TV Kehanetleri: Kanallarda Son Durum

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Aserat
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Aserat

Konu Sahibi
Süper Mod.
Reaksiyon puanı
64,923
Puanı
1,061
Yeni sezon geldi, yeni dizilerin büyük bir çoğunluğu da yayına girdi. Bazıları başladığı gibi sona erdi, bazıları da hali hazırda devam ediyor. Haftanın durumunu da göz önüne almak ve hangi dizilerin güvende, hangilerinin ise tehlike hattında olduğuna kısaca bir bakalım.

güllerinsavaşı-640x360.jpg

KANAL D

Yayındakiler: Arka Sokaklar, Galip Derviş, Güllerin Savaşı, Hayat Yolunda, Kurtlar Vadisi Pusu, Küçük Ağa, Ulan İstanbul, Urfalıyam Ezelden, Yalan Dünya
Henüz Başlamayanlar: Ankara'nın Dikmen'i (yeni sezon), Poyraz Karayel (yeni dizi), Şeref Meselesi (yeni dizi)
Sona Erenler: Bana Artık Hicran De, Benim Adım Gültepe

Sezona iddialı başlayan kanal, şimdiden iki dizisine (Bana Artık Hicran De, Benim Adım Gültepe) veda etti ve elinde 8 dizisi kaldı. Arka Sokaklar'ın orta derecede gittiğini söyleyebiliriz. Çok iyi bir performans çıkarmamasının yanı sıra, çok kötü de gitmiyor. Ancak dizi AB'de büyük düşüşe geçti. Total'de iyi, ABC1'de ise orta performans gösteren yapımdan izleyicinin yavaş yavaş yorulmaya başladığını söyleyebiliriz. Galip Derviş ise dünkü bölümüyle büyük düşüş yaşamasına rağmen, dizinin zaman zaman böyle durumlar yaşayıp sonrasında yükseldiğini unutmamak gerek. Güllerin Savaşı ise haftanın en hızlı yükselen dizilerinden biri olarak Total'de 10. olurken, AB'de 2, ABC1'de ise 4. olmayı başardı. Yaz mevsiminde başarılı sonuçlar elde eden dizi, yeni gününe de çabuk uyum sağlamışa benziyor. Hayat Yolunda ise ilk haftasında bekleneni verememesine rağmen, pt-2'de gayet iyi reytingler aldı. Dizinin yeni saati henüz belli olmasa da, sonuçlara göre 22.15 civarında kalması daha doğru olacak gibi. ATV'den transfer olan Kurtlar Vadisi Pusu yine harika sonuçlar almaya ve Perşembe akşamlarının zirvesinde olmaya devam ederken, Küçük Ağa ise yeni diziler karşısında düşüşe geçti. Geçen sezondaki performansını mumla aratan yapım, en çok izlenen diziler sıralamasında da gerileme yaşadı. Bu düşüşlerin devam etmesi, dizinin sezon ortası veya sonunda sona ermesi demek. Bu yüzden sonuçlarını düzeltmesi gerek. Yazın fırtına gibi esen Ulan İstanbul ise Karadayı, Reaksiyon ve O Ses Türkiye gibi rakiplere iyi direnç göstererek başarılı reytingler almaya devam ediyor. Bu sonuçlar böyle devam ederse, dizi sezon sonuna kadar yayında kalabilir. Urfalıyam Ezelden dün düşüş yaşayan bir başka yapım. Ancak bu bir haftalık düşüşlere çok aldırmamak gerek. Dizi rahatlıkla yükselecektir. Yeni sezona Çarşamba akşamı başlayacak olan Yalan Dünya'nın da saati henüz belli değil, ancak 20.00'de olması daha doğru olacak. Böylece dizi, güçlü rakiplerine rağmen AB grubunda rahatlıkla zirveye çıkabilir. Tabii başlamayan diziler de var. Ankara'nın Dikmeni'nin yeni sezonu ve Poyraz Karayel ile Şeref Meselesi, bir kez daha ertelenerek Kasım ayına alındı. Kanalın bu hamlesiyle mevcut dizilerinden herhangi birinin düşüş yaşaması durumunda yeni yapımlarını oralara alacağını söyleyebiliriz.

kaderimin_yazildigi_gun_dizisi_ozcan_deniz_hayranlariyla_bulustu_h694.jpg

STAR TV

Yayındakiler: Aramızda Kalsın, Gönül İşleri, Güzel Köylü, Kaderimin Yazıldığı Gün, Kurt Seyit ve Şura, Medcezir, Reaksiyon, Sil Baştan
Henüz Başlamayanlar: Paramparça (yeni dizi)
Sona Erenler: Aşktan Kaçılmaz (3 Aralık'ta sona erecek.) Kaçak Gelinler (tv8'e transfer oldu.)

