurumu ayaklar altına düşürmedim, Allah da düşürmesin. [/FONT]
[FONT=verdana,arial,helvetica,sans-serif]İnsanlar sizi genelde Sultan filmindeki Kemal karakteriyle tanıyor. Bu rahatsız ediyor mu sizi?[/FONT]
[FONT=verdana,arial,helvetica,sans-serif]Sadece çok şaşırtıyor. Kadir'in de (İnanır) bir sürü filmi var. Benim de. Ama herkes, sanki başka bir filmimiz yokmuş gibi hâlâ "Sultan" ve "Selvi Boylum Al Yazmalım" filmiyle anar bizi. (gülüyor) Kaldı ki Sultan benim ikinci filmimdi. [/FONT]
[FONT=verdana,arial,helvetica,sans-serif]Çok başarılıydınız ama! Hatta sultan bir fenomen haline geldi...[/FONT]
[FONT=verdana,arial,helvetica,sans-serif]Oradaki başarının bana ait olduğunu düşünmüyorum. Demek ki, bizden tecrübeli ağabeylerimiz bizi iyi oymamamız konusunda motive etmiş. Onların yönlendirmesi olmasa aynı performansı gösteremezdim. Bu işin okulundan gelmedik ne de olsa! [/FONT]
[FONT=verdana,arial,helvetica,sans-serif]Sizin gözbebeğiniz hangisi peki?[/FONT]
[FONT=verdana,arial,helvetica,sans-serif]Sürgün çok önemli bir filmdi. İnançlarından dolayı sürgüne gönderilen bir öğretmeni oynamıştım. Ödül de aldım bu filmle. O yüzden onun yeri biraz daha farklıdır benim için. [/FONT]
[FONT=verdana,arial,helvetica,sans-serif]Sürgün dışında da dinî içerikli filmleriniz var. Çevrenizden bu anlamda bir tepki aldınız mı?[/FONT]
[FONT=verdana,arial,helvetica,sans-serif]Evet, sekiz tane dinî içerikli filmim var. Hepsini çok önemserim. Aziz Mahmud Hüdayi hazretlerinin hayatını anlatan film için herkes teşekkür ediyor, "Allah senden razı olsun!" diyorlardı. Tepki almadım. Zaten böyle bir tepki olsa cevaplarını alırlardı. [/FONT]
[FONT=verdana,arial,helvetica,sans-serif]Sizi beyazperdeden çok dizilerde görüyoruz? Sinema yok mu ufukta?[/FONT]
[FONT=verdana,arial,helvetica,sans-serif]Hayır, şimdilik yok. Ama olsa tabii ki yaparız. Her zaman özlem duyuyorum sinemaya. [/FONT]
[FONT=verdana,arial,helvetica,sans-serif]Sigara ve alkol kullanmıyorsunuz. Aileden gelen bir durum mu bu?[/FONT]
[FONT=verdana,arial,helvetica,sans-serif]Hayır, babam sigara içerdi. Çok mantıklı bir şey olmadığını düşündüğüm için hiç yanaşmadım ikisine de. Yani kendimi rezil edecek bir şeyi neden içeyim? "Ben içerim, herkes katlanacak." diye bir şey olamaz. Kul hakkı var. İnanıyorsak bu da bir kul hakkıdır. [/FONT]
[FONT=verdana,arial,helvetica,sans-serif]Yeşilçam'daydınız, hiç mi etkilenmediniz çevrenizdeki insanlardan?[/FONT]
[FONT=verdana,arial,helvetica,sans-serif]İnsanın kendine güveni varsa bu tarz şeylere gereksinim hissetmez. Kendine güveni olan, söyleyecek sözü olan biriydim. İnsanlar çok şaşırıyorlardı. "Allah Allah nasıl olur ya? Sigara içmiyorsun, içki içmiyorsun öyle mi?" diye soruyorlardı. [/FONT]
[FONT=verdana,arial,helvetica,sans-serif]Dizi temposundan ailenize vakit ayırabiliyor musunuz? Şikâyet ettikleri oldu mu hiç?[/FONT]
[FONT=verdana,arial,helvetica,sans-serif]Ne eşim ne oğlum bir gün olsun şikâyetçi olmadı. Allah eşimden razı olsun. Çok akıllı, eğitimli biri. Bir gün bile "Ya bu niye böyle!" dememiştir. Hep şöyle dua ederim kendisine: Allah seni doğurandan da, büyütenden de sana lokma yedirenden de razı olsun. [/FONT]
[FONT=verdana,arial,helvetica,sans-serif]Oğlunuz neler yapıyor? Sinemaya ilgisi var mı?[/FONT]
[FONT=verdana,arial,helvetica,sans-serif]İç mimarlık okuyor. Sinemaya ilgisi yok. Hiç istemedi. Hâlbuki istese fiziği son derece müsait. Yıkar geçerdi. [/FONT]
