2014 Winter Sleep / Kış Uykusu (2014) Film Bilgileri & Yorumları

berkann

Konu Sahibi
Favori Üye
Katılım
22 Aralık 2011
Mesajlar
18,893
Reaksiyon puanı
6,728
Puanı
1,060
2758880.jpg


Kış Uykusu - Kis uykusu (2014)

Türü: Dram
Yönetmen: Nuri Bilge Ceylan
Senaryo: Ebru Ceylan, Nuri Bilge Ceylan

Oyuncular:
Haluk Bilginer
Melisa Sözen
Demet Akbag
Ayberk Pekcan
Serhat Mustafa Kiliç

IMDb Sayfası

Filmin Özeti
Aydın emekli bir oyuncudur; aktörlüğü bıraktıktan sonra Orta Anadolu'da kendi halinde küçük bir otelde çalışarak günlerini geçirir. Hayatında ise iki kadın vardır: kendisine her anlamda uzak ve soğuk olan genç karısı Nihal ve boşanmış olan kız kardeşi Necla. Kışın bastırması ve kar yağışının artması bu küçük taşrtada en çok Aydın'ın sinirlerine dokunur ve onu uzaklara gitmeye teşvik eder...

Türk sinemasının Cannes tescilli, bol ödüllü yönetmeni Nuri Bilge Ceylan'ın Bir Zamanlar Anadolu'da filminden sonra hayata geçirdiği son filmi olan Kış Uykusu yine yüzünü taşraya dönen bir yapım. Filmin başrolünde Haluk Bilginer yer alırken, kadroda kendisine Demet Akbağ, Melisa Sözen,Ayberk Pekcan, Serhat Mustafa Kılıç, Tamer Levent, Nejat İşler ve Nadir Sarıbacak eşlik ediyor.

Filmin Fragmanı

 

sokak sanati

Favori Üye
Katılım
23 Şubat 2013
Mesajlar
86,599
Reaksiyon puanı
57,064
Puanı
1,061
Belirteyim Sinemada 10 kişi vardı ve yayıla yayıla izledim.Güzel oluyor sinemada izlemek kesinlikle gidin.:D

Kış Uykusu'na sonunda gidebildim.Altın Palmiye'den dolayı fena merak ediyordum güzel oldu gitmem.Aslında filmi çok sıkıcı bulacağımı düşünüyordum ama hiç öyle olmadı.Vadettiğinin çok çok üstünde kalitede bir film olmuş ve Oscar filmlerindeki kalitenin bire bir aynısını yakalamış Nuri Bilge Ceylan.

Çekimler zaten çok başarılıydı özellikle çekimleri biraz The Past'ın yönetmeni Ferhadi'ye benzemiş.Film o yönden çok benzedi The Past'a.Birde uzun konuşma sahnelerini Woddy Allen filmlerine çok benzettim.Aslında Woddy Allen'da pek keyif almazdım o uzun konuşmalardan ama bu filmde çok fena keyif aldım.Türkçe olduğu ve daha anlaşılır olduğu içindir her halde.:)

Film konu olarak belli bir olayı anlatmamış gündelik neler yaşanmış onu anlatmış ama vaktin nasıl geçtiğini anlayamayağımız tatdaydı.Filmi aklıma getirdiğimde o monoton olaylar tek tek gözüme geliyor.Etkilediğinin bir kanıtı galiba.

Oyuncular olarak Haluk Bilginer çok başarılıydı.Role çok uygun bir oyunculuk çıkartmış.Çok zorlama bir rol değildi aslında ama sesi mimikleri hareketleri yeter.:DGüzeldi.

Açıkçası en büyük umudum Demet Akbağ idi ama rolün iticiliğinden pek sevemedim.Geçen yıl aynı şey Bradley Cooper'da da olmuştu hepimize.Yine aynı şey olabilir izleyenlerde.

Melisa Sözen ise ilk başlarda pek aktifliği yoktu ama sonlara doğru baskın bir karakter olup çıktı ve yakışmıştı role ve de hakkını vermişti bence.Kusursuz değildi ama güzeldi.Bir yerde çok abarttığını düşündüm onuda spoiler içinde yazayım.

