UEFA'dan Şok Karar!

Çok farklı bir durum olmayacak.İngilizler 2 gereksiz maçtan kurtuldu.Diğerleri de genellikle zaten kalıyor.Basketbolda da buna benzer bir karar alınmıştı.Ama ŞL Pley Off`u daha kolaylaşıyor o zaman.Türkiye 2.si için iyi bir gelişme.Ama o zaman da bilet sayısı azalıyor.Bence doğru karar.Daha zayif liglerin şampiyonlarındansa İtalya 4.cüsünü ŞL`de olması daha adaletli.
 
Dört büyük lige sabit bir şekilde torpil geçilmesi akıl alır bir şey değil. Diğer ülke takımlarının şansı da azalıyor doğal olarak. Amaçladıkları daha ünlü takımların ŞL'de olması ve yayın gelirlerini arttırmak muhtemelen.
 
5 takım şampiyonlar liginde ön eleme oy nayacak türk takımları

TURKCELL T70 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
O takımlar zaten ŞL seviyesinde.Kura şansıyla Neden daha zayıf takımlar gitsin?Asıl bu haksızlık.

O takımlar zaten ŞL seviyesinde.Kura şansıyla Neden daha zayıf takımlar gitsin?Asıl bu haksızlık.
 
Onlar tehdit etti uefayı

TURKCELL T70 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
İlk 12 zaten ama şl ve uefa şampiyonları ilk 4 ligden çıkarsa o liglerin 5 takım yollama ihtimali doğuyo. O zaman da 11. ve 12. sıradaki ligler direk yollayamıyor.
Zaten çok yüksel ihtimalle o ülkelerden çıkıyor şampiyonlar. Bu durumda biz tam sınırda olacaz gibi.
 
O takımlar zaten ŞL seviyesinde.Kura şansıyla Neden daha zayıf takımlar gitsin?Asıl bu haksızlık.
Vasat İtalya liginin dördüncüsü ne kadar ŞL seviyesindeki? Baktım geçen sene Inter dördüncü olmuş, adı var kendi yok. UEFA'nın da istediği bu, adı olan takımlar...

Şampiyonlar kuralı da yanlıştı. Vasat liglerden adını duymadığımız takımlar ŞL'de olmaya başladı ama yani CSKA Moskova, Dynamo Kiev, Basel, Shakhtar, PSV, Ajax, Sporting Lizbon vs bu tarz köklü büyük ülke takımlarının yarışta olduğu bir lig olmalı. Bunun için olması gereken de saçma gruplandırmalı eleme sistemine son vermek.


Zaten dört büyük ülkedeki 16 takımdan en az 11-12 tanesi her türlü gruplara kalır da işte adil olması önemli.
 
Taraftar gücü
O Inter`in milyonlarca taraftarı var ve güçlenmesi için de bu lige ihtiyacı ki zaten bi tek Italya 4.sü için geçerli o dediğin.diğer 3 ligde böyle bir sorun yok.İngilizler City,Arsenal İspanya`da en fazla Valencia,Sevilla.Almanlarda da Bayer.
Tabi adil olmadığı doğru.Pley-off`ta her sene 1-2 sürpriz çıkıyor.Ama Milan,İnter gibi takımların eski günlerine dönmeleri herkes için daha güzel olur.Dynamo Kiev gibi takımlar güçlenip çeyrek final oynaya bilir,Ama Milan güçlenirse o kupayı alır
ki zaten bu bir tek İtalya için geçerli.Diğerleri zaten gidiyor.Yani Şok niteliğinde büyük bir karar değil)
 
http://www.sporx.com/uefadan-sampiyonlar-ligi-icin-tarihi-karar-SXHBQ564909SXQ