İngiliz Vicious - Dizi Yorumları

bazinga

Konu Sahibi
Admin
Reaksiyon puanı
50,408
Puanı
1,060
Web Sitesi
izleryazar.com
Usta oyuncu Ian McKellen ve Derek Jacobi'nin başrollerinde yer aldığı İngiliz dizisi Vicious ses getiren 6 bölümlük ilk sezonunun ardından bu yıl ikinci sezonuyla izleyici karşısındaydı.

Her sezonu 6 bölümden oluşan ve 20 dakikalık olan komedi dizisiyle ilgili yorumları bu başlıktan yapabilirsiniz.

Not: Konu 23 Temmuz 2015'te açılmıştır.

Kendi çapımda ilginç bir dizi etkinliğine başladım. Dört tane küçük kanallarda yer almasına rağmen sürekli karşıma bir yerlerde çıkan ve bir şekilde ilgimi çeken 20 dakikalık az bölümlü komedi dizisine birden başladım. Her bir bölümü izledikten sonra bir diziyi iptal edeceğim ve üçüncü bölümler sonrasında kazanan diziyle yola devam edeceğim. Neyse dört dizinin ilk bölümlerini izledim kısa kısa yorumlarım şöyle:

Vicious 1x1

Yaşlı eçcinsel dizisinde ilgi çekici ne olabilir diye düşünüyordum. Fakat dizi beni şaşırttı. Soğuk bir dizi beklerken sıcak bir diziyle karşılaştım. Yine de çok iyi değil tabii ama en azından ilerisi için bir umut var.

Bu arada diziye asıl başlama sebebim Ian McKellen ama ben Derek Jacobi'yi daha çok beğendim.

6/10

--------------------------------

Young & Hungry 1x1

Bol gülme efektli, ucuz bir komedi çıktı. Abartılı oyunculuklar, abartılı olaylar falan ilgimi çekmedi. Cristela ayarı bir dizi bence...

4/10

Garfunkel and Oates 1x1

Dizi sıkıcı başladı ama devamında güzelleşir gibi oldu.

Diziye başlama sebebim The Big Bang Theory'deki Lucy idi ve müzik ağırlıklı bir dizi gibi gözükmesiydi. Dizideki en güzel şey açık ara söyledikleri şarkılar. Daha fazla müzik olmalı bu dizide.

5/10

Review 1x1

Dizinin çok ilginç bir konusu var. Başrol oyuncusu da oldukça yetenekli. İlk bölüm çok eğlendirmedi ama ilerisi için umut yok değil. İnşallah iyiye gider.

5/10

İlk bölümler sonrası oluşan sıralama:
  1. Vicious
  2. Review
  3. Garfunkel and Oates
  4. Young & Hungry

Etkinliğin ikinci gününü de geride bıraktım ve finale kalan iki dizi belli olmuş oldu...

Review 1x2

İlk bölümden daha iyiydi sanki, ya da diziye alışmaya başladığımdan öyle geldi. Dizi pek sıkmıyor şimdilik ama devamı gelecek mi bakalım.

6/10

-------------------------

Vicious 1x2

İlk bölümden daha iyiydi bu da. Diziye alışmaya başladım, bazı espriler kötü ama genel olarak güzel dizi. Zaten çok az bölümlü olduğu düşünülürse sezonu tamamlarım gibi.

7/10

-------------------------

Garfunkel and Oates 1x2

Dizide bir gelişme yok, ilerisi için umut vermiyor. Kötü bir dizi değil ama yeterince iyi değil. Müzikler de bir yere kadar.
Bizimle değilsin.

5/10

Günün sonucunda etkinlikte son sıralama:
  1. Vicious
  2. Review
  3. Garfunkel and Oates
  4. Young & Hungry

Etkinliğin üçüncü ve son gününde şampiyon belli oldu...

Vicious 1x3

Dizi, gittikçe açılıyor. Başta Derek Jacobi daha iyi diyordum ama özellikle bu bölüm Sir Ian McKellen coştu.
Diziyle yola devam.

8/10

-------------------

Review 1x3

Dizi iyice farklı bir hale gidiyor ama kafama takılan ciddi mantık hatası: Bu adamın karısı falan bilmiyor mu kocasının böyle bir program sunduğunu???

Etkinlikte ikinci olarak elendi ama ben dizinin izlemeye değer olduğunu düşünüyorum ve Vicious'u tamamladıktan sonra tekrar döneceğim en azından 1-2 bölüm daha şans vermek üzere.

7/10

Etkinliğin sonucunda son sıralama:

1. Vicious
  2. Review (Şimdilik)
  3. Garfunkel and Oates
  4. Young & Hungry

Vicious 1x4 1x5 1x6

Dizi baya iyi gidiyor. İyi ki önyargılı davranıp izlememezlik etmemişim. Özellikle 6. bölüm süperdi, Judi Dench katkısı da iyiydi.

Christmas bölümünü de izledikten sonra sezon yorumunu yaparım.

8/10 8/10 9/10

Son düzenleme:
Vicious 1x7 (Christmas Özel)

1x6 kadar olmasa da çok iyi bölümdü. Bu diziyi baya sevdim ya ilk bölümlerden bu kadarını hiç tahmin edemezdim.
Detaylı sezon yorumunu da yaparım yakında.

8/10

Son düzenleme:
2x1

Sezona başlayabildim nihayet. Çok iyiydi yine özlemişim.

