Neva karakterine hayat veren Başak Gümülcinelioğlu ile yapılan röportaj:
www.milliyet.com.tr
- ‘Yargı’ ile buluşmanız nasıl oldu? Senaryoda sizi çeken neydi?
Bir oyuncu olarak siyahı ve beyazıyla gerçekten insan olan, tamamen iyi ya da kötü olmayan, araştırılmış, iyi tasarlanmış, gerçek karakterleri oynamak çok büyük lüks. Yani aslında beni çeken, ince ince düşünülmüş her detayı... Aylar önce ‘Yargı’nın ilk haberlerini gördüğümde içimden “Bu işte olmayı çok istiyorum!” diye geçirmiştim. Önceki işimin son paydos günü menajerimden bir telefon aldım ve ‘Yargı’ ile anlaşmamızın sağlandığını öğrendim. Hep şuna inanırım; bir şey kalpten istendiğinde, hayat sizin için iyisi olacaksa önünüze getiriyor ve onu sizin ediyor. O yüzden Neva’nın hikaye anlatıcısının ben olduğuma çok emindim. İlk günden beri de şükrediyorum.
- Dizinin bu kadar başarılı olacağını tahmin etmiş miydiniz?
Başarı tahmin edilebilir bir şey mi tam bilmiyorum ama hayal edilebilir ve umut edilebilir benim için... Bir yandan da başarı için gözlemlediğim birkaç gereklilik var: Yaptığın işi çok sevmek, üzerine çokça araştırma yapmak, çalışmak, emek vermek ve yeterince sebat etmek... ‘Yargı’nın hikayesi de tam olarak böyle gelişiyor aslında... Sema’nın (Ergenekon), yönetmenimiz ve yapımla kurduğu hayal üzerine uzun süre boyunca araştırma yapıp yazdığı, emek verdiği biricik senaryoyu, tüm ekip arkadaşlarımız ve oyuncular olarak elimizden gelen en büyük sevgi ve azimle gerçekleştirmeye çalışıyoruz.
- Canlandırdığınız Neva her şeye rağmen aşkının peşinden koşan biri. Onun bu halleri size benziyor mu? Aşk sizin için ne ifade ediyor?
Neva aşkı tam olarak tanıyor mu emin değilim. Sevginin, aşkın tasvir edilebilir tek bir hali var mı onu da bilmiyorum. Ama herkesin kendi hikayesinde, kendisini evinde, ailesinde hissettiği bir yer var. Neva doğru bildiğinden ayrılmak istemeyecek kadar sadakatli biri. Her hali bana benziyor mu? Muhakkak ki benzemiyor. Bazı anlarda dış göz olarak çok üzülüyorum yaşadıklarına. “Hadi artık al hak ettiğin cevapları, sen de aydınlan” diye düşündüğüm yerler oluyor. Bu arada evet, ben de aşkla yaşarım. Neva kadar sert köşelerim pek yoktur, daha akışkan bir tavır gösteririm. Aşık olmak, her ne yapıyorsam tek kriterimdir. Tutkulu biriyimdir, yine dediğim gibi her anlamda... Neva gibi yapar mıydım bilmiyorum ama eminim ki yaşadığım şeyi anlamlandırana kadar peşinden giderdim.
'Yargı'nın hikayesi albüm yaptırır'
Oyunculuk ve müzik kariyerini bir arada devam ettiren Başak Gümülcinelioğlu, yeni dizisi ‘Yargı’ için “Buradaki hikaye albüm yaptırır. Bir söz yazarı için bulunmaz nimet” dedi