TRT Karıştı....Olay Büyük !!!!

BesaleT

Konu Sahibi
Emekli
Katılım
8 Şubat 2011
Mesajlar
30,415
Reaksiyon puanı
5,673
Puanı
1,061
Konum
***İzmiR***
FLAŞ!.. TRT KARIŞTI!.. OLAY BÜYÜK!.. TRT'NİN KENDİ KURDURDUĞU 'SBT'DEN ÇIKMASI'NIN YANKILARI SÜRÜYOR!.. UÇANKUŞ OLARAK DİYORUZ Kİ: 'YA HEMEN DÖNÜN YAPTIRDIĞINIZ VERİLER İÇİNE(SBT), YA DA TÜM YÖNETİM OLARAK İSTİFA EDİN… ŞAYET KURDUĞUNUZ DÜZENİ BAŞKALARINI İÇİNDE BIRAKIP GİDERSENİZ, BİZ TRT'YLE İLGİLİ MÜTHİŞ BİR İNCELEME İÇİNE GİRECEĞİZ(Kİ HERKES BİLİR UÇANKUŞ BİR OLAYIN İÇİNE DALDI MI, NELER ÇIKARIR, NELER!..) YA DA HEMEN DÖNÜN!.. İKİ GÜNDÜR YOKSUNUZ. OLMAZ BÖYLE, ÇOCUK OYUNCAĞI DEĞİL… BAZI BU İŞLERİ ANLAMAYANLAR, BİR ŞEKİLDE BU VERİLERİ TAKİP EDİYOR. VE SİZ ÇIKARDINIZ BU İŞİ, BIRAKIP GİDEMEZSİNİZ, HEMEN GERİ DÖNÜN… BU ARADA TRT'YLE İŞ YAPAN YAPIMCILARIN BİR BÖLÜMÜ DE AYAĞA KALKTI!.. İŞİNİ İYİ YAPAN YAPIMCILAR ÇILDIRMIŞ DURUMDA!.. ÇÜNKÜ BAZI YAPIMCILARLA 'RATING ÜSTÜNE' ANLAŞMA YAPILMIŞ!.. YENİ BAŞLAYAN BİR TAKIM İŞLER DE ÖYLE… ÖRNEĞİN YENİ '80'LER' DİZİSİNİ HAZIRLAYAN BİROL GÜVEN DE ÖYLE… AMA BİRDEN BİRE TRT RATING DEFTERİNİ KAPATINCA, O DA İŞİN UCUNU SALIP(DOĞAL OLARAK) 'AMAAAN HANGİ GÜNE, SAATE KOYARSANIZ KOYUN ARTIK' DEMİŞ. BİROL GÜVEN HAKLI… VE TRT'NİN İÇİNDEN FULL BİLGİ YAĞIYOR!.. BU GELEN BİLGİLER IŞIĞINDA BİZ DE SORUYORUZ: 'KARIŞIK BİR DURUMLAR, ACAİP İDDİALAR VAR!.. TRT HANGİ YAPIMCILARLA ANLAŞTI?.. TRT'NİN YOĞUN İŞ YAPTIĞI YAPIMCILAR KİM?.. İNANILMAZ RAKAMLARLA ANLAŞMALAR YAPILDIĞI DOĞRU MU?.. RATINGLERDEN GÜLBEN ERGEN'İN BASKISIYLA ÇIKILDIĞI DOĞRU MU?..(TRT'NİN KENDİ RATING ÇİZELGESİNDE BİLE ÇOK KÖTÜ GİDİYORDU, SBT'DE)!.. SON OLARAK; SON KEZ UYARIYORUZ; HEMEN SBT'YE GERİ DÖNÜN!!! SBT YA DA TRT VERİLERİ DENİLEN RATINGLER TRT'SİZ OLMAZ. DETAYLAR İÇİN TIKLAYIN!..
ucankus1.jpg
TRT olayı, günün olayı…
Tüm TV camiasında TRT'nin, kendi kurdurduğu SBT'den 'çıkışı' konuşuluyor.
Herkes 'Nasıl olur bu, kendileri kurdular, herkese önerdiler, sonra da kendileri çıktılar' diyorlar.
TRT, SBT'den çıktı, gitti ama arkada öyle bir 'SBT faciası' bıraktı ki…
Çünkü, TRT, kendi izlenme oranları yüksek görünsün diye Digitürk ve D Smart verilerinden faydalanılmamasını istemişti. Ayrıca TRT, 2 bin haneli küçük beldelerden de 'denekler' alınmasını istemiş ve buralarda daha fazla izlendiğinin hesabını yapmıştı.
Şimdi TRT gitti.
Geriye kaldı bu 'facia'!..
SBT, hemen Digitürk ve D Smart abonelerini 'denek' olarak alabilir. Ama yaparlar mı, bilinmez?..
Ayrıca, küçük beldeleri bırakıp ilçe ve şehirlere yönelebilir(denek olarak) ama bunu da yaparlar mı bilinmez?..