[FONT=verdana,arial,helvetica,sans-serif]Hayranlarınız sizi Bulut Aras olarak biliyor ama gerçek adınız Uğur Fidan. [/FONT]
[FONT=verdana,arial,helvetica,sans-serif]Üniversite çok sevdiğim bir arkadaşım vardı. O zamanlar yarışmayı kazanmıştım ama hâlâ okula devam ediyordum. İlk altı ay bütün röportajlarımda adım Uğur Fidan olarak çıktı. O arkadaşım bir gün "Uğur, gel ismini değiştirelim." dedi. O ara bir filmde oynamıştım. Oynadığım karakterin ismi Bulut'tu. Bu ismi sevmiştim. Arkadaşıma "İsmi ben bulayım, soy ismi de sen bul." dedim. Nihayetinde Bulut Aras oldu. [/FONT]
[FONT=verdana,arial,helvetica,sans-serif]Resmiyette değiştirdiniz mi isminizi?[/FONT]
[FONT=verdana,arial,helvetica,sans-serif]Hayır. Hâlâ aynıdır. [/FONT]
[FONT=verdana,arial,helvetica,sans-serif]Peki, eşiniz nasıl sesleniyor size?[/FONT]
[FONT=verdana,arial,helvetica,sans-serif]Gerçek ismimle seslenir. Bir kere bile Bulut dememiştir. Yakın çevrem de aynı şekilde. Yıllar oldu, alıştım artık. [/FONT]
[h=3][FONT=verdana,arial,helvetica,sans-serif]Kırk yaşından sonra üniversite okudum[/FONT][/h][FONT=verdana,arial,helvetica,sans-serif]Bir ara sık görüyorduk sizi dizilerde, ancak uzun zamandır yoktunuz ortalarda...[/FONT]
[FONT=verdana,arial,helvetica,sans-serif]Evet, ben bir ara TRT'nin dizi rekortmeniydim. (gülüyor) Ama beş yıl kadar dizilerde rol almadım. Bu süre içerisinde sadece tiyatro yaptım. [/FONT]
[FONT=verdana,arial,helvetica,sans-serif]Rekortmen olmak kolay olmasa gerek! Yorulduğunuz için mi ara verdiniz?[/FONT]
[FONT=verdana,arial,helvetica,sans-serif](Gülüyor) Hayır, kırkından sonra Yeditepe Üniversitesi'nde sanat yönetmenliğini okudum. Beş sene boyunca okul ve tiyatro bütün zamanımı aldığından dizilere ara verdim. [/FONT]
[FONT=verdana,arial,helvetica,sans-serif]Nereden geldi aklınıza üniversite okumak?[/FONT]
[FONT=verdana,arial,helvetica,sans-serif]Kendimi biraz beslemek, tiyatro ve dizi oyunculuğunun dışında değişik bir şeyler yapmak istedim. Bir sene hazırlık, toplam beş sene sürdü. Her sabah sekizde okula gidip dörtte ayrılıyordum. Çıkışta da tiyatro... Zor bir süreçti benim için. [/FONT]
[FONT=verdana,arial,helvetica,sans-serif]Sınıf arkadaşlarınızla aranız nasıldı?[/FONT]
[FONT=verdana,arial,helvetica,sans-serif](Gülüyor) Çok iyiydi. Birçoğuyla hâlâ görüşüyorum. Kimileri abla bile demez, ismimle hitap ederdi. Onlarla çok iyi dostluklar kurdum. Fakülte ikincisi olarak mezun oldum. [/FONT]
[FONT=verdana,arial,helvetica,sans-serif]Şu anda dizi dışında neler yapıyorsunuz?[/FONT]
[FONT=verdana,arial,helvetica,sans-serif]Şehir Tiyatroları'nda 'Romeo ve Juliet' ile 'Buluşma Yeri' adlı oyunlarda oynuyorum. [/FONT]
[FONT=verdana,arial,helvetica,sans-serif]Canlı performans riskli olsa gerek. Unutamadığınız bir anınız var mı?[/FONT]
[FONT=verdana,arial,helvetica,sans-serif]Çook! (gülüyor) Rahmetli Nisa Serezli ile oynuyorduk. Benim yanlış bir hareketim sonucu Nisa Serezli'nin kafasındaki peruk yere düştü. Nisa Hanım hiç bozuntuya vermeden profesyonelce peruğu alıp geri taktı. Ancak farkında olmadan tersten takmış. Tabii ben dağıldım. Benim kahkahalarım salonu sarınca herkes gülmeye başladı ve daha fazla devam edemedik. On dakika önce perde kapattık. [/FONT]
[FONT=verdana,arial,helvetica,sans-serif]Yıllardır söylenegelir tiyatrocular para kazanamıyor diye. Şimdilerde durum nasıl? Hâlâ boğaz tokluğuna mı çalışıyor tiyatrocular? [/FONT]
