Yapımcılar Ve Oyuncular Canlı Yayında Kapıştı!

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan xemrexxx
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

xemrexxx

Konu Sahibi
Favori Üye
Reaksiyon puanı
142,878
Puanı
1,061
tv8'de ekranlara gelen Cengiz Semercioğlu'nun sunduğu Böyle Bir Şey Var Mı? programında katılan Birol Güven ve Mehmet Ali Alabora dizi sektöründeki sendikal mücadele zaaflarını tartıştı. Tartışmada yapımcılar adına Birol Güven konuşurken oyuncular ve çalışanlar adına da Mehmet Ali Alabora söz aldı.
Mehmet Ali Alabora; Çalışma koşulları çok kötü, iş güvencesi sorunu var...
Hayli tartışmalı geçen program, Mehmet Ali Alabora'nın, "Oyuncular sendikası FIA üyesi oldu. Çalışanlar mutsuz. Çalışma koşulları çok kötü ve iş güvencesi sorunu var" diyerek sıkıntıları ortaya koydu.
Birol Güven; Türkiye'de sigortasız çalışan oyuncu yoktur...
Programın diğer konupu yapımcı Birol Güven, "Oyuncular işçi olarak çalışabilir. Televizyon sektörü pırıl pırıl. Türkiye'de sigortasız çalışan oyuncu yoktur" diyerek bu fikre şiddetle karşı çıktı…
Programa telefonla bağlanan sosyal sigorta uzmanı Ali Tezel ise oyuncuların 4a kanunu üzerinden sigortalanması gerektiğini belirtti ve Mehmet Ali Alabora'ya destek verdi.

Izlemistim programi..

Bende kavga var sandım daldım içeri.Bişey yokmuş.Kibar kibar konusmuşlardır.

Zaten kavga veya herhangi bir tartisma yoktu ki

Başlık öle bi atılmış ondan öyle dedim.

mehmet ali alabora oyuncuların sorunlarını çok iyi biliyor bu konularda ciddi çalışmaları olan bir sanatçı birol güvense dünyayı çocuklar duymasından ibaret görüyor sanırım çevresinden bi haber .. oyuncuların çalışma koşulları insani değil .. başroldeki bir kaç yıldız oyuncu milyarları götürebilir ama asıl çoğunluğu oluşturan yardımcı rollerdeki oyuncuların hakkı verilmiyor... bugün bir dizide iş bulan yardımcı oyuncular bir yıl sonra işsiz kalıyor artık kaç yıl sonra hatırlanıpda yeni bir dizide iş verilir diye umutsuzca bekliyorlar..