2020 Wolfwalkers - Film Yorumları

Sherlock

Konu Sahibi
Süper Emekli
Reaksiyon puanı
47,949
Puanı
1,060

WolfWalkers.jpg

Wolfwalkers

Tür:
Animasyon, Macera, Aile, Fantastik
Süre: 103 dakika

Yönetmen: Tomm Moore, Ross Stewart
Senaryo: Jericca Cleland (story and script consultant), Will Collins (screenplay), Tomm Moore (story), Ross Stewart (story)

Oyuncular:
Honor Kneafsey
Eva Whittaker
Sean Bean
Simon McBurney

IMDb Linki

Puanlar:
IMDb: 8.2/10
Metacritic: 86/100

Filmin Fragmanı:

Filmle ilgili yorumlarınızı bu başlık altından yapabilirsiniz.

Allah affetsin sevemediğim bir film oldu. :A

Görsel olarak müthişti ama görüntü tek başına karın doyurmuyor. Olaylara hiç giremedim, zaten çok sıra dışı şeyler de anlatmıyordu. Song of the Sea'de de benzer hislerim olmuştu. Bu stüdyoyla çok uyuşamayacağız belli ki...

Tam yorum: wolfwalkers-2020

5.5/10

İzleyeli çok oldu o yüzden fazla uzun tutamayacağım yorumumu, fakat bir yerden de yorumlarımı yapmaya başlamam gerekiyordu. :A

Oldukça keyifli bir animasyondu, özellikle teknik açıdan hayran kaldığımı söylemeliyim. Animasyon dalında Soul'un bu seneki -en azından şimdilik- tek rakibi dersek abartmış olmayız herhalde. Tabii aynı zamanda IMDb Top 250 için de güncel olarak iddiası bulunan tek 2020 filmi herhalde. Girip girmeyeceğini, girse bile kalıcı olup olamayacağını ise zaman gösterecek...

Filme gelecek olursak, anlatılan hikayeyi ve bu hikayenin işleniş şeklini sevdim açıkçası. Yer yer klişeye kaçan anları da vardı tabii ama görmezden gelinebilir seviyedeydi bence bunlar, zaten sonuçta izlemiş olduğumuz şey bir animasyon ve hemen her animasyonda buradaki gibi klişeler mevcut. Olumsuz olarak sayabileceğim bir diğer husus ise filmin sonuydu, bir tık tahmin edilebilir bir sona sahip film...

Son olarak müzik kullanımı da çok başarılıydı diyerek aşağıdaki parçayı yorumumun sonuna iliştirmiş olayım;

Hikayenin konu olarak pek fark yarattığını söyleyemeyeceğim hatta biraz Pixar'ın Brave'ini hatırlatıyor. Ama özellikle çizimler ve yaratılan dünya büyüleyici ki insan ilk dakikadan itibaren içine kapılıyor. Bilgisayar animasyonları kadar aşmış denemez elbette ama insan eliyle böyle bir atmosfer oluşturulması, basit görünmesine rağmen her sahneden yeni detayların çıkmasına şahit olmak vs. keyifli bir seyir deneyimi yaşattı. Hikayesini anlatmak için büyük görsel efektlere değil küçük ama etkili mizansenlere başvurması filmin en büyük artılarından. Kızların arasındaki bağın gelişimini izlemek de güzeldi her ne kadar babanın kanserliği bir tık sinir bozsa da. Sonuç olarak animasyon yarışındaki favorim hala Soul ama bu filmin de ondan pek aşağı kalır yanı yok açıkçası. Oscar sezonundaki projeleri tüketmek isteyenlere öncelikli tavsiyelerimden biri. :Z

8/10

• Beğendim
Reactions: bazinga and mesmeso
Sanki bir animasyon filmi değilde masal dinliyor gibiydim. Bu kadar tatlı ve hoş bir film izleyeceğimi düşünmüyordum. Görseller çok güzeldi ya. Bu tarz animasyonlara hasret kalmışım.

Doğa ve tabiatın özgürlüğü temalı hafif çocuksu bir iş olmuş. Kelt mitolojisini de sevdiğim için beni biraz daha içine çekti.

Hikaye biraz klişe kalıyor kalıyor ancak görseller ve müzikleri ile buna hiç takılmıyorsunuz. Sonuna kadar sıkılmadan heyecanla izledim.

Soul gibi Pixar yapımı varken bu şirin filme ödülü vereceklerini düşünmüyorum. Yapımın üçüncü filmi bu kez ödülü hak ediyordu ama yine karşılarında bir Pixar devi buldular.

8/10

• Beğendim
Reactions: bazinga and Aserat
El çizimi animasyon kalitesinin 2021 versiyon modern harikası... Bu büyüleyici çizim kalitesi oldukça samimi de bir hikaye ile bütünleşiyor ve ortaya benim için yılın en iyi animasyonu çıkıyor. Evet Soul'den bence daha iyi ve daha kaliteli bir yapımdı. Ama tabi Pixar effect ile Soul ödülü aldı ve tabi ona da bir şey diyemiyorsun... Yönetmenin diğer işlerini de inceleyince onların da hand-drawn olduğunu, yüksek puanlı olduğunu gördüm ve listeme aldım. Artık takibimde kendisi...

Hikayenin kendisi ve vaat ettikleri çok büyük ve orjinal şeyler değil ama işlenişi biraz farklı olmuş. Teknik olarak da gerçek bir mükemmellik olduğu için o dünyanın içine girip kayboluyorsunuz. Film boyu oluşturulan dünyadaki adaletsizlikler ve gelişmeler sinirlerinizi bozuyor ancak özgürlük ve arkadaşlık teması bence oldukça iyi işleniyor. Finalinde de hikaye yüzünüzde tebessüm bırakacak şekilde noktalanıyor.

Eğer senaryoda biraz daha dramatik altyapı ve derinlik olsaydı bir başyapıt olarak da anılabilirdi bu muazzam hand-drawn çizimin etkisiyle. Yine de izlemesi oldukça keyifli ve teknik kalitenin doruklara ulaştığı çok başarılı bir iş çıkmış ortaya.

8.5/10

Beğeneceğimden pek emin olmadığım bir animasyondu ama güzel bir sürpriz yaptı. Soul'a kıyasla biraz daha çocuklara hitap eden ve onun gibi daha derin konulara değinen bir animasyon olmasa da ben bu filmi daha çok beğendim. Bu konuda yalnız olmadığımı görmemek sevindirdi. :A

Basit bir hikayesi olmasına rağmen bu hikaye çok güzel bir şekilde işlenmiş, çok tatlı ve sıcak bir animasyondu. İki arkadaş arasındaki ilişki izleyiciye çok tatlı bir şekilde aktarılmış. İzlerken çok keyif aldım. Film boyunca tempo ve aksiyon seviyesi düşmedi. Çizimleri de harikaydı cidden.

Fakat filmin finalini beğenmedim, doğru ve çok daha etkileyici bir finalle ortaya muhteşem bir iş çıkabilecekken böylesi biraz basit ve klişe kalmış. Hikaye mutsuz sonla bitecek bir kıvamda ilerliyordu, keşke öyle de olsaydı. :(

8/10

• Harika
Reactions: MEnes