HBO True Detective 1. Sezon Yorumları

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan bazinga
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
masadaki kameradan bahsettim
Dosya vakasını çektiği makina ile masanın yanındaki arasında teknolojik olarak gözle görülüyor fark var.(mesela objektif merceğimi ne deniyor işte onun boyut buyuklugu) Özellikle de makinanın renklerinden dolayı
Apple sayesinde artık teknolojik ürünler beyaz alternetifli, birde Cohle'yi fotograf makinasinin monitöründen gösterdi yönetmen hatırladın mı sahneyi. Bira aldıracaği zamanlar(dı galiba)

dediğinde haklısın? ikisi arasında bayağı teknolojik fark var gibi ?

S01 B02 izledim

Dizi yavaş ama bi o kadr güzel ilerliyor. Yavaştan yavaştan karakterlere daha aliştim
Çünkü karakterlere inildi dava ile ilgili pek bi olay olmadi.
Ta ki son sahneye kadar
Karakterlere inildiğinden
Dedektif Martin'in karisini aldattiği sinyallerini vermişlerdi, ve bu hafta da gösterdiler
Ne sahneydi dedirtti
Bu arada Martin'in Rust ile o gecenin sabahında birbirlerine çıkışması süperdi
İşte üzerinde pek yorumlanacak bişey yoktu
Zaten elektirkler gitti izlerken, az daha tv'yi kırıyordum

İlk bölümü izledim.

Dizi aşırı durgun ve karmaşık başladı. Ben baştaki 2012'yi okumuştum ama 1995'i okumamışım herhalde 1995'te geçtiğini bilmiyordum asıl olayların.
Dolayısıyla bölüm boyunca anlam veremedim.

Bölümün sonlarına doğru ısınmaya ve olayları biraz olsun anlamaya başlasam da tam olarak bağlanmaya yetmedi. Şimdi dizinin konusunu, diziyle ilgili yorumları falan okuyunca biraz daha netleşti her şey.

Evet izleyen herkesin benzeteceği gibi Hannibal'a ben de epey benzettim. Her şeyden önce atmosferleri çok benziyor.

Matthew McConaughey harika oynuyor. Dizinin en büyük artısı şüphesiz.

Yemek sahnesini beğendim galiba en çok.

Giriş bölümünün bu kadar sıkıcı olmaması gerekirdi diye düşünüyorum. İzlediğim en sıkıcı dizi ilk bölümlerinden biriydi. (Bunda olayları anlayamamanın da etkisi var tabii.)

6/10

(İlk bölümden 9.4 puan ortalaması tutturtan IMDb üyelerine diyecek söz bulamıyorum. İlk bölümde ne olmuş da Breaking Bad ile Game of Thrones ile yakın mertebeye koymuşlar!)

@Forumdash ikinci bölümde ilk bölümün özeti var mıydı?

diziye sanırım hızlı bir giriş yaptın .. ben diziyi sindire sindire izlemeyi seçtim 53 dakikalık diziyi bir buçuk saatte bitirdim her dizinin ilk bölümüne ısınmak zordur.. ağır çekim modunda izlediğim için daha anlaşılır geldi... dizi bence çok çok iyi, heleki başrol oyuncusu harika 9.5 olmasada 9 puanı rahatlıkla hakediyor

breaking bad de dizinin ilk bölümündeki ileriyi anlatan kamyonda walt amcanın donla met pişirme sahnesi diziye anında ısınmamızı sağladı? bu dizide geçmişten gelmeyip gelecekteki favori bir sahneyle başlasa aynı sıcaklığı verirdi ama bunlar değişik bir tarz denemiş ?

Breaking Bad'e bilmiyorum ama ben çok daha olumlu bir şekilde başlamıştım. Pek çok dizinin ilk bölümü en sıkıcı bölümü olur bu normal karşılanabilir ama bilmiyorum bana çok ağır geldi. Belki bir kez daha izlesem daha çok beğenirim ama 1 saati tekrar izlemek zor geliyor.

bir saat nedirki su gibi akıp geçer

hem bir dizinin altyapısını kavramadan diğer bölümlere geçişte zorlanacaksındır
)

bir saat nedirki su gibi akıp geçer

hem bir dizinin altyapısını kavramadan diğer bölümlere geçişte zorlanacaksındır
)
Doğru diyorsun da bu sefer de sıkılırsam diziden iyice soğurum.

Neyse bu taktiği daha önce iki dizide denedim Friends ve Boardwalk Empire ikisinde de sonuç çok olumluydu. Bunu da deneriz ikinciye.

İlk bölümü izlemeyi hep erteliyorum. Artık izlesem iyi ederim.

İlk bölümü izledim sonunda. Niye bu kadar abartıldığına anlam veremedim.

Başları tamamen Hannibal'ı andırıyor. Müzikleri bile Hannibal'dan almışlar gibi geldi. (özellikle baştaki müzikler.) Rust karakterini Hannibal'daki Will'e benzettim.

Rust'ın nasıl biri olduğunu anlayamadım. Adam ateist gibi konuşuyor, sonra Tanrı'ya şükür diyor. Uyumam ama rüya görürüm diyor. Hadi ilki tamam belki imalı bir şeyler demiş olabilir ama 2.si çelişkili geldi bana.

Keşke daha özgün bir cinayet şekli bulsalarmış. Bu gerçekten büyük bir eksiydi bence.

7/10

Ama izlemeye devam tabi.

haniballık kısımlarına yorum yapmıyorum o diziyi izlemedim ?

rust aslında psikolojik sorunları olan biri öyle kararlı bir ateistte değil .. kafasında çok sorusu olupta her soruya karşılık bulmaya çalışırken bunalıma girmiş bir karakteri çiziyor ama oyuncunun o karakteri yaşıyormuşçasına yansıtması bence mükemmeldi? tabiki zevkler ve renkler tartışılmaz
)

Will de psikolojisi garip biri.

McConaughey iyiydi. O konuda bir itirazım yok.