Bu arada, TİAK'tan falan birkaç kişi ayarlamışlar, SBT'yi reklamverene kabul ettirmek için ama tamamını 'halletmeleri' zor!!! Bu 'deneklerle' imkansız!.. (SBT'ciler sağlam kuliste, TİAK üzerinde, henüz aranmayanlara duyurulur!!!) Bu işler böyle olur mu ya?.. Milyar dolarlık bir reklam pastasının dağıtımı, birkaç kişi aranarak olacaksa!!!
Bu arada 'acaip' bir şeyler dönüyor.
Dün yazdığımız haberden sonra TRT'nin SBT'ye geri dönüş yapacağını bile iddia edenler var, diyorlar ki:
'Siz yazdınız, ortalık karıştı. Uçankuş çok önemli… Tüm TRT karıştı. Nasıl hesap vereceklerini bilemeyenler, bir günde dönüş yapabilirler. TRT dönerse, SBT size bir teşekkür mektubu yazsın hemen!!! Ama TRT dönerse, ne Digitürk'e dikkate alabilir, ne de minnacık beldeleri bırakabilirler!..'
Ve biz de diyoruz ki o zaman:
'Kaçmak yok. Siz kurdurdunuz bu sistemi, bırakıp gidemezsiniz. Çünkü herkes bu işi iyi bilmiyor. Bir çok insan SBT'ye bir şekilde bakıyor. Biz diyoruz ki, hemen dönün, çıkardığımız veri sistemi içinde kalın(kendi kurdurduğunuz sistemde bile az izleniyor görünseniz bile… Belki bir formül bulurlar!!!) İki gündür yoksunuz; listelerde de TRT adı geçmiyor. Bu da somut bir görüntü… ŞAYET KAÇAR, DÖNMEZSENİZ, TRT YAPIMLARINI, YAPIMCILARINI, TRT YÖNETİCİLERİNİ CİDDİ BİR İNCELEMEYE ALACAĞIZ. Uçankuş araştırdı mı, neler çıkar neler, bilirsiniz!!! Bizden böylemesi!.. Şimdiye dek bizi pek dinlemeyen de olmadı!!! Bu arada SBT verilerini sevmediyseniz(!), siz de herkes gibi 'ucankusfocus'a bakabilirsiniz. Ama siz yine orada(SBT) kalın… Bu böyle olmalı, Uçankuş'un bu konudaki kesin görüşü budur!..)
Bakalım, göreceğiz…
Bu arada çok detaylarına girmeden gelen bilgilere dayanarak biz de soruyoruz:
'KARIŞIK BİR DURUMLAR, ACAİP İDDİALAR VAR!.. TRT HANGİ YAPIMCILARLA ANLAŞTI?.. TRT'NİN YOĞUN İŞ YAPTIĞI YAPIMCILAR KİM?.. İNANILMAZ RAKAMLARLA ANLAŞMALAR YAPILDIĞI DOĞRU MU?.. RATINGLERDEN,GÜLBEN ERGEN'İN BASKISIYLA ÇIKILDIĞI DOĞRU MU?..(TRT'NİN KENDİ RATING ÇİZELGESİNDE BİLE ÇOK KÖTÜ GİDİYORDU, SBT'DE)… TRT'NİN BU SON YAŞADIĞI VE YAŞATTIĞI OLAY BÜYÜK İHTİMALLE MECLİS GÜNDEMİNE DE GELECEKTİR. TRT ACİLEN ŞEFFAFLAŞMALI VE KİMLERLE HANGİ İŞ İÇİN VE NASIL BİR ÜCRETLE ANLAŞTIĞINI AÇIKLAMALI, SBT'DEN ÇIKIŞINA DA AÇIKLIK GETİRMELİDİR!.. UÇANKUŞ'UN HABERİNDEN SONRA DÖNÜŞ YAPILACAKSA, İKİ GÜN İÇİN NEDEN ÇIKILDIĞINI DA ANLATMALIDIR!!! Kİ UYARDIK, HEMEN DÖNMELİLER!!!'
Bakalım, göreceğiz…
Tabi bu arada bize gelen bilgi akışında, bir çok TRT yöneticisinin ve özellikle de ilginç bazı yapımcıların isimleri geçiyor.
Şu anda hepsini incelemeye ve araştırmaya aldık.
Bu bilgileri, iyice inceledikten sonra 'skandal'ı tam anlamıyla gözler önüne sereceğiz. İlk duyumlarımıza göre gerçekten 'acaip' bir durumlar var.
BU YAPIMCILARDAN BİR ÇOĞUNU DA İYİ TANIYORUZ AMA MADEM BİR OLAYA PARMAK BASTIK, MAALESEF İSİM AYIRMADAN, KİMSEYİ KAYIRMADAN OLAYLARI YAZACAĞIZ. KİMSE KUSURA BAKMASIN…
Uçankuş'un her zaman tavrı budur ve 'net' 'açık' olmuştur.