El çizimi animasyon kalitesinin 2021 versiyon modern harikası... Bu büyüleyici çizim kalitesi oldukça samimi de bir hikaye ile bütünleşiyor ve ortaya benim için yılın en iyi animasyonu çıkıyor. Evet Soul'den bence daha iyi ve daha kaliteli bir yapımdı. Ama tabi Pixar effect ile Soul ödülü aldı ve tabi ona da bir şey diyemiyorsun... Yönetmenin diğer işlerini de inceleyince onların da hand-drawn olduğunu, yüksek puanlı olduğunu gördüm ve listeme aldım. Artık takibimde kendisi...
Hikayenin kendisi ve vaat ettikleri çok büyük ve orjinal şeyler değil ama işlenişi biraz farklı olmuş. Teknik olarak da gerçek bir mükemmellik olduğu için o dünyanın içine girip kayboluyorsunuz. Film boyu oluşturulan dünyadaki adaletsizlikler ve gelişmeler sinirlerinizi bozuyor ancak özgürlük ve arkadaşlık teması bence oldukça iyi işleniyor. Finalinde de hikaye yüzünüzde tebessüm bırakacak şekilde noktalanıyor.
Eğer senaryoda biraz daha dramatik altyapı ve derinlik olsaydı bir başyapıt olarak da anılabilirdi bu muazzam hand-drawn çizimin etkisiyle. Yine de izlemesi oldukça keyifli ve teknik kalitenin doruklara ulaştığı çok başarılı bir iş çıkmış ortaya.
8.5/10