[FONT=verdana,arial,helvetica,sans-serif]Özel tiyatrolarda hâlâ böyle olduğunu düşünüyorum. Tiyatro patronlarının çok zorluk çektiğini gördüm. Oyuncu olarak da ne özel ne de kadrolu tiyatrolarda öyle çok büyük paralar kazanılmıyor. [/FONT]
[FONT=verdana,arial,helvetica,sans-serif]Sinemaya dönecek olursak, siz de "Nerede o eski filmler?" diyenlerden misiniz?[/FONT]
[FONT=verdana,arial,helvetica,sans-serif]Bir Hababam Sınıfı'nın yerine başka bir film koyabiliyor muyuz? Sekiz yaşında bir yeğenim var. "Hala, senin eski filmlerini daha çok seviyorum. Şimdikileri sevmiyorum." diyor. Bu yaşta bir çocuğun böyle bir şey söylemesi sanırım her şeyi açıklıyor. Bence bu o dönemki oyuncuların samimiyetinden kaynaklanıyordu. Hiçbiri okullu değildi belki ama Allah vergisi yetenekleri vardı. [/FONT]
[FONT=verdana,arial,helvetica,sans-serif]Meslek hayatınızda pişmanlıklarınız oldu mu hiç?[/FONT]
[FONT=verdana,arial,helvetica,sans-serif]Doğru bir çizgide hareket ettiğimi düşünüyorum. Geriye dönüp baktığımda beni utandıran bir pişmanlığım yok. [/FONT]
[FONT=verdana,arial,helvetica,sans-serif]"İyi ki yapmışım" ile başlayan bir cümle kursanız...[/FONT]
[FONT=verdana,arial,helvetica,sans-serif]Bu, tiyatrodan vazgeçmemek ve Şehir Tiyatroları'na girmek olurdu. [/FONT]
[FONT=verdana,arial,helvetica,sans-serif]Birçok komedi filminde rol aldınız. Merak edilir, bu filmlerin arka planları da gerçekten eğlenceli geçiyor muydu?[/FONT]
[FONT=verdana,arial,helvetica,sans-serif]Evet, gerçekten çok eğleniyorduk. Çok gençtim. Set aralarında benimle çok eğlenirler, şakalar, muziplikler yaparlardı. Beni çok sever, korurlardı. Ürkek, çekingen bir oyuncuydum. Adile abla hep takılırdı bana. [/FONT]
[FONT=verdana,arial,helvetica,sans-serif]Müge Akyamaç günlük yaşantısında neler yapar?[/FONT]
[FONT=verdana,arial,helvetica,sans-serif]Spor yapıyorum. Film ve oyun seyrediyorum. Mümkün olduğu kadar yurt dışında festivallere katılıyorum. [/FONT]
[FONT=verdana,arial,helvetica,sans-serif]Mesleğim hiçbir zaman hayatımın merkezi olmadı "Sadece tiyatro, sadece sinema" diyenlerden değilim. Benim başka bir dünyam var. [/FONT]
[FONT=verdana,arial,helvetica,sans-serif]Neler var başka dünyanızda?[/FONT]
[FONT=verdana,arial,helvetica,sans-serif]Bahçeli bir evim ve çiçeklerim var. Bütün yaz onlarla vakit geçiriyorum. [/FONT]
[FONT=verdana,arial,helvetica,sans-serif]Halit Akçatepe kırık kolla oynadı [/FONT]
[FONT=verdana,arial,helvetica,sans-serif]Kabzı Mahal Cemile diye bir oyunda oynuyorduk. Halit Akçatepe düştü ve kolu kırıldı. Seyircilere hastaneye gideceğimizi bildirdik. 'Arzu ederseniz bilet paralarını iade edelim.' dedik. Bütün seyirci 'Bekleyeceğiz.' dedi. İki saat sonra Halit kolu alçılı geldi, seyirci hâlâ oradaydı. O da onlara hürmeten ikinci perdeyi kırık koluyla oynadı. Perde kapandığında seyirci on beş dakika ayakta alkışladı. Bence bu o dönemki oyuncuların büyüsünü ve işlerine verdikleri ehemmiyeti anlatmak açısından önemli bir örnek. [/FONT]

Reyhan Gül / Zaman

bulut aras ın en sevdiğim filmi türkan şoray ın başrolde oynadığı sultan filmiydi, bakkallık yapan şener şeni korkutan mahallenin delikanlısı rolündeydi şener şende o kadar pısırıktıki sonunda sultan tarafından soğan erkeği adıyla onurlandırılmıştı::)
müge akyamaçta bir çok filmde oynamıştı ama hep silik karakterlerdi..
trt deki filmide hiç duymadım izlemedim izlemeyide düşünmüyorum..