Beğendiğim isimlerden diğerleri ise Nejat İşler ve Mehmet Ali Nuroğlu az ama öz rollerdendi.Başarılıydılar.

İhtiyarlara yer yok filminden dolayı müziklerin çalıp çalmadığına daha çok dikkat etmeye başladım ve filmin toplam 3 sahnesinde 30 saniyelim küçük müzikler vardı.Müzik anlamında pek bir şey vaadetmiyor.

Görüntü kalitesi bence muhteşemdi ve görsellik mükemmeldi.Kapadokya olsun boş bozkırlar olsun şaheneydi.Özellikle bir yanda yeşillik diğer yanda nehir olan görüntüler ve kapadokyadaki mağara tarzı evlerin doğallığı muhteşemdi.:)

Filmin en beğendiğim sahnesi Nihal ile İbrahim'in para konusuydu.Bu gururu kıralan çocum için falan diyordu ve sonunda paraları yakması güzeldi.Ama orada deli gibi ağlayan Melisa Sözen pek iyi değildi bu sahnede beğenmedim.

Filmin sonunda ki o değişimi nasıl yorumlayacağımı bilemedim açıkcası.Tavşan ölüyor Aydın karakteri af diliyor falan bilemedim ne anlatmaya çalıştı.

Filmin sonunda Çehov'dan alıtıdır demesi Çehov hikayelerini okutmaya teşvik edecek cinstendi aslında ama boş ver dedim.:X

Film net söylüyor 10 puanlık film ve 10 veriyorum.:D
 

bazinga

Admin
Katılım
1 Şubat 2007
Mesajlar
93,081
Reaksiyon puanı
49,731
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
Web Sitesi
izleryazar.com
Nihayet izleyebildim filmi. Keşke sinemada izleseydim diyeceğim ama sinemada film izleyemiyorum göz sorunundan dolayı. (Uzun yıllardır izleyemiyorum, ışık çok kötü etkiliyor.)

izleryazar'da uzun uzun yorumladım filmi: http://izleryazar.com/kis-uykusu-2014/

Siteden okumanızı öneririm ama buraya da kopyalayım yazıyı:
Türk sinemasının gelmiş geçmiş en önemli yönetmenlerinden biri olan, gurur kaynağımız Nuri Bilge Ceylan son bombasını bu yıl Kış Uykusu ile patlattı. Filmin haberini aldığım ilk andan itibaren büyük heyecan uyandıran film, Cannes’da yüzümüzü güldürerek Altın Palmiye’yi kazanan ikinci Türk filmi olarak tarihe geçti. Şu sıralar da Oscar adaylığı alabilmesi için iyi haberlerini beklediğimiz Kış Uykusu’nu nihayet izleyebildim…

Açıkçası Nuri Bilge Ceylan filmleriyle olan ilişkin çok da eskiye dayanmıyor. İlk izlediğim NBC filmi Bir Zamanlar Anadolu’da oldu ve onu da vizyon tarihinden epey sonra izleme fırsatı bulmuştum. Daha sonra da kısa zaman önce Uzak, İklimler, Üç Maymun gibi diğer önemli filmlerini de izleyerek Nuri Bilge Ceylan filmlerine aşina hale geldim. Tüm filmlerini yakın zamanda izlemiş olmam da Nuri Bilge Ceylan’ın son iki filminde kendini ne kadar geliştirdiğini ve Kış Uykusu ile nasıl zirve yaptığını çok daha iyi görmemi sağladı. Bence diğer filmlerini de genel anlamda başarılı bulsam da Kış Uykusu diğer filmlerinden çok önde olan bir başyapıt…

Nuri Bilge Ceylan filmlerinin en belirgin özelliği sıradan hayatların olabildiğince gerçekçi bir şekilde izleyiciye yansıtması ve izleyici sanki filmin içinde yaşıyormuş gibi hissettirebilmesi. Bu işi daha önceleri az diyalogla ve bol bakışma sahnesiyle anlatan NBC, tıpkı “Bir Zamanlar Anadolu’da” filminde olduğu gibi Kış Uykusu’nda da bakışmalar yerine diyaloglara dayalı bir filme imza atmış. Şahsen diğer tarzını da başarılı bulmakla beraber son iki filmdeki Nuri Bilge Ceylan tarzını çok daha fazla sevdiğimi söylemeliyim.


