Emre Ozansoy

Konu Sahibi
Moderatör
Reaksiyon puanı
52,483
Puanı
1,060
Web Sitesi
twitter.com
1200px-TRT_2_logo.svg.png

TRT 2'nin Mayıs ayında yayınlayacağı filmler belli oldu!

TRT 2, haftanın her günü ödüllü ve prestijli filmleri ekrana getirmeye devam ediyor. TRT 2, Mayıs ayında da yayınlayacağı iddialı yapımlar ile izleyicilerin evlerinde şölen havası estirmeye devam ediyor.

İşte TRT 2 Mayıs ayı film listesi:

TRT 2'den Mayıs Ayında Her Akşam Farklı Film.jpg

Dante

Favori Üye
Reaksiyon puanı
472
Puanı
64
listeye goz ucuyla baktim da - yanlisim yoksa bir cogunu izlemisimdir...

derinlik dolayli hangisini yazsam konu uzar.

misal,

1 mayis, *modern zamanlar. *charles chaplin'in essiz eserlerinden. defalarca izlenesi....

3 mayis , *pandora'nin kutusu. cok ozel bir eser. yonetmen yesim ustaoglu filmde matematigi konusturmus her sahnesi nakis gibi islenmis bulmustum. bu turde filmler *empati baglaminda izlenildiginde bir tik daha anlamli oluyor bence.

15 mayis, * nostalghia. yonetmen andrei tarkovsky nin asmis eseri . . .
ozellikle giris sekansi ve de buna bagli muzigi anlatilmaz yasanir turden.ikoniktir. eser basli basina derinligi olan, minimalist kafa da mukemmel anlatimi olan ~ sinemasal'in ciddi anlamda basarili orneklerinden oldugunu dusundugumden - her zaman yeri ayridir her izleyisimde...

8 mayis , *bisiklet hirsizlari. yonetmen vittorio de sica nin nadide eseri. . .
siyah beyaz filmler arasinda yapildigi yil 1950 den bugune ~yapilmis olan bilumum eserlerde benim adima ilk 3de her zaman yeri olan asmis kult eser.
italyan *neorealism akiminin en onemli bir kac orneginden benim adima....

liste genel anlamda cok cok iyi gorunuyor. secimi her kim yapmissa sirf su usteki eserlerden dolayi benden 10/10 aldi diyebilirim.sanatsal kalite dolayli.

iyi seyirler diliyorum izleyecek olan arkadaslara.

Son düzenleme:
  • Beğendim
Reactions: Cervantes