Bölümün başlarında biraz ısınma süreci oldu ama bölümün sonunu yine kahkahalarla tamamladım. Ian McKellen ve Derek Jacobi her zamanki gibi döktürüyorlar.

Foruma ayrı konu da açtım. Karar verdim adam toplayacağım bu diziye.
Eğer birkaç bölümü atlatırsanız bana teşekkür edersiniz.
@sürgünüm ve @mrt-06 ilk kurban olarak sizleri seçtim. Siz Episodes izlemiş insanlar olarak kaliteli İngiliz komedisinden anlarsınız diye umuyorum.
Bu arada diziyi Türkiye'de çok az kişi izliyor ama Türkçe çevirisi var ve her ne kadar ben İngilizce altyazıyla izliyor olsam da Episodes'un çevirmeni Aytaç Kara çeviriyor. (Çevirmenlerle adam toplamaya çalışıyorum artık.
)

9'a çıkıp çıkmama konusunda kararsız kaldım ama çıkalım gitsin ya.

9- /10

Bu arada bahsetmeyi unuttum Jess iyi takviye olmuş, umarım kalıcı olur.

Konusu ne ki? Konuda konusunu yazmamışsın.
@OzaN (Bu nasıl cümle oldu.
)

Bu aralar İngiliz dizileri dikkatimi çekiyor Atlantis'e de başlamayı düşünüyordum.

Konusu ne ki? Konuda konusunu yazmamışsın.
@OzaN (Bu nasıl cümle oldu.
)

Bu aralar İngiliz dizileri dikkatimi çekiyor Atlantis'e de başlamayı düşünüyordum.
İki ihtiyar eşcinsel adamın ve arkadaşlarının hikayesi anlatılıyor. Hem eşcinsel hem ihtiyarlar nesi ilgi çekici vs diyebilirsin ama 3-4 bölüm izleyince hak vereceksin, çok eğlenceli ve komik dizi. Cinsellik falan yok zaten içinde tabii ki.

Güncel dizilerim

1- Masters of Sex
2- Wayward Pines
3- Mr. Robot
4- Rectify
5- Tyrant
6- True Dedective
7- Hannibal
8- Ray Donovan

(Unuttuğum da olabilir)

Ve Chuck'un stok bölümleri var. Chuck bittikten sonra izlerim belki.

Güncel dizilerim

1- Masters of Sex
2- Wayward Pines
3- Mr. Robot
4- Rectify
5- Tyrant
6- True Dedective
7- Hannibal
8- Ray Donovan

(Unuttuğum da olabilir)

Ve Chuck'un stok bölümleri var. Chuck bittikten sonra izlerim belki.
Çok erteledin ya 20 dakika ve benden 7 bölüm geridesin. Bir film süresi kadar toplamı.

Şuana kadar önerdiğin komedi dizilerinin hepsini sevdim ilk Friends'i önermiştin sonra Episodes sonra Mom. Üçü de harika bunun için sana hiç teşekkür etmemiştim; teşekkürler.

Bakarım ilk bölümüne ama öbür aya anca, izleyince etiketlerim seni.

Hayırdır niye öbür aya ne izliyorsun şu an?

Çok erteledin ya 20 dakika ve benden 7 bölüm geridesin. Bir film süresi kadar toplamı.
Chuck'ta komedi boşluğumu Morgan gideriyor o bitsin başlarım acelesi yok. Ayrıca hangi diziye başlıcaz dedikte başlamadık, bu diziyi de yer imlerine kaydediyorum.

Chuck'ta komedi boşluğumu Morgan gideriyor o bitsin başlarım acelesi yok. Ayrıca hangi diziye başlıcaz dedikte başlamadık, bu diziyi de yer imlerine kaydediyorum.
Tamam, ben şu sıra her gün bir bölüm izleyeceğim de konuda tek kalmamak için hemen başlatmaya çalışıyorum. Çok önemli değil tabii, üçüncü sezonu birlikte izleriz.

Tamam, ben şu sıra her gün bir bölüm izleyeceğim de konuda tek kalmamak için hemen başlatmaya çalışıyorum. Çok önemli değil tabii, üçüncü sezonu birlikte izleriz.
Bende 2 haftaya kadar başlarım zaten. Sende çok hızlı gitme.

Hayırdır niye öbür aya ne izliyorsun şu an?
Ondan değil netim yavaşladı izleyemiyorum doğru düzgün, sanırım bilgisayarla da kaynaklı şuan önceden sezon olarak indirdiğim dizileri izliyorum TWD, Friends var başka yok.

Düzelince Lost, Empire, Mike and Molly, Spn falan devam edeceğim dizi var.
Birde GoT'a ikinci şans vereceğim ilk sezonun 7. bölümünde kalmıştım, birde Breaking Bad niyetim de var kısmet olursa.

Aslında efsane olmuş dizilerin hepsini bitirmeye niyetliyim yıl içinde.

2x2

Fazla övdük nazar değdi.
Dizinin ortalamasının altında bir bölümdü ama yine de güldürdü zaman zaman.

Ash'in içinde Ramsay Bolton kaçmış bu bölüm.

7/10

2x3

Bu bölüm de dizinin ortalamasının altındaydı. (imdb puanları da daha düşük bu iki bölümün ama yine de 8.5
)

Güldüren yerler vardı yine tabii ki ama güldürmeyenler de vardı.

7/10