Kış Uykusu’nun hikayesinin merkezinde toplumun aydın kesimini temsil eden ve ismiyle de bunu gözümüzün içine sokan Aydın var. Eski tiyatrocu ve yazar olan, aynı zamanda turistik bir otel işleten Aydın’ın hayatı ilk başta güllük gülistanlık gibi gözükse de durumun pek de öyle olmadığı zamanla anlaşılıyor. Ayrıca Aydın’ın halka bakışı ve bir kiracısıyla yaşadığı problem de hikaye de önemli bir yer kaplıyor.

Kapadokya’da geçen filmin başarısının altında yatan faktörlerden biri de mekanların kusursuz seçilmiş olması. Kapadokya’nın büyüleyiciliği insanı orada yaşama isteği uyandırıyor. Özellikle Aydın’ın çalışma odası o kadar güzel bir şekilde hazırlanmış ki hayran kalmamak mümkün değil.

Görüntü yönetmenliğinin başında yer alan Gökhan Tiryaki, yine çıkardığı harika işçilikle filmin başarısında önemli rol oynayan bir diğer faktör. Zaten Kapadokya’nın muhteşem görüntüleri bir de iyi bir görüntü yönetmenliğiyle birleşince ortaya harika bir ürün çıkmış. Şahsen Gökhan Tiryaki’nin sadece Türkiye çapında değil Dünya çapında da çok önemli bir yere sahip olması gereken bir görüntü yönetmeni olduğunu düşünüyorum. Bir mucize olsa ve görüntü yönetmenliğinde Oscar adaylığı kazansa kimse itiraz edemezdi herhalde?

Nuri Bilge Ceylan’ın yönetmenliğini çok başarılı bulsam da senaristliğini önceki filmlerde yetersiz görüyordum. Yani içi daha dolu olan bir senaryoyla Nuri Bilge Ceylan’ın çok daha iyi işler çıkarabileceğini düşünüyordum ki Kış Uykusu tam olarak öyle bir senaryoya sahip, sonuç ise tahmin ettiğim gibi harika. Nuri Bilge Ceylan ve Ebru Ceylan Çehov hikayelerinden de esinlenerek yazdığı senaryoda öyle muhteşem diyaloglar yazmışlar ki inanılmaz. Sanırım bu kadar akıcı, bu kadar harika repliklere sahip çok az film vardır. Filmin bence en güçlü noktasını da önceki Nuri Bilge Ceylan filmlerinde en zayıf nokta olarak gördüğüm senaryo oluşturuyor…


Oyunculara gelecek olursak…

Filmin başrolünde yer alan Haluk Bilginer, küçüklüğümden beri büyük hayranlık duyduğum isimlerin başında geliyor. Yurtdışında da hatrı sayılır işlerde zaman zaman küçük roller alan Haluk Bilginer’in Türk sinemasının gelişmemişliği nedeniyle ucuz projelerde yer alması doğrusu beni üzüyordu ve bu nedenle Nuri Bilge Ceylan ile çalışacağını duyduğumda çok sevinmiştim. Nuri Bilge Ceylan da sanırım Aydın karakterini tam olarak Haluk Bilginer için yazmış. Aydın’ı Haluk Bilginer’den daha iyi canlandıracak bir yerli oyuncu bulunamazdı diye düşünüyorum. Usta oyuncunun belki öyle çok parlayan sahneleri yok ama film genelinde çok başarılı olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Sanırım Haluk Bilginer’in eşsiz sesi olmasa filmin etkileyiciliği belli bir oranda azalırdı. Umarım ikilinin birlikteliği bu filmle sınırlı kalmaz ve başka projelerde de buluşurlar.

