Yönetim Şikayetleri Hakkında

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

bazinga

Konu Sahibi
Admin
Katılım
1 Şubat 2007
Mesajlar
93,081
Reaksiyon puanı
49,731
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
Web Sitesi
izleryazar.com
Sevgili Fav10 üyeleri,

Son günlerde çoğalan yönetim şikayetleri sonrası açıklama yapmak farz oldu.

Öncelikle şunu belirtmeliyim ki Fav10'da yönetici olan hiç kimse maddi gelir elde etmemektedir, tüm yöneticiler gönüllük esasına uygun olarak hizmet vermektedir.

Malum her forumda olduğu gibi burasının da kuralları var ve bir şekilde kurallara uyulmasının sağlanması için uyulmadığı durumlarda ceza uygulanması gerekiyor. Kurallara uygun olmayan mesajların silinmesi gerekiyor.

Bu kurallarımız da aslında sizin yararınıza olan kurallar. Temel kurallarımızın bir çoğu yasalarımıza göre de sorun teşkil edebilecek şeyler üzerine. Siyasi içerikler, warez içerikler ya da birilerine hakaret niteliği taşıyan içerikler şikayet edilmesi halinde önce bizim, sonra sizin başınızı ağrıtır. Bu nedenle bunların olmamasını katı bir şekilde sağlamak zorundayız. Bir takım kurallarımız da forum içi huzuru sağlamaya yönelik. Üyelerin birbirini tacize varan şekilde rahatsız etmesine yönelik. Bunu da yapmak zorundayız yoksa bunu yapmazsak işler hakaret seviyesine varıyor ve bu da zaten yasalara göre suç.

Yani beğenin ya da beğenmeyin bu forumun bir takım kuralları var ve bu kurallara uyulmak zorunda. Eğer siyasi görüşlerinizi rahatça dile getirmek istiyorsanız, ya da birileriyle sürekli laf dalaşına gireyim ve bol bol kavga edip stres atayım falan istiyorsanız eminim internette bunu sağlayacak kendinize uygun platformlar bulabilirsiniz. Kimseyi burada zorla tutmuyoruz, ama buradaysanız bu kurallara uymak zorundasınız.

Kuralların uygulanması için de yöntemimizi biliyorsunuz. Mesajlar rapor edilir ardından yönetime bu rapor düşer. Yönetim burada kendi arasında tartışır, en az 3 yönetici aynı görüşteyse karar uygulanır. (3-0'lık bir durumdan bahsediyorum eğer 2-1 ise daha fazla oy ile çoğunluğa ulaşması beklenir.) Tabii yöneticiler de yanlış kararlar alabilir, zaman zaman hata yapabilir. Olayları yanlış yorumlayabilir. Fakat bunun bazı arkadaşların abarttığı boyutlarda olmasına imkan yok. Eğer yönetimi gerçekten o kadar kötü olarak görüyorsanız biraz kendinizi sorgulamanız gerekir. Ya da biraz önce dediğim gibi yönetimini beğendiğiniz bir yere gitmekte her zaman serbestsiniz.

Bunları niye anlatıyorum? Çünkü yıllardır tartışma konusu olan ve buna rağmen sıkça delinmeye çalışılan bir kuralımız daha var. Bu kural biraz önce bahsettiğim iki çeşit kuralın biraz dışında kalıyor. Yönetim hakkındaki olumsuz mesajların silinmesinden, cezalandırılmasından bahsediyorum. Bunu serbest bıraktığımız an içinden çıkamayacağımız bir tablo ile karşı karşıya geliyoruz ve bu mesajlar en başta yönetimde huzursuzluk yaratıyor. Buraya eğlenmeye giren, bunu yaparken karşılıksız olarak hizmet eden arkadaşlar ağır ithamlarla karşı karşıya geliyor. Bazen bütün bir günümüzü bir tartışmayı çözmeye çalışmakla geçiriyoruz, ya da forumdaki bir sorun uğruna uykusuz kalıyoruz. Karşılığında böyle bir muameleyi hak etmiyoruz. Bu nedenle bu yasak isteseniz de istemeseniz de katı bir şekilde uygulanmaya devam edilecek ve yönetim hakkında forum içerisinde ileri geri konuşanlar cezalandırılacak.

Fakat haklı olduğunuz bir nokta var. Yönetimden, yöneticilerden dile getirmek istediğiniz şikayetleriniz olabilir. Bunun için zaten yönetici değerlendirme anketlerimiz var. @Bully ile de konuşacağım, bundan sonra bu değerlendirme anketlerini sıklaştıracağız. Sonuçlarını da yönetim içinde detaylı olarak görüşeceğiz. Alınması gereken aksiyon varsa alacağız.

Son açıklamayı da kendim için yapayım. Zaman zaman benimle de ilgili bireysel suçlamalar geliyor çünkü. Yöneticilikte 14. yılım ve her zaman adil olmaya çalıştım, bundan sonra da aynı şekilde devam edeceğimden şüpheniz olmasın. 13 küsür yıl boyunca forumda pek çok istenmeyen olay yaşandı. Hemen hepsinin kötü admini ben olmak durumunda kaldım ve bu nedenle hep beni sevmeyen bir kesim bulundu. Çünkü hiçbir zaman kişilere göre değerlendirme yapmayıp hep olaylara göre değerlendirme yaptım. Zaman zaman hatalı olduğum da olmuştur ama niyetimden şüpheniz olmasın...

Lütfen, eğlenmek üzere girdiğimiz bu forumu amacına uygun şekilde kullanalım.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...