Yan Yana'dan İlk 3 Günde Rekor Açılış!

Aserat

Konu Sahibi
Süper Emekli
Reaksiyon puanı
68,159
Puanı
1,060

14 Kasım Cuma günü vizyona giren Yan Yana gişeye bomba gibi düştü!

Feyyaz Yiğit'in Aziz Kedi ve yönetmen Mert Baykal'la birlikte Fransa yapımı 'Intouchables' (Can Dostum) filminden uyarladığı, Haluk Bilginer, Hatice Aslan ve Bige Önal'la başrollerini paylaştığı, IMAX salonları dahil 550 salonda gösterime giren yapım, ilk 3 günde 204.056 kişi tarafından izlenip 59.484.441 TL hasılat elde ederek 2025'in en iyi açılışını yapmayı başardı.

Açılış rekorunun önceki sahibi 30 Mayıs 2025'te vizyona giren 'Sihirli Annem: Hepimiz Biriz'e (190.504 izleyici) aitti.

Son düzenleme:
Reactions: 12.Adam
Yıllardır festivaller ve özel gösterimler dışında sinemaları bu kadar dolu gördüğümü hatırlamıyorum. Daha bile yüksek bekliyordum, yine de çok güzel bir başarı.

Çok sevindim, en kısa sürede izlerim.

Bu başarıya çok sevindim. Yarın ben de izleyeceğim.

Ekmek almaya gidecek halim yok bu aralar. Bende gitmeyi düşünüyorum. İyi ikili. Feyyaz Yiğit son zamanların revancta olan ismi.

Haluk B. hatırına bu rakamlar.

ülke nüfusuna göre kötü rakamlar. rekor falan boşa pazarlama stratejsi .sinema sektörü öldü. geçen sene 33 milyon kişi sinemaya gitmiş. 1.5 ayda geçen seneki izleyici yakalanmayacak. güncel 21 milyon izleyici.fark kapanmaz.

Ben de dün izledim hatta Turkcell abonelerine özel kampanya sonucu bilete para vermedim umarım bu açılış sayısına dahil edilmişimdir.
Gerçekten eli yüzü düzgün, keyifli, orijinaline göre komedisi daha yüksek bir iş olmuş insanlar da sevildiği için açılışının devamını da güçlü şekilde getireceğine inanıyorum. Feyyaz Yiğit'in filmlerden ve özellikle Gibi'den edindiği kitlenin boşa olmadığını görmüş olduk. Hatta film başlamadan önce Giray Altınok ve Kerem Özdoğan'ın projesinden kısa bir teaser gösterdiler umarım onlar da Prens ve Var Bunlar'ın etkisini sinemaya taşımayı başarabilir. Ne olursa olsun her durumda sinemanın kazançlı çıkacağı kesin.

------

Başarıyı değersizleştirmenin anlamı yok 3 günde 200 bin eskiden de iyi bir açılış olarak anılırdı. Ölümlü Dünya 2 iki yıl önce 400 binle açmıştı ve bu film seri olmamasına rağmen yarısını görmüş bile. Pandemi sonrası çok şey değiştiği için her dönemi kendi şartlarına göre değerlendirmek lazım. Ayrıca ülkede 80+ milyon insan yaşıyor ama en çok izlenen filmimiz 7 milyon 300 bin izleyici gördü.

Son düzenleme:
Reactions: 12.Adam
Çarşamba kampanyası etkisiyle haftaiçi rakamı da epey yüksek bekliyorum.

Kadıköy Sineması'nı ilk kez festival dışı bu kadar kalabalık gördüm. 21:30 seansı için tıklım tıklım dolmuştu ortalık, muhtemelen full ya da fulle yakın çekecek salon. Sinemaları böyle dolduracak eli yüzü düzgün filmlere daha çok ihtiyacımız var.
Dijitale yapılan diziler iyi hoş da filmlerin yeri sinemalar kalmalı...

zamana karşı koyamazsın. sinema ölüyor ve ölecek. abdde bile çoğu film zarar ediyor.

Dün filmi izleme fırsatım oldu 17:30 seansında. Datça da olduğum için genelde salonlar pek kalabalık olmaz nüfusundan ötürü. O yüzden bilet almadan gittim. O kadar kalabalıktı ki salonda 2 kişilik yer kalmıştı. Datça için mükemmel bir durum. Film de çok iyiydi sevdim. Özellikle tabi ki Haluk Bilginer'in oyunculuğuna söylenecek söz yok. Tek bir filmde bir çok duyguya girebiliyor. Bu hafta ben de izlenmesini katlayıp 400-500 bin bandını geçeceğini düşünüyorum. Zaten filmin kazandığı para şimdiden harcanandan fazladır

zamana karşı koyamazsın. sinema ölüyor ve ölecek. abdde bile çoğu film zarar ediyor.
Ben öyle olacağını düşünmüyorum, şekil değiştirerek ayakta kalmaya devam edecektir. Televizyon geldiğinde de benzer şeyler söylenmiş ve sonrasında daha güçlü şekle dönüşmüş.

Sayıları azalacaktır, belki devasa bütçeli yapımlar da azalacaktır ama bugün dünyada hala milyonlarca kişi için sinemaya gitmek eşsiz bir tecrübe. Aynı şeyi televizyonda izlemekle kıyas görülemez bir durum, isterse 8K dev ekran televizyon olsun...

GNÇ üyesisin diye düşünüyorum.

Yan Yana ilk haftasında 479 bin seyirci ve 114 milyon hasılat elde etmiş. Gerçekten büyük başarı.

Feyyaz Yiğit’in tutmayan işi yok maşallah. Tebrikler.