Spor Tuncay Şanlı

bazinga

Konu Sahibi
Admin
Reaksiyon puanı
50,347
Puanı
1,060
Web Sitesi
izleryazar.com
Fenerbahçe tarihinin yakın zamandaki belki de en önemli yerli futbolcusu. 2002'de Sakaryaspor'dan genç bir oyuncu olarak geldiği Fenerbahçe'de kısa sürede kendini taraftara sevdirmiş ve 5 sezon boyunca 100'den fazla gole doğrudan katkıda bulunmuştur. Fenerbahçe'de oynadığı 5 sezonda 3 şampiyonluk görerek de kişisel başarısını kulüp başarısına dönüştürmeyi de başarmıştır.

5 muhteşem sezon sonunda İngiltere ligine gitmiş ve orada tam bekleneni veremese de uzun yıllar tutunmayı başarmıştır.

Fenerbahçe formasıyla attığı gollerden bazıları...

Neden gittin neden?
Gittin bari erken dönseydin içimde hala yaradır.

Videoyu yeni izledim. Ferdi falan genç yetenek diyoruz bir de şu Tuncay'ın tırnağı olamaz hiç biri.
Forması sırılsıklam saç baş dağılmış işte futbolcu dediğin böyle olacak. Son senelerde Fenerbahçe'de ruhuyla oynayan ender futbolculardan. Bence değerini pek bilmiyoruz Emre'den çok çok daha önderdir benim gözümde Fenerbahçe için.

Reactions: 12.Adam and bazinga
Tuncay çok başkaydı gerçekten. Zamanında geri dönmesini çok istemiştim ama olmadı.
Kulüpte kesinlikle görev alması gerekiyor... FB TV'deydi galiba en son, kastettiğim daha önemli bir görev.

Reactions: 12.Adam and xdragxx
Tuncay çok başkaydı gerçekten. Zamanında geri dönmesini çok istemiştim ama olmadı.
Kulüpte kesinlikle görev alması gerekiyor... FB TV'deydi galiba en son, kastettiğim daha önemli bir görev.
Şimdilerde TRT Spor'da
Çağırsak 100 kez dönerdi ama Aziz Yıldırım küstü bir kere ondan geri almadık kesin
Ama şuna da eminim Galatasaray, Beşiktaş çok istemiştir zamanında Tuncay'ı ama gitmemiştir Tuncay tesellim o

Bence de önemli görevler almalı. Keşke Volkan yerine falan Tuncay olsaydı hem az da olsa hocalık geçmişi vardı daha etkili katkı verirdi.

Birkaç gecedir uyumadan önce TRT Spor'u açıyorum ve karşımda Fenerbahçe'nin kaybolan ruhu Tuncay Şanlı'yı görüyorum. Hala bizden giden Tuncay, yorum yaparken bile enerjik yerinde zor duruyor hiperaktifliği üst düzeyde
Fenerbahçe yorumlarında en bariz şeylerde bile Fenerbahçe lehine konuşması da güldürüyor

Golden sonraki hırsını Ferdi gibi isimlerden 10 yıl izlesek göremeyiz herhalde

28'inden sonra milli olmamasına rağmen Türk milli takımının en golcü 3.futbolcusu
Mevkisi forvet olan Burak Yılmaz'la arasında sadece 1 gol var

Son düzenleme:
Keşke hiç Avrupa'ya kaptırmasaydık ya da Aziz Yıldırım küstürmeseydi de vaktinde geri dönseydi. Fenerbahçe'nin Totti'si olabilirdi.

Bir daha onun gibisi çok çok zor gelir.

Keşke hiç Avrupa'ya kaptırmasaydık ya da Aziz Yıldırım küstürmeseydi de vaktinde geri dönseydi. Fenerbahçe'nin Totti'si olabilirdi.

Bir daha onun gibisi çok çok zor gelir.
Büyük ihtimalle biz göremeyiz

Fenerbahçe'de hep keşkeler iyikilerin önüne geçiyor son 15 yıldır. Tuncay da bunlardan bir tanesi. Tek başına 1-2 şampiyonluk fazla aldırırdı. Alex heykeliyle birlikte bir Tuncay heykeli daha dikilirdi.

Reactions: bazinga
Bir de deli gibi sigara içtiği halde

Adamın Fenerbahçe'de mevkisi yoktu sol açıkta başlıyordu maça bir bakmışsın sağ beke desteğe gelmiş çok büyük karakterdi
Hocam ben cidden bu kadar yerinde duramayan, hiperaktif bir futbolcu hatırlamıyorum. Bir bakıyorsun beke gelmiş, bir bakıyorsun forvette.
Çok imrenirdim o zaman, Gs’mizde olsun isterdim.

Hocam ben cidden bu kadar yerinde duramayan, hiperaktif bir futbolcu hatırlamıyorum. Bir bakıyorsun beke gelmiş, bir bakıyorsun forvette.
Çok imrenirdim o zaman, Gs’mizde olsun isterdim.
Bundaki en büyük etki amatör bir futbolcu olması

Kendisi diyor alt yapıda 1 sene falan durup direkt A takıma çıkmış Sakarya'da hal böyle olunca pozisyon bilgisi, mevkinin gerektirdiği özellikler gibi unsurlar hep 2.planda kalmış doğal olarak Tuncay'da
O da en güzel yaptığı şeyi yani sürekli presi yapmış

Profesyonel futbolu,amatör ruhla oynayan futbolcuya "TUNCAY ŞANLI" denir.

Reactions: xdragxx
Hocam yorumculuğundan bile belli oluyor hala o tarz bir ruha sahip olduğu.
Böyle amatör ruhlu çok futbolcu var özellikle Türkiye'de ama yetenek de büyük etken işte hocam, Tuncay'ın yabana atılmayacak ölçüde büyük bir yeteneği vardı.

Tabii hocam tek hırsla olacak iş değil ama hırs da Tuncay'ın %50'siydi

Reactions: Sherlock

21.yüzyılda Fenerbahçe'nin 2 efsanesi var diğerleri en fazla simge isim olur. Biri zaten malum Alex diğeri de Tuncay. Şu hırsa bak yine özlemi arttı... 100.yıldan sonra o malum hatayı yapmasa Yoğurtçu Parkı'nda Alex'le birlikte heykeli vardı.
2010'dan sonra maç izleme yaşına gelen kişiler Emre'ye efsane derken Tuncay'ın adını bile geçirmiyorlar o da trajikomik....