Harunnn60

Konu Sahibi
Emekli
Reaksiyon puanı
45,122
Puanı
1,061

Bilgisayar korsanlarının hazırladığı ''WannaCry'' adlı fidye yazılımı, 150 ülkede 200 binden fazla kişiyi etkiledi.

WanaCrypt0r 2.0 Virüsü Nedir?

Türkiye'nin de aralarında bulunduğu ülkelerde telekom firmaları, hastaneler, hatta nhs (ulusal sağlık sistemi) gibi sistemleri ele geçiren vürüs bir kurumun verilerini kopyasını kendi sunucularına alıp sonrasında veriyi silmek ve kuruma "verilerini istiyorsan şu kadar parayı öde" demek şeklinde çalışıyor. 3 günlük bir süre tanıyan vürüs yaklaşık olarak 300$ istiyor.

İşte vürüsün bilgisayaranızın sistemini nasıl ele geçirdiğine dair bir anlatımlı video;

Nasıl Korunulur?

+Kullanılan işletim sistemi güncellenmeli.
+Şüpheli e-mailler açılmamalı.
+Şüpheli internet siteleri ve uygulamalara da dikkat edilmeli. Şüpheli linklere tıklanmamalı, şüpheli yazılım ve uygulamalar indirilmemeli.
+Güncellenmiş anti-virüs programları kullanılmalı

Microsoft: Güncellemeleri Açık Tutun

Saldırılar Haziran Ayında da Devam Edecek!

Saldırılardan en çok etkilenen Rusya ve Çin olurken, Fransız otomotiv şirketi Renault, küresel siber saldırının bilgisayar sistemlerine zarar vermesi nedeniyle bazı fabrikalarında üretimi durduğunu açıkladı.

Hacker grubu, önümüzdeki aylarda yeni WannaCry'lar görebileceğimizi söylüyor.

Win10 için bir tehdit yokmuş diye okumuştum ama tam emin olamadım.

Geçen bilgisayar uyarı veriyordu tarattım hiçbir şey çıkmadı ama benim sistem ve virüs programı güncel değil tamamen kapamıştım. Konuda yazan bütün zafiyetlere sahibim.

Geçen bilgisayar uyarı veriyordu tarattım hiçbir şey çıkmadı ama benim sistem ve virüs programı güncel değil tamamen kapamıştım. Konuda yazan bütün zafiyetlere sahibim.
Güncellemeleri aç bence miscrosof harıl harıl bu olay için güncelleme yapıyor.
Şakaya gelmez co-adminim.

O kadar uzun mesajları telefondan yazıyorum deme. 😱

5000'e yakın mesajın toplasan 5 belki 10'unu PC'den yazmışımdır, 4500 küsürünü telefondan (o da s4) kalanını da şu anda olduğu gibi tabletten. Ama şu anda olduğu gibi tabletten yazarken çok kasıyor, en hızlı mobilde oluyorum yazarken. Tableti genelde film, dizi ve oyun için kullanıyorum

Telefonuna acıdım şuan. .ss

Bak @Doğu adam sana mesaj yazmak için ne zorluklar çekiyormuş.