Haluk Bilginer hayranlığımı bir köşeye koyacak olursam filmin oyunculuk anlamında en başarılı isminin Melisa Sözen olduğunu söylemeliyim. Bugüne kadar pek fazla projede izlemediğim Melisa Sözen film genelinde oldukça başarılı. Yurtdışındaki ödüllerde pek takdir göremeyecek gibi ama ülkemizde bu rolle pek çok ödül alacağına şüphe yok. Umarım bu filmden sonra ucuz projelerde yer almak yerine iyi işlerde görürüz Melisa Sözen’i ama ülkemizde iyi işler ne yazık ki çok çıkmadığı için ucuz işlerde yer alırsa da kendisini suçlayamayız.

Demet Akbağ her ne kadar iki ismin biraz gölgesinde olsa da her zamanki gibi iyi bir performans koyuyor ortaya. Serhat Kılıç, Ayberk Pekcan, Tamer Levent, Nadir Sarıbacak kadrodaki diğer başarılı isimler arasında… Nejat İşler’in performansı ise kadrodaki en zayıf halka olabilir.


Kış Uykusu’nun Oscar şansı konusunda ise çok emin konuşamıyorum. Filmi yabancılar da çok sevdi ama Amerika’da tepkiler biraz karışık. Oscar tipinde bir film değil, süresi fazla uzun ve yavaş işleyişe sahip bir sanat filmi. Tabii geçen seneki The Great Beauty seçiminden sonra Kış Uykusu için biraz umutlarımız var. Çünkü The Great Beauty için de “Akademi’ye uygun değil” tarzında yorumlar yapılıyordu fakat film ödüle kadar ulaştı. Umuyorum ki Kış Uykusu ilk beş içerisine kalır ve Oscar gecesini her zamankinden de daha heyecanla izlememize sebep olur. Filmin bunu sonuna kadar hakettiğine şüphe yok.

Film ile ilgili bir diğer tartışma konusu 3 saat 16 dakikalık korkunç gözüken süresi. Şahsen ben filmlerin her zaman kısa olmasından yanayım. Filmler için ideal sürenin 90-120 dakika olduğunu düşünürüm ve özellikle 2.5 saatlik süreyi geçen filmleri çoğu zaman süresinden dolayı eleştiririm. Fakat Kış Uykusu’nda süreye dair en ufak bir şikayetim yok. Hatta filmin ortalarında keşke “7 saat 43 dakika” olsaymış diye düşünmedim değil. Extended, Director’s Cut gibi daha uzun bir sürümü çıksa hiç şüphe etmeden onu da izlerim bir kez daha.

Kış Uykusu muhtemelen bu yılın, hatta son yılların en iyi filmi. Filmi izlediğimden bu yana bazı sahneleri hala kafamda dönmeye devam ediyor. Sanırım hayatım boyunca da bu filmdeki enfes diyaloglardan bazılarını aklımda tutacağım. Bu kadar başarılı bir filmin ülkemizden çıkmış olması da beni ayrıca mutlu ediyor. Teşekkürler Nuri Bilge Ceylan…
Ek olarak filmin bol diyaloglu yavaş bir film olduğunu söyleyim. İzlemeden beklentilerinizi ona göre ayarlayın. Mümkünse 2-3 NBC filmi izleyip tarzını da öğrenmeye çalışın. :)

Bir de filmi gece ve sessiz ortamda izlemenizi öneririm. Ben filmi iki parçaya bölerek izledim. İki parça arasında bir saat kadar soluklanma molası verdim. Bu da sürenin gerçekten çok kısa gelmesine yardımcı oldu. Yazıda da yazdığım gibi 3-4 saat daha olsa izlerdim gibi. :):)

@sokak sanati'na katılıyorum The Past ile çekimler yönünden bazı benzerlikler var. Ama tabii ciddiye alınacak boyutta değil. :)

En son ne zaman bir filme tam puan verdiğimi hatırlamıyorum bile ama bu film sonuna kadar hakediyor. :)

10/10
 

sokak sanati

Favori Üye
Katılım
23 Şubat 2013
Mesajlar
86,599
Reaksiyon puanı
57,064
Puanı
1,061
Nihayet izleyebildim filmi. Keşke sinemada izleseydim diyeceğim ama sinemada film izleyemiyorum göz sorunundan dolayı. (Uzun yıllardır izleyemiyorum, ışık çok kötü etkiliyor.)

