TTNET Müzik'te Büyük Şok!

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan bazinga
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

bazinga

Konu Sahibi
Admin
Reaksiyon puanı
51,352
Puanı
1,060
Web Sitesi
izleryazar.com
TTNET Müzik bilindiği gibi kısa sürede büyük bir atak yapmış ve kısa sürede sektörün nabzını tutan önemli bir platform haline gelmişti. Fakat buna karşın site üzerinde son dönemde izlenen üyelik politikası gibi nedenlerle sitenin performansı düşüş gösterdi. Bununla birlikte geçtiğimiz günlerde şaşırtıcı bir gelişme yaşandı.

Birkaç gün önce Sıla, Aylin Aslım, İrem Candar, Gökhan Tepe, Gökhan Keser, Gece gibi Sony Music sanatçılarını site üzerinden dinlemeye çalışanlar şok bir sürprizle karşılaştı. Bu sanatçıların tüm şarkıları siteden silinmişti! Silinenler elbette bu isimlerle sınırlı değildi. Emre Aydın, Atiye, Toygar Işıklı, Aslı Güngör, Özlem Tekin, Murat Dalkılıç gibi onlarca ismin milyonluk şarkıları siteden silindi.

Sony Music'in yanı sıra bir diğer büyük müzik şirketi olan Poll Production'un da yolları TTNET Müzik ile ayrıldı. Hande Yener, Sinan Akçıl, Kutsi, Özcan Deniz, İzel, Mustafa Sandal gibi onlarca ismin şarkısı silindi.

Dokuz Sekiz Müzik de yollarını TTNET Müzik ile ayırdı. Murat Boz, Halil Sezai, Fettah Can, Soner Sarıkabadayı, Ayşe Özyılmazel gibi pek çok isim artık TTNET Müzik'te yoklar.

TTNET Müzik'teki sorunlar bu şirketlerle de sınırlı kalmadı büyük, küçük pek çok şirket şarkılarını TTNET Müzik'ten çekti. Can Bonomo, Melis Danişmend gibi isimleri bünyesinde bulunduran We Play; İsmail YK'nın menajeriyle birlikte kurduğu ve bünyesinde Ebru Polat, Nez gibi isimleri bulunduran Musicom bu şirketlerden sadece birkaç tanesi.

Seyhan Müzik, Avrupa Müzik, DMC gibi şirketler ise aynen devam ediyorlar.

Bu durumun 31 Mart'ta TTNET Müzik ile yapımcıların arasındaki sözleşmenin bitmesinden kaynaklandığı öğrenildi. Yapımcıların pek çoğu yeni sözleşmeye yanaşmayınca ortaya enteresan bir tablo çıktı. Kısa sürede sektörün önemli halkalarından biri haline gelen TTNET Müzik'in bu gelişmeyle birlikte çok kısa sürede büyük bir düşüş yaşayacağını ve eski gücünden çok uzaklaşacağını söyleyebiliriz...

Fizy varken sacma zaten :D

Fizyde güncel şarkıların hiçbiri yok. Zaten sistem olarak da çok başarısız bence Fizy. Sürekli şarkının ortasında kesip başka şarkıya atlıyor. Mood açıyorsun hep aynı şarkılar çıkıyor.

En iyisi yine youtube ne ararsan var en azından. :):)

Ozan ben o gün siteye girdiğimde bu durumu farkettim evet ilk 10 da Sıla varken göremeyince şaşırmıştım bende.Demek bu yüzdenmiş.

- - - Ekleme - - -

Bu site daha neye yarar ki sanatçı kalmadı :D

Ozan ben o gün siteye girdiğimde bu durumu farkettim evet ilk 10 da Sıla varken göremeyince şaşırmıştım bende.Demek bu yüzdenmiş.

- - - Ekleme - - -

Bu site daha neye yarar ki sanatçı kalmadı :D

Belki anlaşırlar bir şekilde yeniden. Eğer anlaşamazlarsa işleri çok zor. Ancak DMC sanatçılarının falan albümlerini ilk kez ve sadece şeklinde yayınlarlarsa o şekilde tutunabilirler belki biraz. Turkcell Müzik öyle yapıyor mesela ve bazen belli albümleri dinlemek için orayı ben de kullanıyorum. Şimdi TTNET Müzik'i de öyle kullanacağız anlaşılan. Son zamanlarda zaten kalitesi düşüşteydi o nedenle pek tercih etmemeye başlamıştım. Dikkat ettim de adı geçen şirketlerin çoğu zaten şarkılarını ilk olarak Turkcell Müzik'e veriyorlardı. Yani sorun daha önce de vardı ve bu nedenle sözleşme yenilemediler herhalde. :)

TTNet müzik kullanmıyorum.Hep youtube kullanırım.1 kere Türkcell müzikten albüm indirdim oda Hande Yener'di. onda da kampanya mesajı gelmişti:X Hande'nin "Ya Ya"sı içinde kampanya yaparsa yine ordan indiririm:X

- - - Ekleme - - -

Bu arada sorun düzelmiş mi? yoksa devam mı ediyor?

Sorun düzelmeyecek herhalde hiç. En iyi müzik portalıydı ama artık site oldukça kötü duruma düştü. Özellikle sektörün nabzını tutma açısından çok önemliydi en çok dinlenenler listesi gerçekten hit olan şarkıları ölçüyordu. Fakat şimdi tek özelliği yasal albüm indirebilmek oldu kanımca. :)