TRT Genel müdürü 'Anlık Reyting'den yana

Since2011

Konu Sahibi
Favori Üye
Reaksiyon puanı
7,167
Puanı
859
TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, AGB ile TRT'nin reyting ölçüm sistemini karşılaştırdı.

Türk yayıncılık sektörü, reyting ölçümleri sırasında manipülasyon yapıldığının belirlenmesinin ardından daha adil bir ölçüm sisteminin nasıl olabileceğini tartışıyor. Reyting ölçüm şirketi AGB'nin güvenilir olmadığını açıklayarak başında bulunduğu TRT'yi 3 yıl önce ölçümlerden çıkaran TRT'nin sistemi bugünkü tartışmalara yol haritası çizebilecek nitelikte. SBT Analiz'i kuran TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin'e göre, TRT'nin bu reyting ölçüm sistemi AGB'ye nazaran daha adil. AGB'nin 8 saatte, SBT Analiz'in ise 7 dakikada reyting sonuçlarına ulaştığına dikkat çeken Şahin, bu 8 saat boyunca alınan verilerin değiştirilmesinin mümkün olduğunu belirtiyor. Şahin TRT'nin sisteminin ise 7 dakikalık verilerle, değiştirilmesine imkân vermeyecek hızlılıkta olduğuna dikkat çekiyor.
ŞAHİN, TİAK BAŞKANI KARACA İLE GÖRÜŞECEK
AGB'nin reyting sistemini manipüle ettiğini belgelerle açıkladıktan sonra TRT bünyesinde bir ölçüm sistemi geliştirdiklerini hatırlatan Şahin, "TRT'nin ölçüm sistemi Batı standartlarına daha uygun, devlet güvencesi altında, güvenilir ve yüksek teknolojiye dayanmakta. Bugüne kadar bizim sistemimizi görüp de eleştiren tek bir kişi çıkmadı. Geçmiş yıllarda AGB sisteminde TRT'nin tek bir kanalı ölçülüyordu bugünse AGB'ye verdiğimiz paranın yarısıyla tam 12 kanalımızın ölçümünü yapıyoruz ve veriler hakkında tek bir şüphemiz yok." dedi. Şahin, TİAK Başkanı Hidayet Karaca'nın daveti üzerine salı günü bir görüşme gerçekleştireceklerini söyledi. Şahin, bu görüşmede TRT olarak kurdukları reyting sistemini anlatacaklarını ifade etti.
Aslıhan Aydın/Zaman

Ben TRT genel müdürüne katılmıyorum, anlık reyting manipule edilmemesi açısından belki faydalı olabilir ama anlık reytingin bilinmesi yayıncılar açısından tam bir kaos.

Hatırlar mısınız, Şahan Gökbakar televziyona skeç hazırlarken bir de reyting skeci vardı, gözü sürekli reytingde olurdu ve düştüğünde masaya vurarak,bağırarak müdahele ederdi. İşte anlık reyting uygulanmaya başlarsa canlı yayınlarımız hep böyle olacak, sunucuların gözü hep reytingde olacak, düştüğünde saçma sapan işlerle reytingi yükseltmeye çalışacaklar ve ekran kirliliği artacak.

Ben kesinlikle anlık reytingden yana değilim, reytingler en erken programlar hemen bittikten sonra yayınlanmalı.

Ben TRT genel müdürüne katılmıyorum, anlık reyting manipule edilmemesi açısından belki faydalı olabilir ama anlık reytingin bilinmesi yayıncılar açısından tam bir kaos.

Hatırlar mısınız, Şahan Gökbakar televziyona skeç hazırlarken bir de reyting skeci vardı, gözü sürekli reytingde olurdu ve düştüğünde masaya vurarak,bağırarak müdahele ederdi. İşte anlık reyting uygulanmaya başlarsa canlı yayınlarımız hep böyle olacak, sunucuların gözü hep reytingde olacak, düştüğünde saçma sapan işlerle reytingi yükseltmeye çalışacaklar ve ekran kirliliği artacak.

Ben kesinlikle anlık reytingden yana değilim, reytingler en erken programlar hemen bittikten sonra yayınlanmalı.

Kesinlikle katılıyorum. Anlık reyting diyince benim de aklıma direkt Şahan Gökbakar'ın o skeçleri geliyor. Reytinglere göre saçma işler ortaya çıkacak... Bir kere programı yapan kişi için çok zor bir durum. "Reytingi yükseltmek için ne yapmalıyım ?" sorusundan işine konsantre olamayacak yayın sırasında :)

Kesinlikle katılıyorum. Anlık reyting diyince benim de aklıma direkt Şahan Gökbakar'ın o skeçleri geliyor. Reytinglere göre saçma işler ortaya çıkacak... Bir kere programı yapan kişi için çok zor bir durum. "Reytingi yükseltmek için ne yapmalıyım ?" sorusundan işine konsantre olamayacak yayın sırasında :)

Şu an TRT bu sistemi kullanıyor ve canlı yayınlara müdahele edildiği daha önce söylenmişti. Gülben ERGEN için ne kadar zordur sürekli diken üstünde yaşamak. O stresle reyting daha da düşer, halk doğallığı-rahatlığı sever.

Şu an TRT bu sistemi kullanıyor ve canlı yayınlara müdahele edildiği daha önce söylenmişti. Gülben ERGEN için ne kadar zordur sürekli diken üstünde yaşamak. O stresle reyting daha da düşer, halk doğallığı-rahatlığı sever.

TRT için yine çok problem olmaz çünkü reytinglere diğer kanallar kadar önem vermiyor. Halktan parayı alıyor zaten. O nedenle çok sıkıntı çekmiyorlardır ama bu iş tüm kanallarda olursa o zaman çok sıkıntı olur. Büyük kanallar için reyting çok önemli çünkü. Özellikle yeni başlayan veya reyting sıkıntısı yaşayan programlar için işkence olur bu durum...

TRT için yine çok problem olmaz çünkü reytinglere diğer kanallar kadar önem vermiyor. Halktan parayı alıyor zaten. O nedenle çok sıkıntı çekmiyorlardır ama bu iş tüm kanallarda olursa o zaman çok sıkıntı olur. Büyük kanallar için reyting çok önemli çünkü. Özellikle yeni başlayan veya reyting sıkıntısı yaşayan programlar için işkence olur bu durum...

Hangi program olursa olsun hep işkence olacaktır, çünkü hep daha fazlası istenir, tatmin olmaz kimse.

TRT, TİAK ile konuşup SBT'yi resmi şirket yapmaya çalışacak benim haberden anladığım. Umarım böyle bir şey olmaz. Birinin adına kurulmuş bir şirketten tarafsızlık bekleyemeyiz.

kesinlikle katılıyorum.anlık reyting paylaşılırsa ortaya güzel şeyler çıkmaz :D