Yakamoz-Asi'den Yeni Bir Araştırma: Dizi ve Reklam Süreleri

Yakamoz-Asi

Konu Sahibi
Emekli
Reaksiyon puanı
35,375
Puanı
1,061
ozelhaber.gif

Bugün sizlere yeni bir araştırmamı sunmak istiyorum; Dizilerin yayın ve reklam süreleri!

Araştırmamızda TNS reyting sonuçlarında açıklanan 'Başlangıç' ve 'Bitiş' ile SBT sonuçlarında açıklanan 'Süre' inceleniyor. Buna göre, TNS'deki yayın süresinden SBT'deki 'süre'yi eksiltirsek, ortaya reklam süresi çıkıyor.

Şimdi herkes öyle şey mi yapılır demeden birkaç örnek vermek istiyorum, araştırmanın doğruluğunu gösterecek;

Mesela 'Yalan Dünya' bu hafta değerli üyemiz @RevaN 'ın yazdığı reklam süreleri göz önünde bulundurursak 54 dakika reklam vermiş. Benim yaptığım araştırma sonucuna göre Yalan Dünya 54 dakika reklam vermiş. Tabi üyemiz saniyeleri göz önünde bulundurmadığı için ortaya sadece 1 dakikalık bir fark çıkıyor. Bir diğer örnek ise Karadayı. Dizi son haftalarda genel olarak 52-55 dakika arası reklam veriyor, ki araştırmamıza göre 53 dakika reklam vermiş.

Her dizi için ne kadarı doğru bilemeyiz, ama yinede araştırmamız dikkat edilmelidir.

Araştırma kapsamına alınan 18 - 24 Mayıs 2013 haftasında en uzun yayın süresi Star TV'de yayınlanan Dila Hanım'a ait. 2 saat 55 dakika olan bu süre, 1 dakika daha az yayınlanan Intikam ile takip edilmiş. Arka Sokaklar bu sıralamada üçüncü olmuş. Yayın sürelerinin ortalaması 2 saat 9 dakika 55 saniye olarak tespit edildi.

En uzun dizi süresi 2 saat 9 dakika ile Seksenler'eait. Bu diziyi Intikam 2 saat 1 dakika ve Dila Hanım 1 saat 59 dakika ile takip etmiş. Dizi sürelerinin ortalaması 1 saat 34 dakika 28 saniye olarak tespit edildi.

En uzun reklam süresi ise Show TV'de yayınlanan Salih Kuşu'naait. 57 dakika reklam alan diziyi Lale Devri ve Kurtlar Vadisi Pusu takip etmiş. Reklam sürelerinin ortamalası araştırmaya göre 35 dakika 27 saniye olarak tespit edildi.

Dizilerin hepsini takip etmediğim için sonuçların ne kadarı doğru olduğunu bilemiyorum. Örnek olarak Galip Derviş'in bu araştırma sonucunda sadece '12 dakika' reklam süresi çıkması bana biraz garip geldi. Salih Kuşu'nun bu kadar reklam süresi olması biraz garip olsada kanalın para kazanmak için çok reklam alabileceğini düşünüyorum.

iNeg7BiY2eSTaiUI5eOF5Icb.jpg

Işte Yakamoz-Asi tarafından hazırlanan o üç tablomuz;

DIZILERIN YAYIN SÜRELERI

DIZILERIN SÜRELERI

DIZILERIN REKLAM SÜRELERI

Son düzenleme:
oha intikam 2 saatten fazla sürmüş ona rağmen vadi daha fazla reklam almış fazla söze gerek yok :) :)

Tamam okudum, ama bu reklam süreleri sadece kanallara gidiyor onun için sordum :)

TNS baslangic ve bitis'i yayinliyor, SBT dizinin süresini. Birinden öbürünü cikarirsan, Reklam süresi cikar kanimca. Kanallara gidiyordur kesin sonuclar, zaten sonuclarin bizim arastirmamizin sonucu diye not gectim, dogrulugu %100 olmasada yakindir. :)

Yine çok iyi bir inceleme olmuş eline sağlık.

Son düzenleme:

TNS baslangic ve bitis'i yayinliyor, SBT dizinin süresini. Birinden öbürünü cikarirsan, Reklam süresi cikar kanimca. Kanallara gidiyordur kesin sonuclar, zaten sonuclarin bizim arastirmamizin sonucu diye not gectim, dogrulugu %100 olmasada yakindir. :)

Çok güzel ve iyi yapmışsın, sadece sormak istedim. Yoksa teker teker her dizinin reklam sürelerini mi hesapladın diye merak etmedim değil ::D

inceleme dehşet süper ötesi mükemmel harika olmuş kelimeler yetmiyo aga harika harika

Karadayı ile dalga geçiliyordu ama 80'lere bakın 😱 Yuh bide komedi olacak 😕İntikam napıyor yahu orjinal dizi süresi 40 dakikayken 2 saat yapmişlar :bağır: 1.20dk yapsalar ya sunu :bağır: Sanki Berkun Oya'nin dizileri güzel:bağır: 2.sezon inş böyle uzatmazlar.Eline sağlık @Yakamoz-Asi

Karadayı ile dalga geçiliyordu ama 80'lere bakın 😱 Yuh bide komedi olacak 😕İntikam napıyor yahu orjinal dizi süresi 40 dakikayken 2 saat yapmişlar :bağır: 1.20dk yapsalar ya sunu :bağır: Sanki Berkun Oya'nin dizileri güzel:bağır: 2.sezon inş böyle uzatmazlar.Eline sağlık @Yakamoz-Asi

Karadayi'nin Youtube Resmi Kanalinda dizi süresi 1 saat 48 dakika olarak görünüyor. Yani SBT'den 4 dakika daha kisa. Eger ki TNS'nin baslangic bitis saatlerini göz önünde bulundurursak, Karadayi'ya 4 dakika daha reklam ekleyebiliriz ki buda en uzun reklam alan dizi demek olur.

Bi bu konu kalmıştı yapmadığın :d
Seksenlerin süresi bayağı çokmuş.
Karadayı nasıl oldu da 2 saatin altına iniş öyle. İzle izle canım çıktık vallahi 2 saat :T:
En çok para kazandıran yine Kvp olmuş. :U

- - - Ekleme - - -

Karadayı nasıl oldu da 2 saatin altına iniş öyle. İzle izle canım çıktık vallahi 2 saat :T:

Bizde arastirma bitmez [😡]
Karadayi bu hafta 1 saat 48 dakika yayinlandi :) zaten 1 saat 50 dakika ve 2 saat 10 dakika arasi birsey yayinlaniyordu :)

Elerine sağlık. :)

Keşke My'nin olduğu bir haftada yapsaydın, onu da merak ettim. :D