Star, genel listeyi göz önüne aldığımızda şu anda en istikrarlı kanal konumunda. Birçok dizisi 3 grupta da ilk 15'e girmeyi başaran kanal, birincilik için Kanal D ve FOX ile yarışıyor. Aramızda Kalsın geçen hafta başarılı sonuçlar alarak ve AB'de yine kendi klasmanındaki Kocamın Ailesi'ni sollayarak dikkat çekti. Tabii geçen hafta maç olduğunu ve buna bağlı olarak reytinglerin arttığını da söyleyebiliriz, ancak dizi her hafta performansının üzerine koymaya devam ediyor. Bu nedenle çok büyük bir şey olmadıkça sezon sonunu rahatlıkla görebileceğini söyleyebiliriz. Aşktan Kaçılmaz düşük reytingleri nedeniyle 5 bölüm sonra final yaparken, Gönül İşleri ise zorlu bir akşamda yayınlanmasına rağmen gayet iyi gidiyor. Reytinglerinde biraz daha artış yaşanırsa Haziran'a kadar devam edebilir. Yazdan kalan Güzel Köylü ise Çarşamba akşamlarında zirveyi almaya devam ediyor. AB ve ABC1'de zaman zaman Kara Para Aşk'ın gerisinde kalsa da genel olarak istikrarlı bir performans gösteriyor. Sezonun en sürpriz yapımlarından Kaderimin Yazıldığı Gün ise Küçük Ağa'yı bile sollamayı başararak birinci olurken 7 reytinge kadar gelmeyi başardı. Bu da dizinin ömrünün uzun olacağı demek. Yakın zamanda gün değiştiren Kurt Seyit ve Şura, tam yükselmişken maç nedeniyle geçen hafta ekrana gelememişti. Bunun diziye zarar verip vermeyeceğini ise birkaç gün sonra göreceğiz. Medcezir aldığı sonuçlarla kanalının yüzünü güldürmeye devam ediyor. Reaksiyon ise geçen haftalardaki düşüşünü unutturarak yeniden ilk 3'e girmeyi başardı. Sil Baştan ise şu anda çok tehlikeli bir konumda. Saat değişikliği de diziye fayda etmedi ve tehlike çanları bu sefer daha da güçlü çalmaya başladı. Gelecek haftalarda yerine yeni dizi Paramparça'nın gelmesi büyük ihtimal olarak görünüyor.

karagul_249968281.jpg

FOX TV

Yayındakiler: Emanet, Karagül, Kiraz Mevsimi, Kocamın Ailesi, O Hayat Benim
Henüz Başlamayanlar: Günahkar (5 Kasım'da başlayacak.)
Sona Erenler: Kadim Dostum (Çarşamba günü sona erecek.)

FOX, bu yıl ciddi atılımlar yaparak geçen sezonu unutturmayı ve Kanal D'nin en büyük rakibi olmayı başardı. Emanet, ekran hayatına başarılı bir şekilde başlasa da Kaderimin Yazıldığı Gün'ün yayına girmesi nedeniyle gerileme yaşadı. Gelecek hafta yeni günü olan Pazartesi akşamları ekrana gelecek olan yapımın nasıl bir performans sergileyeceği ise şimdiden merak konusu. Karagül efsane reytingler almaya devam ediyor. Öyle ki yeni sezonun 10 reytingi geçen ilk dizisi olmayı başardı. Bu sezon büyük ihtimalle sona erecek olan yapım, son yılında da herkesi kıskandıracak sonuçlar alıyor ve göz kamaştırıyor. Yazdan kalan Kiraz Mevsimi ise Total'deki düşüşüne rağmen, diğer gruplarda gayet iyi gidiyor ve kendi günlerinin lideri olmayı başarıyor, Kocamın Ailesi de küçük bir düşüşle de olsa Perşembe akşamlarında önemli bir yer edinmeyi başardı. Bu sonuçların devam etmesi durumunda iki dizinin de sezon sonunu görebileceğini söyleyebiliriz. O Hayat Benim ise yeni dizilerin gelmesiyle gerilere düşse de kanalını sevindiriyor. Kanalın geçen ay başlayan, ancak hayal kırıklığı yaratan dizisi Kadim Dostum'un bu hafta sona ermesiyle birlikte yerine gelecek olan Günahkar'ın nasıl bir performans çıkaracağı ise merak edilen bir diğer konu.

