Emre Ozansoy

Konu Sahibi
Moderatör
Reaksiyon puanı
53,380
Puanı
1,060
Web Sitesi
twitter.com
1200px-TRT_2_logo.svg.png

TRT 2'nin Haziran ayında yayınlayacağı filmler belli oldu!

TRT 2, haftanın her günü ödüllü ve prestijli filmleri ekrana getirmeye devam ediyor. TRT 2, Mayıs ayında da yayınlayacağı iddialı yapımlar ile izleyicilerin evlerinde şölen havası estirmeye devam ediyor.

İşte TRT 2 Haziran ayı film listesi:

cu3bkgu.jpg

Dante

Favori Üye
Reaksiyon puanı
609
Puanı
94
her ne kadar ilk film zaman olrak geride kalsa da,
haziran ilk gun muhtesem kult bir filmle yapmislar tebrik ediyorum .

keza ayin 15.deki kult eser de bir o kadar leziz bir secim...
tarkovsky ustanin basyapitlarindan. ikisinin de afisi de ayri bir guzeldir. her iki filmde kullanilan kimi sembolizm nuanslar anlam olarak bir nevi derinlik tasiyorlar . benzer anlamda bir kac kult yonetmen daha var filmlerini ayni derinlikte buldugum. misal, usta japon yonetmen ozu ve kurosawa.vb.

< .her ikisi de tarkovsky ustanin basyapitlarindan.

26.sinda yer alan kult film ,usta yonetmen bresson'un saheser uclemesinin 59da yapilan eseri(diger ikisini de tavsiye ederim)... bir cok sinemaciya ilham oldugunu dusundugum ozellikle bu pickpocket filmi kanimca bold anlamda felsefik dusunce ,
ve nakis gibi islenmis buldugum metafor kullanimi ile yayinlandigi donem den gunumuz sinemasina ozetle her doneme etkisinii birakmis sanat eseri. filmin suresi de kisadir 75 dakika suruyor yanilmiyorsam. yonetmenin tarzina asina olanlar icin muthis bir anlatim sanat soleni,,, bazi yonlerden bresson'un tarz anahtari kanimca transcendentalism . ne oldugunu izleyice gosteriyor - neden oldugunu ise izleyicilerin hayal gucune birakiyor - diye dusunuyorum.

29.daki cingene - orj ismi ,le gitan sanirim - alain delon'un filmi.
ustanin orta seker filmlerinden.

tanim : kanimca, trt2 bu isi cidden iyi beceriyor. secimleri her kim yapiyorsa, cok basarili buldum. liste cok iyi, ben sadece bir kac filme ustte degindim yonetmenleri dolayli.
ozetle ; listeyi yapanin ellerine saglik-tebrikler.

Son düzenleme: