TRT Yarışa Bir Adım Önde Başladı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Fks14
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Fks14

Konu Sahibi
Süper Emekli
Reaksiyon puanı
2,350
Puanı
809
Post gazetesi televizyon eleştirmeni Mesut Yar, önümüzdeki haftadan itibaren en iyi işlerini yayına sokacak olan TRT'nin diğer kanallara göre yarışa bir adım öne başladığını yazdı.

'Karınca ve Ağustos böceğinin malum hikayesini bilirsiniz. Biri çalışır, diğeri yan gelir yatar. Mevsim döner çalışan doyar, öbürü aç kalır. TV dünyasında da işler farklı değil. Ramazan'ı yeni sezon olarak algılayan ve saatini ona göre kuran kamu kanalı TRT, bana göre rakiplerinden bir adım öne geçmiş durumda.

Diğer kanallarda yeni başlayan işler 'yaz işleri' olarak kabul görürken TRT önümüzdeki haftadan itibaren geçen yılın en iyi iş yapan dizilerini yayına sokuyor. 'Seksenler', 'Avrupa Avrupa' ve birkaç dizi ve program daha set başı yaptı. Şimdi sıra yayın gününde. Yarışa erken başlayan ödülü topluyor. Geç kalanlar sonra 'Nerede yanlış yaptık?' diye sormasın kaygısıyla düşüyorum bu notu.'

Erken koşmaya başlayan önce yorulur öyle bir durumda var. Bakıldığı zaman yaz tatilini kısa tutan diziler sezon içinde zorlanıyor doğal olarak. Bence iyi giden işler Eylül ortasından önce başlamamalı. Sadece durumu kötü olanlar "belki kurtarır" ümidiyle erken sürülmeli...

Şimdi başlayan diziler, yeni sezon başladığında düşüşe geçeceği için Eylül ayında başlayan yapımların bir dezavantajı söz konusu değil...