karadayi.jpg

ATV

Yayındakiler: Beyaz Karanfil, Diğer Yarım, Kaçak, Karadayı, Kara Para Aşk, Kertenkele, Üç Arkadaş
Henüz Başlamayanlar: -
Sona Erenler: Bugünün Saraylısı, Kalp Hırsızı

Sezona veda anlamında çok hızlı başlayan ve iki dizisini (Bugünün Saraylısı ve Kalp Hırsızı) yayından kaldırmak zorunda kalan ATV, bu aralar pek de iyi zamanlar geçirmiyor. Yayın tarihi sürekli ertelenen ve sonunda geçen Cuma yayına giren Beyaz Karanfil, ilk bölümüyle hayal kırıklığı yarattı ve güçlü rakipler arasında dikkat çekemedi. Diğer Yarım ise yeni gününde çok kötü sonuçlar alarak hüsran yaşatan bir diğer yapım oldu. Tüm yazı kendi gününün ikincisi olarak geçiren yapımın bu düşüşü, dizinin final sürecini daha da hızlandırdı. Kaçak bir inip bir yükselerek tatmin edici sonuçlar alırken, Kara Para Aşk ise Çarşamba günlerinde başarılı reytingler alıyor ve birçok yapımı sollamayı başarıyor. Yeni başlayan bir diğer dizi olan Kertenkele ise tahminlerin aksine herkesi yanıltarak oldukça iyi bir başlangıç yaptı. Sonuçların böyle gitmesi durumunda, hafta sonlarında büyük sıkıntı yaşayan kanalın yüzü daha da gülebilir. Birkaç hafta önce başlayan Üç Arkadaş ise yavaş yavaş yükselerek olumlu sinyaller çakmaya ve dikkat çekmeye başladı.

yilanlarin-ocu-1(1).jpg

SHOW TV

Yayındakiler: Fatih Harbiye, Yılanların Öcü
Henüz Başlamayanlar: Cennet Mahallesi
Sona Erenler: Ah Neriman

Dizilerinden ziyade, yayınladığı programlarla konuşulan ve yakın zaman önce Ah Neriman'ı yayından kaldıran Show TV'nin elinde sadece iki yapımı kaldı. Geçen sezon orta derecede giden Fatih Harbiye bu sezon düşüş yaşamış ve dizinin biteceği konuşulmuştu. Ancak yapım yoluna gün değiştirerek devam etmeyi tercih etti ve Pazar akşamlarına alındı. Zorlu bir akşam olmasına rağmen, kendi kitlesinde çok dizinin olmaması nedeniyle dikkat çekmesi pek ala mümkün. Yılanların Öcü ise yıllardır dizi tutturmada sorunlar yaşayan kanala derman oldu ve zorlu bir akşamda dikkatleri üzerine çekebilmeyi başardı. Gelecek ay başlayacak olan Cennet Mahallesi'nin nasıl sonuçlar alacağı da şimdiden merak edilmeye başlandı.

34x15cm_ZKFO.jpg

TRT 1

Yayındakiler: Beni Böyle Sev, Hayat Ağacı, Seksenler, Şimdi Onlar Düşünsün, Yedi Güzel Adam, Yedikule Hayat Yokuşu, Yeşil Deniz, Zengin Kız Fakir Oğlan
Henüz Başlamayanlar: Aşkın Kanunu (4 Kasım'da başlayacak.), Diriliş: Ertuğrul, Filinta
Sona Erenler: Kızılelma