izleryazar'da uzun uzun yorumladım filmi: http://izleryazar.com/kis-uykusu-2014/

Siteden okumanızı öneririm ama buraya da kopyalayım yazıyı:

Ek olarak filmin bol diyaloglu yavaş bir film olduğunu söyleyim. İzlemeden beklentilerinizi ona göre ayarlayın. Mümkünse 2-3 NBC filmi izleyip tarzını da öğrenmeye çalışın. :)

Bir de filmi gece ve sessiz ortamda izlemenizi öneririm. Ben filmi iki parçaya bölerek izledim. İki parça arasında bir saat kadar soluklanma molası verdim. Bu da sürenin gerçekten çok kısa gelmesine yardımcı oldu. Yazıda da yazdığım gibi 3-4 saat daha olsa izlerdim gibi. :):)

@sokak sanati'na katılıyorum The Past ile çekimler yönünden bazı benzerlikler var. Ama tabii ciddiye alınacak boyutta değil. :)

En son ne zaman bir filme tam puan verdiğimi hatırlamıyorum bile ama bu film sonuna kadar hakediyor. :)

10/10
Ben sinemada izlemiştim 15 dakika falan ara vermişler resmen 4 saat orada kalmıştım ama hiç şikayetim olmadı. Şahane bir film. O noktada çok katılıyorum sana.

Ben The Past'a benzetmeye çalışmışken iyi yormaya çalışmıştım orada biraz ama The Past gibi olmasın sonu tabi. Her türlü o filmden daha başarılı bir filmdi. Hem yönetmen hemde görsellik açısından.:)
 

bazinga

Admin
Katılım
1 Şubat 2007
Mesajlar
93,081
Reaksiyon puanı
49,731
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
Web Sitesi
izleryazar.com
Ben sinemada izlemiştim 15 dakika falan ara vermişler resmen 4 saat orada kalmıştım ama hiç şikayetim olmadı. Şahane bir film. O noktada çok katılıyorum sana.

Ben The Past'a benzetmeye çalışmışken iyi yormaya çalışmıştım orada biraz ama The Past gibi olmasın sonu tabi. Her türlü o filmden daha başarılı bir filmdi. Hem yönetmen hemde görsellik açısından.:)
Ben de iyi anlamda düşündüm zaten. The Past geçen yılın en beğendiğim filmlerinden biriydi zaten. :):)
 

Yiğitt

Emekli
Katılım
9 Aralık 2013
Mesajlar
79,171
Reaksiyon puanı
45,870
Puanı
1,061
Konum
Ankara
3 saat 15 dakikalık bir filmi bölmeden izledim. :D

@OzaN ın yorumunda baya övdüğü bu filmi merak ettim ve izledim. Yazın izlemek istemiştim fakat bulamamıştım. Neyse yorumuma geçeyim o zaman. :)

Filmin ilk başları çok hoşuma gitti. :bhr: Nejat İşler ile olan kavga güldürdü. :D Bir de onun babasının ''Ben parayı getireceğim'' deyip durmasına çok güldüm. :D

Filmde diyalog sahnesi gerçekten fazla var. Yani iki kişinin arasında geçen bir diyalog 15-20 dakika sürüyor şüphesiz. Ama sıkmıyor o sahneler ilginç olan yanı bu.

Demet Akbağ filmin bir süresinde yoktu sonradan geldi. Kendisini pek gösteremediğini düşünyorum filmde yada ben sevemedim.

Melisa Sözen değişik bir tipti filmde. Soğuk desen değil sıcak desen değil. :D İlk başlarda yoktu filmin sonlarına doğru çenesi açıldı. :D

Filmi beğendim fakat puan kırılacak bir yer varsa müzikleridir. Ben hiç müzik duyamadım. Aslında müzik koyulacak öyle etkili bir yeri yoktu ama hiç müzik yoktu. Müzik yönünden sıfırdı yani film.

Filmi çektikleri yeri çok beğendim. Kapadokya'yı güzel yansıtmışlar. :) Çoğu sahneler evin içinde geçtiği için fazlada göremedik desek iyidir. :D

Filmin yavaş olduğunu ben de kabul ediyorum. Yavaş bir filmdi ama sıkmadan izlettirdi.

