Tv'de İlk Kez Avatar Yakında FOX'da!

cokiyitvci

Konu Sahibi
Favori Üye
Reaksiyon puanı
14,843
Puanı
1,060
Az Önce FOX'da gösterdi

Tv'de İlk Kez Avatar Yakında FOX'da! dedi
SEN İZLEYECEK MİSİN?

Avatar, 2009 ABD yapımı destansı bilim kurgu filmi. Filmin senaryosunu Titanik, Yaratık, Terminatör filmlerinin yönetmeni James Cameron yazmış ve filmi yönetmiştir. Üç boyutlu (3D) sinema tekniği ile çekilmiştir. 18 Aralık 2009 tarihinde gösterime girmiştir.
Film geleneksel 2-D, 3-D ve IMAX 3-D formatlarında gösterime sokuldu. Avatar'ın resmi bütçesi 237 milyon $'dır; diğer tahminlere göre ise filmin yapım maliyeti 280'310 milyon ve pazarlama maliyeti de 150 milyon dolardır.[SUP][3][/SUP][SUP][4][/SUP]
Avatar'ın galası 10 Aralık 2009'da Londra, Birleşik Krallık'ta yapıldı ve 18 Aralık 2009'da ABD ve Kanada'da gösterime girdi. ABD ve Kanada'da açılış gününde 26 milyon $[SUP][5][/SUP] haftasonunda ise 77 milyon $[SUP][6][/SUP] hasılat elde etti. Uluslararası açılışı iki gün daha erken gerçekleşti ve gösterimin ilk beş günü sonunda dünya çapında 232 milyon $ hasılat elde etti.[SUP][7][/SUP] Gösterimin üçüncü haftasında 1 milyar $ hasılatı geçti ve altıncı haftada Cameron'un daha önceki filmi Titanik'in sahip olduğu 1 milyar 835 milyon $ hasılatı geride bırakarak tüm zamanların gişe hasılatı rekorunu elde etti.[SUP][8][/SUP]
67.Altın Küre Ödüllerinde en iyi film ve en iyi yönetmen (James Cameron) ödüllerini almıştır.[SUP][9][/SUP] 9 dalda aday gösterildiği 82. Akademi Ödülleri'nde ise sanat yönetimi, görüntü yönetmeni ve görsel efekt dallarında 3 ödül kazanmıştır.
22 Nisan 2010da satışa çıkan Blu-ray versiyonu ilk günde yaklaşık 1.5 milyon satarak 600 bin satış rakamıyla The Dark Knight filmine ait olan rekoru kırmıştır.[SUP][10][/SUP]

Sizce hangi gün olmalı, kaç reyting alır?
Bence pazar günü 20.45 olmalı

Aradan 6 yıl geçti daha yeni yeni yayınlanmaya başladı 2.bölümü de 2016 da çıkacak herhalde internetten baktım

salı veya çarşamba yayınlanırsa izleyebilirim.. çok merak ediyordum bu filmi.. iyi olmuş foxun alması..

FOX, Recep İvedik 3'de tvde ilk kez yakında diye tanıtmıştı daha göstermediler

Zamanında, Televizyonda 2 parça halinde izlemiştim
Ne güzel günlerdi

Hazar Tv'de izlemiştim 1,5 ay önce.

Azerbaycan kanalı olduğu için Azerice'ydi.