Geçtiğimiz hafta Kızılelma'yı bitiren TRT 1, sezonun en fazla dizisi olan kanallarından biri. Yayına girmeye hazırlanan 3 dizisinin yanı sıra, hali hazırda 7 dizisi daha bulunuyor kanalın. Beni Böyle Sev Pazartesi akşamlarında kendi çapında başarılı giderken, yaz boyunca reklamları yapılan Hayat Ağacı ise yeni gününde çok çok gerilerde kalıyor. Seksenler geçen sezonki düşüşünü unutturuyor ve AB'de üst sıralarda yer alıyor. Ancak gelecek hafta yerine Aşkın Kanunu gelince nereye yerleşeceği ve nasıl bir performans sergileyeceği ise merak ediliyor. Dün akşam başlayan Şimdi Onlar Düşünsün kanal şartlarında gayet iyi başlangıç yaparken, Yedi Güzel Adam ise kötü bir performans sergilemesine rağmen kanalın desteği nedeniyle yoluna devam ediyor. Yedikule Hayat Yokuşu ise yolun sonuna çok ama çok yaklaştı. Final haberinin yakın zamanda gelmesi kesin. Yine geçen hafta ekran macerasına başlayan köy komedisi Yeşil Deniz de Kızılelma'dan biraz daha iyi sonuçlar aldı, ancak tam olarak bir tatmin duygusu yaratıp yaratmadığı belirsiz. 2 yıldır Perşembe akşamları yayınlanan ve bu sezon Çarşamba akşamına alınan Zengin Kız Fakir Oğlan ise AB'de üst sıralarda yer alıyor ve aldığı sonuçlarla iddialı dizilere meydan okuyor. Bu kalabalıkta yeni dizilerin nereye yerleşeceği ise merak konusu. Yeni gelen iki yapımın Perşembe veya Cumartesi günleri ekrana gelmesi olası.

kacak-gelinler-2.jpg

Son olarak tv8'e transfer olan Kaçak Gelinler'den de biraz bahsedelim. Yazın Star TV ekranlarında ekrana gelen ve başarılı sonuçlar alan yapım, yeni sezon ile birlikte yeni kanalına geçti ve Çarşamba günleri yayınlanmaya başladı. Ancak bu dizi kalabalığında kendine yer bulamadı. Yayın saati 20.30'a çekilen yapım, düşük sonuçlarına rağmen birkaç bölümü daha garantilediği için devam edecek gibi, ama sonrasında neler olacağını hiçbirimiz bilmiyoruz. Beklemek en doğrusu olacaktır.

Son düzenleme:
BİLGİ NOTU:
Bu köşe tamamen bana aittir, başka kullanıcılar ve siteler tarafından izinsiz olarak kullanılması kesinlikle yasaktır.

Son düzenleme:
Ben de bir eksik var diyordum, teşekkür ederim... :)

Arka Sokaklar'ı kötülemedim, AB'de düşüş yaşadığını ve izleyicilerin 9 yıl boyunca devam yavaş yavaş yorulabileceğini söyledim... :)
Vadide 12 sezonluk dizi o düşmüyor Vadi cumhurbaşkanımızın dizisi diyedir Arka sokakları düşürten hükümet

Şahsen Atv'deki iki dizimi övmene sevindim(Üç arkadaş ve Kertenkele),Kadim Dostum için çok mutluyum en azından aniden yayından kaldırılmadı harika bir final beni bekliyor.Sil Baştan'a bence 1-2 hafta daha şans verilmeli.Bu arada emeklerin için çok teşekkür ederim :) Yazılarını takip edeceğim.

Şahsen Atv'deki iki dizimi övmene sevindim(Üç arkadaş ve Kertenkele),Kadim Dostum için çok mutluyum en azından aniden yayından kaldırılmadı harika bir final beni bekliyor.Sil Baştan'a bence 1-2 hafta daha şans verilmeli.Bu arada emeklerin için çok teşekkür ederim :) Yazılarını takip edeceğim.​
Aslında her diziye mesafeli yaklaştım ve reytinglere göre iyi/kötü yorum yaptım, teşekkür ederim yorumun için... :)

Eline sağlık @aserat54 :)
Kanal D , Fox Tv ve Star Tv çekişmesi yaşanacak. :)
Teşekkür ederim... :)

Güzel yazı olmuş. Ellerine sağlık :)

Kullanıcılar mı siteler mi? :D
İkisi de...
Teşekkür ederim ayrıca... :)

Kullanıcılar nasıl kullanacaklarki ? :D
Başkaları da alıp sahiplenebilir sonuçta, o yüzden öyle yazdım... :)

Kullanıcılar nasıl kullanacaklarki ? :D
Başkaları da alıp sahiplenebilir sonuçta, o yüzden öyle yazdım... :)
Yorum yorumdur ya bu kadar kafana takma. Kimse sahiplenmez :)

Bu arada bu konuyu haftalık olarak açabilirsin. Haftalık dergiler olur ya onun gibi olur. Böyle yazıları okumayı seviyorum. :)