TV Dizisine Film Demek

mrt-06

Konu Sahibi
Süper Mod.
Reaksiyon puanı
59,941
Puanı
1,061
Özellikle son zamanlarda çok karşılaştığım bir kalıp oldu.

Bkz. Dünki film ( Kasdedilen İntikam ) çok güzeldi.

Son düzenleme:
dikkatsizlikten ötürü vuku bulmuştur

Diziler de bir nevi filmdir. Dizinin asıl adı dizi-filmdir. Dizi halinde ilerleyen film manasında. Dolayısıyla film demek yanlış değil bence 😛

Son düzenleme:
Gerçekten çok sinir olduğum bir durumdur.

Annem daha dün dedi. Sinir olurum. Anne o film değil dizi derim.

Devamlı karşılaştığım birşey

Diziler de bir nevi filmdir. Dizinin asıl adı dizi-filmdir. Dizi halinde ilerleyen film manasında. Dolayısıyla film demek yanlış değil bence 😛
Doğrudur diziler de film sayılabilir fakat ikisinin ayrımının yapılması ve dizi-film denmiyorsa dizi denmesi çok daha doğru.

Annem TV dizisine film dediğinde ayrıca ben ona dizi-film de bari derim.

Bugün komşular geldi TV açıkken Ulan İstanbul'un fragmanı dönüyordu. Biri "güzel film" dedi sonra diğer hanım teyze "aynen ben de izliyorum bu filmi" dedi. Film film film.... Ayağa kalkıp "yeterrrr bu dizi" diye bağırasım geldi.

Hiç hoşlanmadığım bir harekettir ama çok yapılıyor maalesef.. Babam da diziye sık sık film der hep düzeltirim ama nafile.

Kişinin alışkanlıklarına bağlı bir durumdur. Ben de çoğu kez izlediğim dizilere yorum yaparken, bir bakımışım ki film yazmışım dizi yerine.