HBO True Detective 1. Sezon Yorumları

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan bazinga
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

bu dizide tam gaz gidiyor ikinci bölümüde sevdim sadece güzel sahneleriyle değil konu akışıda çok iyiydi. 3 bölüme çok düşük puan vermişsin 6 da neyin nesi? şunu 8 e çıkar bari ortalamasını çok düşürdün

pll akşamları bir iki bölüm izliyorum, bu dizide ise bir bölüm izledikten sonra boşta kalırız arayı pll ile doldurmak lazım

8'lik bişey yoktu
dur sana teşvik primi yapım
Senin beklediğin sahnelerde olabilir
varmıydı

8'lik bişey yoktu
dur sana teşvik primi yapım
Senin beklediğin sahnelerde olabilir
varmıydı

benim beklediğim sahneler 2. bölümde süperdi

umarım üçüncü bölümdede vardır? ben soracağım o kısmı 3. bölümü izlemişsin sen , varmıydı öyle şekilli sahne?

sormayı unuttum üçüncü sezonun türkçe altyazısı çıktımı @Forumdash ?

üçüncü bölümü sanırım beğenmemişsin ama bence bugüne kadar izlediklerim arasında en muhteşemiydi ben olayların çözümünden çok ikili arasındaki diyaloğları çok sevdim,
rust la marty nin hemen bölüm başında kilisedeki muhabbetleri şahaneydi şu haklı bu haklı diye olaya bakmadan sadece ikisinin dnyaya bakışları çelişkileri her insanın kafasında oluşacak şüphe ve benzeri duyguları süper yansıtmışlar .. dizinin sonunda rust ın yine soruşturmayı yürüten dedektiflerle yaptığı muhabbet şahaneydi ?

bu senaryoyu yazmak için beyin lazım zeka lazım onlarda var bizdede vardır ama kullanım alanı kısıtlı bizdeki senaristler sansüre neresi takılır neresi takılmaz halk nerden kıl kapar nerden kapmaz senaryonun bu kısmı kanala uygunmu değilmi falan filan diye düşünürken onlar normal insanların düşüncesini bakış açısını hiç bir sansüre uğrayacaklarını düşünmeden kağıda ve ekrana aktarıyorlar onların seviyesine gelmek için kırk fırın ekmek yememiz lazım ..

son sahnede bir eve doğru yöneldiler orda çatışma çıkmış sanırım o tarz bir gidişat vardı suçluyu yakalayacaklar gibi zaten yakalayamazlarsa görevden alınacaklar ...

Dialoglarına bişey demiyorum zaten
Sadece bize "katil şu" heycanını veremiyor. Ben bölümdeki günlük yaşam sahnelerini sevdim bu bölüm. Barda buluşup konuşmalar filan.
Evet, son sahne çok iyi yapılmiş. Nolmuş yada noluyor? Heycanını çok iyi zirvede bıraktılar.

marty nin karısıyla rust arasında bir yakınlaşma başlarmı dersin? o tarz bir hava sezdim

marty nin karısıyla rust arasında bir yakınlaşma başlarmı dersin? o tarz bir hava sezdim
Zaten o havayı aslında ilk bölümde verdiler. Yemek masasında Rusty, Marty'nin yanındaki sandalye değilde kadının yanındaki oturması ve kadının Rusty için üzülmesi. Kadın bildiğin kaşiniyor ama bizim reyiz yüz vermiyor

2. bölümü izledim.

Pek hareketli olmayan bir bölümdü. Dizide görüntü gelmeden önce konuşmaları vermeleri hiç hoşuma gitmiyor açıkçası. İzlerken çok takılıyorum.

Dikkatimi çeken bir şey vardı.
Rust bundan önce hırsızlıkta çalışırken hırsızlık yapıyormuş, narkotikte çalışırken uyuşturucu alıyormuş, cinayette çalışırken de adam öldürmesin? Gerçi öldürmüş zamanında.

Bir de bir şey soracağım.
Bu ormanda öldürülen kız davası 95 senesinde sonuçlanmış mı, yoksa faili meçhul mu? Bana katil bulunamamış gibi bir his verdiler.
@Forumdash @destere

Genel olar

İlk bölümun sonuydu sanırım
katili yakalamişlar. Eski davaya benzer olunca Rust'la görüşmüşler. Rust demişti sanırım "bu adam yakalandı" filan diye. İlk bölümü silme gafletinde bulundugum için dialogu hatırlamıyorum(

Aa evet hatırladım.
Ben de düşünüyorum eğer düşündüğümün aksi olsa bu adamlar niye sorguya çekiliyor?

Bu arada Woddy Harrelson'ı gözüm bir yerden ısırıyordu. Bizim Haymitch çıktı ya la.

Evet Hunger Games'te geçen bende izlyecin şaşirdim
2 rolü de iyi kıvırıyor

Bu akşam 3.bölüm var hatırlatayım @destere