2018 Vice - Film Yorumları

Sherlock

Konu Sahibi
Süper Mod.
Katılım
7 Eylül 2016
Mesajlar
32,077
Reaksiyon puanı
47,695
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
4303801.jpg-c_215_290_x-f_jpg-q_x-xxyxx.jpg


VICE

Türü: Biyografik
Yönetmen:
Adam McKay
Senaryo: Adam McKay

Oyuncular:

Christian Bale
Amy Adams
Steve Carell

Filmin Özeti:

Vice, ABD’de 2001- 2009 yılları arasında başkan yardımcısı olarak görev yapan Dick Cheney’in hayat hikayesini konu ediyor. 30 Ocak 1941 yılında dünyaya gelen Cheney, Amerikan tarihinin en güçlü başkan yardımcılarından biri olan bilinir. Daha önceden Özel Kalem Müdürlüğü ve Savunma Bakanlığı yapan Cheney, 2000 yılında Başkan Yardımcısı adayı olarak katıldığı seçimleri kazandı. Filmde, George W. Bush’un başkanlığı döneminde görev yapan Cheney'in uyguladığı politikalar ve 9 Eylül saldırısı sonrasındaki süreci yönetmedeki etkisine odaklanılıyor.

Filmin Fragmanı:
 
  • Beğendim
Reactions: Çiğdem

Forumdash

Favori Üye
Katılım
21 Temmuz 2012
Mesajlar
66,140
Reaksiyon puanı
38,907
Puanı
1,060
Hmmm ilk yorum benden mi:X İzlemeyi düşünenleri etkilememek için herşey kutucukta...

Etkinlik boyunca hiç adını sanının geçmediği için ve komedi türü yazdiği için öylesine seçtim. Açıksası çok da iyi çıkmadı film.

Yine Amerika siyasi tarihini irdelemişler. Bu seferki yakın bir zaman olmuş Allah'tan.
9/11 olaylarını başlangıcını ele alınmış. Olayın aktörlerinden biri olan başkan yardımcısının hayatı. Yakın geçmişe dair perdenin aralanmasıyla ancak adapte olabildim.

Biyografi bir film olunca sıkılıyor insan. Gerçekleri çarpıtamazsın nihayetinde. Seyir zevkini yukseltmek için başka yollara vurulur. Aralarda komedi olsun diye yapılan her toplantı/gizli görüşmeler olunca araya (Chaney'in aklından geçenleri) belgeselerden göruntulerin gelmesi güzeldi. Teşekkürler yönetmen bey, uyuyacağim zamanlar aniden dürttüğün için :X Kamu oyu yoklaması sırasında halkın siyasetten ne kadar uzak oldugunu birkez daha gördük:X oysa dünyanın en gelişmiş ülkesi.

Christian Bale gerçekten mi kilo aldı? Adamın birisi gerçekten kilo almiş gibi yorumlamiş. Almamiş olarak yorumlarsak oyunculuguna dair bişey göremedim ama son sahnesindeki performansı harikaydı:X Belki de replik çok iyiydi. "Beni siz seçtiniz"

Çok etkileyeci bir film değildi bence. Oyunculuk wow değildi. 4.5'dan 5/10
 

Dosi

Süper Mod.
Katılım
10 Mart 2015
Mesajlar
85,196
Reaksiyon puanı
107,890
Puanı
1,060
Film tarzım değil, siyasetide hiç sevmem ama filmdeki anlatım şekli izlenilebilir kıldı filmi. Bazı sahneleri/anlatımları çok cesurca buldum. Dick'in siyasetteki yükselişini izledik.
Film ilk 1 saatin sonlarına gidince Dick'in siyaset yerine küçük kızını tercih edildiği yazıldı ve film bitişindeki oyuncu listesi belirdi. Film bu kadar kısamı dedim ama sonra devam etti film. O kısmı pek anlamadım. Sitenin hatasımı yoksa öylemi bilmiyorum. Güç para ve hırsın insanları nasıl değiştirdiğini gördük filmde. Oyunculuklar öyle woaw dedirtmedi. Sıradan düz oyunculuktu. Filmde 9 eylül olayından önce Dick iki adamla görüştü ve yüzleri buzlanmıştı. O kısmıda anlamadım.
Şuana kadar etkinlik için izlediğim filmlerde nerdeyse hepsinde ya siyaset, ya ırkçılık ya da cinsel tercihler ile ilgili detaylar var. Bu filmde Dick'in kızlarından biri lezbiyendi.
5/10
 
  • Beğendim
Reactions: bazinga

bazinga

Admin
Katılım
1 Şubat 2007
Mesajlar
93,049
Reaksiyon puanı
49,712
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
Web Sitesi
izleryazar.com
The Big Short'ta Adam McKay'den nefret etmiştim ama burada nedense sevdim. Dick Cheney'nin hikayesi anlatmaya değer bir hikaye. Eğlenceli de aktarılmış. Kurgu muazzamdı, işi renklendiren kısımdı. Christian Bale yine çok iyiydi, yer yer fazla abartıya kaçsa da. Sam Rockwell nasıl Bush olmuş, helal olsun. :) Steve Carell iyiydi. Amy Adams'ın rolü beklediğimden azdı, Oscar'ı alacağı rol bu da değil maalesef.

Tam yorum:


7/10
 

Çiğdem

Emekli
Katılım
30 Aralık 2013
Mesajlar
143,852
Reaksiyon puanı
123,731
Puanı
1,060
Yaş
32
Konum
Giresun
Aaa böyle siyasi filmleri çok sevmiyorum trt kanalında verilen parti toplantıları gibi sahneler çoğunluktaydı ilgimi çekmiyor aa bombaların atıldı sahne iyiydi ama bu siyasi sahneleri bırakırsak köpeğin sudan çıkması o köpekli sahne ve insanların kovboy filmleri havası veren atlı sahneleri daha iyiydi :A

Ayrıca şu başta olan kadın annesine nasıl bağrıyor öyle git diyor tövbe tövbe annem oklavayı kafamda kırar ben giderim diyecemde gidecek halimde kalmaz :F

3 Veriyorum 4 filme çok 2 versem 2 verdiğim iki filmden de 1 tık iyi gibiydi 3 iyidir :A