Bir de Haluk'un ''İmam olacak birde çok kirli, çevreye örnek olması lazım'' lafı çok hoşuma gitti. :D Çok mantıklı ve güzel bir laftı onu da söylemeden geçmeyeyim. :bhr:

Filmin doğal oluşu gözümden kaçmadı. Nuri Bilge Ceylan doğallıyla konuşturmuş.

Filmi beğendim fakat müzik yönünden beni etkilememesi baya eksik yanı kalmış. Film güzeldi ama bence bir yarımlık var bir eksiklik var ama çözemedim onu bende. Bence bu puan tam filmlik oldu. :)

8/10
 

bazinga

Admin
Katılım
1 Şubat 2007
Mesajlar
93,081
Reaksiyon puanı
49,731
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
Web Sitesi
izleryazar.com
3 saat 15 dakikalık bir filmi bölmeden izledim. :D

@OzaN ın yorumunda baya övdüğü bu filmi merak ettim ve izledim. Yazın izlemek istemiştim fakat bulamamıştım. Neyse yorumuma geçeyim o zaman. :)

Filmin ilk başları çok hoşuma gitti. :bhr: Nejat İşler ile olan kavga güldürdü. :D Bir de onun babasının ''Ben parayı getireceğim'' deyip durmasına çok güldüm. :D

Filmde diyalog sahnesi gerçekten fazla var. Yani iki kişinin arasında geçen bir diyalog 15-20 dakika sürüyor şüphesiz. Ama sıkmıyor o sahneler ilginç olan yanı bu.

Demet Akbağ filmin bir süresinde yoktu sonradan geldi. Kendisini pek gösteremediğini düşünyorum filmde yada ben sevemedim.

Melisa Sözen değişik bir tipti filmde. Soğuk desen değil sıcak desen değil. :D İlk başlarda yoktu filmin sonlarına doğru çenesi açıldı. :D

Filmi beğendim fakat puan kırılacak bir yer varsa müzikleridir. Ben hiç müzik duyamadım. Aslında müzik koyulacak öyle etkili bir yeri yoktu ama hiç müzik yoktu. Müzik yönünden sıfırdı yani film.

Filmi çektikleri yeri çok beğendim. Kapadokya'yı güzel yansıtmışlar. :) Çoğu sahneler evin içinde geçtiği için fazlada göremedik desek iyidir. :D

Filmin yavaş olduğunu ben de kabul ediyorum. Yavaş bir filmdi ama sıkmadan izlettirdi.

Bir de Haluk'un ''İmam olacak birde çok kirli, çevreye örnek olması lazım'' lafı çok hoşuma gitti. :D Çok mantıklı ve güzel bir laftı onu da söylemeden geçmeyeyim. :bhr:

Filmin doğal oluşu gözümden kaçmadı. Nuri Bilge Ceylan doğallıyla konuşturmuş.

Filmi beğendim fakat müzik yönünden beni etkilememesi baya eksik yanı kalmış. Film güzeldi ama bence bir yarımlık var bir eksiklik var ama çözemedim onu bende. Bence bu puan tam filmlik oldu. :)

8/10
Her filmde müzik olacak diye bir şey yok. :):)
 

bazinga

Admin
Katılım
1 Şubat 2007
Mesajlar
93,081
Reaksiyon puanı
49,731
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
Web Sitesi
izleryazar.com
Ama olsaydı iyi olurdu. :)
Filmde baya eksik kaldı o yönden benim açımdan. :)
Nejat İşler'in filmde olduğundan haberim yoktu. Aslında bir ilk zaman vardı birde son 15 dk. :) O biraz garip kalmış filmde. :D
Ben pek gerek görmüyorum müziklere, çoğu zaman müziksiz filmler daha gerçekçi oluyor. :)
 

sokak sanati

Favori Üye
Katılım
23 Şubat 2013
Mesajlar
86,599
Reaksiyon puanı
57,064
Puanı
1,061
3 saat 15 dakikalık bir filmi bölmeden izledim. :D

@OzaN ın yorumunda baya övdüğü bu filmi merak ettim ve izledim. Yazın izlemek istemiştim fakat bulamamıştım. Neyse yorumuma geçeyim o zaman. :)

Filmin ilk başları çok hoşuma gitti. :bhr: Nejat İşler ile olan kavga güldürdü. :D Bir de onun babasının ''Ben parayı getireceğim'' deyip durmasına çok güldüm. :D

Filmde diyalog sahnesi gerçekten fazla var. Yani iki kişinin arasında geçen bir diyalog 15-20 dakika sürüyor şüphesiz. Ama sıkmıyor o sahneler ilginç olan yanı bu.

