Yıldız Usmonova ( Röpörtaj ) 2011

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan cevaa
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

cevaa

Konu Sahibi
Süper Emekli
Reaksiyon puanı
4,420
Puanı
911
GEÇTİĞİMİZ GÜNLERDE YENİ ALBÜMÜ ‘’BİR ŞANS VER’’İ MÜZİKSEVERLERİN BEĞENİSİNE SUNAN YILDIZ USMONOVA İLE , ALBÜMÜNÜN ÇIKIŞ ŞARKISI OLAN ‘’BELLİ BELLİ’’ NİN KLİP ÇEKİMLERİNDE BİRARAYA GELDİK.

BİZE ‘’BİR ŞANS VER’’ ALBÜMÜNÜZÜ BİRAZ ANLATIR MISINIZ? ALBÜM ÇALIŞMALARI NE KADAR SÜRDÜ? KİMLER İLE ÇALIŞTINIZ?

Çok yeni çıktı bu albüm. Albümde küçük ama ağır çalışan genç bir ekiple beraberdik. Çok gurur duyuyorum kendi ekibimle. 8 ayda albüm yapmak dışında başka işlerimiz de vardı. Eski işlerimizi bitirmemiz ve yeniden başlamamız gerekiyordu. Onu da başardık bence. Bu albümde Gamze Karaman hep yardımcımız oldu. Aranjörleri bulmamıza yardım etti sağ olsun. Albümde 3 aranjör çalıştı. Genellikle şarkıları Erhan Bayrak aranje etti. 2 şarkı da Özbekistanlı aranjör Askar Bey ile, 2 şarkıda da Febyo Taşel ile çalıştık. Söz yazarlarına gelince de şarkılarımı Türkçe’ye adapte eden Murat Güneş’e teşekkür ediyorum. Albümde bir de gurbetçi şarkısı var. Onun da sözleri Güney Çoban’a ait. Çok seviyoruz o şarkıyı da. Albümü herkese tavsiye ederim. Şarkıcı çoktur, albümler çoktur. Ama bu albüm hastaları tedavi eder. Eğlenmek isterseniz hareketli şarkılarımız var. Ya da yanlız kalıp kafa dinlemek isterseniz slow şarkılarımız da var. Çok güzel oldu. Çok iddialıyım. Kendim bile büyük keyifle dinliyorum albümümü.

SİZE AİT 8 ŞARKI SÖZÜ VE 10 BESTE YER ALIYOR ALBÜMDE...

Evet. Zaten genelde kendi şarkılarımı kendim yazıyorum. Sözleri de müziği de... Tabi sözleri her zaman kendim yazmıyorum . Başka söz yazarlarından da rica ediyoruz , yazıyorlar. Ama genellikle fikir benden çıkıyor. Oyuzden hep benim müziğim benim sözüm oluyor.

ALBÜMDE BİR DE SÜPRİZ DÜET GÖZE ÇARPIYOR.

Bu albümde kiminle düet yapacağımı herkes merak ediyordu. Bu albümde biz Serdar Ortaç ile çok güzel bir düet yaptık. ‘’Diyemem’’ şarkısını beraber söyledik. Çok güzel walla...Tabiki biz beğeniyoruz ama yine de dinleyici son noktayı koyacaktır. Dinlemenizi tavsiye ediyorum . Bu düet biz Orta Asyalılar için de Türkler içinde çok güzel bir süpriz oldu bence.

BUGÜN ‘’BELLİ BELLİ’’ ADLI ŞARKINIZA KLİP ÇEKTİNİZ . ŞARKI İLE İLGİLİ İLK ALDIĞINIZ TEPKİLER NASIL?

Klip şarkısına gelince şunu söylemek istiyorum. Biz, yaza ‘’Belli Belli’’ ile girdik. Türkiye’de bakıyorum, hep takip ediyorum ,genelde hareketli şarkılar disko şarkıları oluyor. İnsanlar, yaz şarkısı olarak disko şarkılarından başka şarkılar da duymak istiyorlar. İnsanların karşısında klibimizi çektik bugün.. Yabancısı olsun Türk’ü olsun herkes dansediyordu. Walla tek ben değilim Latin müzik seven. Herkes sever latin müziğini, sıcak memleketlerin, sıcak kanlı insanların tarzıdır. İstanbul ağlanılacak şehir değil, hareket edeceksin , yaşayacaksın. Ben öyle gördüm istanbul’u. Bu yüzden hareketli bir şarkı yazdık. Belli Belli için karnaval şarkısı diyoruz. Yazın hergün karnaval.
KLİPTE DANSÇILARIN DA SİZE EŞLİK ETTİĞİNİ GÖRÜYORUZ. İSTERSENİZ KLİP SETİNDEN BAHSEDELİM...
Dansçı arkadaşlarımız Türkiye’de çok önemli sanatçılara eşlik eden dansçılar. Onlardan rica ettik, beraber çalıştık. Klibi eşim çekiyor. Eşim, Rus pazarına çalışıyor daha çok ama artık benimle çalışmak zorunda olduğunu söyledim. Albümün resimlerini de eşim çekti. Bu çok güzel bir şey çünkü sizi çok iyi tanıyan birinin olması gerekiyor. Makyaj yapılırken de hiç kirpik takmayacaksın, yapmacık olma doğal ol, insanlar doğal güzellik sever dedi. Tabi o günlerde çok kızmıştım kirpiksiz nasıl olur diye. Sanatçı kirpiksiz çıkar mı? Ama kirpiksiz çıktık işte. Güzel oluyor. Bügün bile kirpik yok farkındaysanız .Ailecek çalışıyoruz diyebilirim. Ama aynı zaman hiçbir ayrım yapılmıyor. Görüyorsunuz koşturuyor bizi. Yönetmen gözüyle bakıyor ve yönetmen gibi davranıyor herkese. Burada herkes gibi çalışacaksın diyor, çalışıyoruz işte...

DANSINIZLA DA DİKKAT ÇEKİYORSUNUZ. BUNUN İÇİN HERHANGİ BİR HAZIRLIK YAPTINIZ MI YA DA DANS EĞİTİMİ ALDINIZ MI?

Yok zaten dans etmeyi severim ben. Latin dansını da çok severim. Biraz dansçılıkta var bende. Belki de bu yüzden güzel dansedebiliyorum ama içten geliyor. Hazırlık yapıp çıkılsa yapmacık olabilir. İnsanın içinden gelerek dans etmesi başkadır.

YURTDIŞINDA SÜREKLİ KONSERLERİNİZ OLDUĞUNU BİLİYORUZ. PEKİ, TÜRKİYE’DE VERECEĞİNİZ KONSERLER İÇİN BELİRLENEN BİR TARİH VAR MI?

Yurtdışında devamlı konserlerimiz var ama, nihayet istanbul’da da konser vereceğiz Allahın izniyle. Eylul’ün 18’i ya da 20’si gibi belli olacak, 2 ya da 3 gün fark olabilir. Yurtdışında işlerim olduğu için 18’inden sonra gün almamız gerekiyor . Hazırlıklarımız başladı ama halk konseri olduğu için ciddi hazırlıklar yapılması gerekiyor. Belki konserde de görüşürüz. Hep beraber dansedip şarkı söyleriz.

Moderatörün son düzenlenenleri: