Twitter Ve Reytingler Buyuk Bir Yalan.

S.G.A.T.

Konu Sahibi
Emekli
Reaksiyon puanı
9,405
Puanı
1,061
Twitter...Turkiye'nin Nerdeyse 4de 1nin kullandigi sosyal ortam.Isler Gucler,Leyla Ile Mecnun...Twitter'in Dunyada TT olan 2 buyuk konusu.Her hafta bu dizilere milyonlarca twitler atiliyor.Geyikler yapiliyor.Ama reytingler...Dusunun,bu kadar insan bu 2 diziyi izliyor,ama reytingler bu 2 dizinin hic izlenmedigini gosteriyor.Simdi Twitter mi yalan?yoksa Reytingler mi?Bence 2de yalan.

Ne alakasi var? 100 kisiyle de TT yaparsin diziyi. 2000 kisiye inanmiyorsunuz da 100 kisiye mi inaniyorsunuz. Reytingler gercek. Inanmak istemeyenlerin uydurdugu yalan bence. Tum Turkiyede olcum yapilsa, boyle olsa bu dizi 30 alir diyenlerde sadece 1 kisi. 2000ne inanmayan 1 kisi reytingi kendi kafasinda belirliyor

Twitter pek onemli birsey degil. Mesela aramizda hesabi olmayan cok kisi vardir. O yuzden twitter'in ratinglerle bir alakasi yok. Ratingler bana gore yalan zaten ama ratinglerin Twitter'la bir alakasi yok. Simdiki ratinglere gorede MY ve OBGZK'de zamaninda 20 ratingleri astilar fakat bir kere bile TT oldugunu hatirlamiyorum. :)

Twitter onemli bir ortam.Reyting sistemi 2000 kisiden olusurken,Twitter milyonlarin olusturturdugu bir ortam.

Twitterdaki kullanıcı profili ağırlıklı olarak eğitimli veya öğrenci gençlerden oluşuyor bu nedenle sadece belirli bir kesmin reytingini yansıtıyor. Reytinglerle bir alakası olmaması son derece normal.

Vadinin gerçek reytinginin nasıl 15-30 olduğunu tahmin edebilirsin ki.
Çünkü öyle eski reytingleri en az 15'ti tüm türkiye'de ölçüm yapsınlar 20den aşağı inmez

Ne alakasi var? 100 kisiyle de TT yaparsin diziyi. 2000 kisiye inanmiyorsunuz da 100 kisiye mi inaniyorsunuz. Reytingler gercek. Inanmak istemeyenlerin uydurdugu yalan bence. Tum Turkiyede olcum yapilsa, boyle olsa bu dizi 30 alir diyenlerde sadece 1 kisi. 2000ne inanmayan 1 kisi reytingi kendi kafasinda belirliyor
2000 kişiye tabiki de inanmam tüm türkiyede ölçüm yaparlarsa inanırım 2000 kişiye inanmıyorum 100 kişiye mi inanacağımı sandın ? :d reytingler yalan kardeşim 2000 kişi bir diziyi izliyor diye tüm Türkiye'mi izleyecek ? saçmalık ! kendi kafamda belirlemiyorum Fatmagül 1.oluyor ya (aslında ilk 100e girmesi mucize) hemen hava atın bir tek ben değil tüm vadiciler yalan olduğunu düşünüyor haklılar 2000 kişiyle ölçülen reyting, reyting değildir !

- - - Ekleme - - -

Vadi her zaman 1dir !

Çünkü öyle eski reytingleri en az 15'ti tüm türkiye'de ölçüm yapsınlar 20den aşağı inmez

2000 kişiye tabiki de inanmam tüm türkiyede ölçüm yaparlarsa inanırım 2000 kişiye inanmıyorum 100 kişiye mi inanacağımı sandın ? :d reytingler yalan kardeşim 2000 kişi bir diziyi izliyor diye tüm Türkiye'mi izleyecek ? saçmalık ! kendi kafamda belirlemiyorum Fatmagül 1.oluyor ya (aslında ilk 100e girmesi mucize) hemen hava atın bir tek ben değil tüm vadiciler yalan olduğunu düşünüyor haklılar 2000 kişiyle ölçülen reyting, reyting değildir !

- - - Ekleme - - -

Vadi her zaman 1dir !
Tamam o zaman. Mesela AGB başka bir kısım insanlardı, SBT başka bir kısım insan, TNS de başka bir kısım insan. Hepsinde Vadi aynı oranlarla 2ci oluyordu. Demekki Türkiyenin başka kaç tane böyle kısımlarını alıp reyting cihazı taksan yine de aynı oran çıkar. Anlatabildim mi?

Tamam o zaman. Mesela AGB başka bir kısım insanlardı, SBT başka bir kısım insan, TNS de başka bir kısım insan. Hepsinde Vadi aynı oranlarla 2ci oluyordu. Demekki Türkiyenin başka kaç tane böyle kısımlarını alıp reyting cihazı taksan yine de aynı oran çıkar. Anlatabildim mi?
Bir kısım insanlara "Fatmagül izliyor musunuz ? vadiden nefret mi ediyorsunuz" diye sorup olumlu cevap aldıklarında ölçüyorlardır :d

revan yazsa boşuna. sokaktaki birine anlatsak oscara aday film yapardı. hiç takmamak en iyisi