Demet Akbağ filmin bir süresinde yoktu sonradan geldi. Kendisini pek gösteremediğini düşünyorum filmde yada ben sevemedim.

Melisa Sözen değişik bir tipti filmde. Soğuk desen değil sıcak desen değil. :D İlk başlarda yoktu filmin sonlarına doğru çenesi açıldı. :D

Filmi beğendim fakat puan kırılacak bir yer varsa müzikleridir. Ben hiç müzik duyamadım. Aslında müzik koyulacak öyle etkili bir yeri yoktu ama hiç müzik yoktu. Müzik yönünden sıfırdı yani film.

Filmi çektikleri yeri çok beğendim. Kapadokya'yı güzel yansıtmışlar. :) Çoğu sahneler evin içinde geçtiği için fazlada göremedik desek iyidir. :D

Filmin yavaş olduğunu ben de kabul ediyorum. Yavaş bir filmdi ama sıkmadan izlettirdi.

Bir de Haluk'un ''İmam olacak birde çok kirli, çevreye örnek olması lazım'' lafı çok hoşuma gitti. :D Çok mantıklı ve güzel bir laftı onu da söylemeden geçmeyeyim. :bhr:

Filmin doğal oluşu gözümden kaçmadı. Nuri Bilge Ceylan doğallıyla konuşturmuş.

Filmi beğendim fakat müzik yönünden beni etkilememesi baya eksik yanı kalmış. Film güzeldi ama bence bir yarımlık var bir eksiklik var ama çözemedim onu bende. Bence bu puan tam filmlik oldu. :)

8/10

Müzik kısmını bende açıklayayım bencede müziksiz oluşu çok iyiydi. @OzaN hatırlarsan İktiyarlara Yer Yok'da da müzik yoktu ve müthiş gerilim hissetmiştik burada da müthiş bir gerçekçilik hissettik. Ben çok sevdim o yönünüde.:X
 

takas

Favori Üye
Katılım
18 Kasım 2011
Mesajlar
69,374
Reaksiyon puanı
51,208
Puanı
1,059
bu filmi izlemeyi düşünüyorum ama bazı yorumlar düşündürücü;
''Tavsiye etmiyorum. Boşa geçen 4 saat. Hem zamanınıza hem paranıza yazık. 4 saatlik filmi resmen 4 kişiyle bir odada çekmişler. Insan biraz da olsa heyecan katmazmı ya. ''

@OzaN kesinlikle izlenmesi gereken bi film mi öyle bi yorumlamışsın ki resmen canım çekti :D

müzik yorumlarına katılmıyorum müziksiz hiçbişey olmaz bi filmi en etkili kılan unsur açık ara müziklerdir
 

Yiğitt

Emekli
Katılım
9 Aralık 2013
Mesajlar
79,171
Reaksiyon puanı
45,870
Puanı
1,061
Konum
Ankara
@takas aga sen bu filmi beğenmezsin bence. :D Yani ben beğeneceğini sanmıyorum. Senin tarzın değil bence. :)
Müziğin olmaması beni de çok etkileyemedi.
 

takas

Favori Üye
Katılım
18 Kasım 2011
Mesajlar
69,374
Reaksiyon puanı
51,208
Puanı
1,059
@takas aga sen bu filmi beğenmezsin bence. :D Yani ben beğeneceğini sanmıyorum. Senin tarzın değil bence. :)
Müziğin olmaması beni de çok etkileyemedi.
bir filmde ve dizide en önemli şey müziktir aga müziğin çok iyi olduğu yerde en durgun sahnede bile sıkılmazsın
admin acayip övmüş aşıkçası merak ettim izlicem beğenmezsem bırakırım zaten :D