Van Persie Arsenal'e hayat verdi

BesaleT

Konu Sahibi
Emekli
Katılım
8 Şubat 2011
Mesajlar
30,415
Reaksiyon puanı
5,673
Puanı
1,061
Konum
***İzmiR***
İngiltere Premier Lig'de Arsenal, Anfield Road'da karşılaştığı Liverpool'u, uzatma dakikalarında Robin Van Persie'nin attığı gollerle 2-1 mağlup etti ve ligde üst üste 4. galibiyetini aldı.







arsenal3_VGKXV.jpg

İngiltere Premier Lig'de Arsenal, Anfield Road'da karşılaştığı Liverpool'u, uzatma dakikalarında Robin Van Persie'nin attığı gollerle 2-1 mağlup etti ve ligde üst üste 4. galibiyetini aldı.
Maça çok hızlı başlayan ev sahibi Liverpool, ilk dakikadan itibaren Arsenal kalesinde çok net gol pozisyonlarına girmeye başladı. Son vuruşlardaki etkisizlikleri nedeniyle, bir türlü aradıkları golü bulamayan Liverpool'un hücum oyuncuları, buna rağmen bunaltıcı baskıya devam etti.


Mücadelenin 19. dakikasında ise Luis Suarez, kaleci Szczesny'i geçti ve yerde kaldı. Hakem Mark Halsey, bu pozisyonun ardından penaltı noktasını gösterdi. Ancak topun başına geçen Dirk Kuyt'ın vuruşunu kaleci Szczesny kurtardı. Dönen topu tamamlamak isteyen Kuyt, bomboş durumda istediği gibi vuramadı ve eline gelen ikinci fırsatı da değerlendiremedi.
Ancak bu tehlikenin hemen ardından gelişen Liverpool atağında Arsenal savunmasında Laurent Koscielny, ters bir vuruşla topu kendi ağlarına gönderdi. Liverpool, maç başından itibaren oynadığı iyi oyunun karşılığını, bu golle aldı.
Beraberlik için Liverpool kalesine yüklenen Arsenal, bu gol için de fazla beklemedi. Karşılaşmanın 31. dakikasında Van Persie'nin kale sahası içinde kafa vuruşu, konuk takıma beraberliği getirdi.
Bu gole rağmen baskısını sürdüren Liverpool, ilk yarının sonuna kadar çok etkili bir oyun sergiledi. 2 topu da direkten dönen ev sahibi, devre boyunca başka gol bulamadı ve maçın ilk yarısı 1-1'lik eşitlikle sona erdi.
İkinci yarı ise ilk 45 dakikanın aksine, düşük bir tempoda başladı. Sık sık sakatlıklar nedeniyle duran ve seyir zevki kaçan karşılaşmanın sonuna, 8 dakika uzatma eklendi. Uzatmanın 3. dakikasına girilirken gelişen Arsenal atağında Hollandalı gol makinası Robin Van Persie, orta sahadan uzun gelen pasın gelişine çok sert vurdu ve Arsenal'i uzatma dakikalarında 2-1 öne geçirdi.
Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve Liverpool, ilk yarısını çok üstün oynadığı maçta sahadan 2-1'lik mağlubiyetle ayrıldı. Bu sonucun ardından Arsenal, Premier Lig'de puanını 49'a çıkardı ve 4. sıra için iddiasını sürdürdü. Liverpool ise 39 puanda kaldı.