TRT 1'den Yeni Yarışma: '3'te 3 Tarih'

Aserat

Konu Sahibi
Süper Mod.
Reaksiyon puanı
64,605
Puanı
1,061
5b2ce3875379ff3188910af9.jpg

TRT 1'den yeni sezon için iddialı bir yarışma programı geliyor.

Tarih bilgisine güvenenlerin yarışacağı '3'te 3 Tarih' adlı programda bir yarışmacı 3 soruyu art arda doğru cevaplarsa o ödülü cebe koyuyor ve 3 yeni soruyla yoluna devam ediyor. Yarışmada ünlü bir tarihçi, sorulan her sorunun tarihsel sürecini anlatırken tüm soruları doğru yanıtlayan yarışmacı büyük ödülün sahibi olacak.

Ünlü bir oyuncu ve tarih uzmanıyla imza aşamasına gelen yapım, Ekim ayından itibaren salı akşamları izleyiciyle buluşacak.

İdeolojisine kurban olan tarihçileri getirirseniz ve bu tarz tarih sorularla gelirseniz, elde patlar program.

Kim Milyoner Olmak İster dışında hiçbir bilgi yarışması beni kendine çekemiyor uzun süredir. Tutacağını zannetmiyorum.

İdeolojisine kurban olan tarihçileri getirirseniz ve bu tarz tarih sorularla gelirseniz, elde patlar program.

Format iyiymiş. Bence @Arslan Bey katılmalı. :A
Şu etiketkere, bildirimlere karşılık vermeyenler kendini cool sanıyorlar galiba :A En azından bir güldürü bir beğeni yeterlidir mesaja cevap olarak. (Taşım Toprağına :A)

Arslen Bey, forumdaki performansı ordada gösterirse yarışma daha yayınlanırken kalkar yayından :A:A Roman yazmakta üstüne yok. @Tolstoyevski den beter çıktı :A Gerçi forum dışında da Tols deatan yazarken Arslan Bey rekor kısa cümleler kuruyor :A

Şu etiketkere, bildirimlere karşılık vermeyenler kendini cool sanıyorlar galiba :A En azından bir güldürü bir beğeni yeterlidir mesaja cevap olarak. (Taşım Toprağına :A)

Arslen Bey, forumdaki performansı ordada gösterirse yarışma daha yayınlanırken kalkar yayından :A:A Roman yazmakta üstüne yok. @Tolstoyevski den beter çıktı :A Gerçi forum dışında da Tols deatan yazarken Arslan Bey rekor kısa cümleler kuruyor :A
Not düşeyim; bildirim gelmedi bana. :)

Ayrıca @Tolstoyevski daha iyi benden yazma konusunda. Ben kendi çapımda yazıyorum. :)

Estağfurullah. Daha yeterince donanımlı değilim. Daha yolun başındayım. :D

Pek mütevazi. Halbuki içi kaynıyor şimdi yarışma başlasa da katılsam diye. :A

Bu da tabi ayrı bir bakış olaya. :A
Geçen mesela Osmanlı Tarihçisi Ahmet Şimşirgil ile İttihat ve Terakki'ne destek veren tarihçi Mustafa Çalık'ı alarak program yaptılar. Konu İttihat ve Terakki idi, ikisi de birbirine zıt. Birisi Abdülhamid'e destek veriyor, birisi de İttihatçılara destek veriyor.

Bir de İttihat ve Terakki'ye destek veren de gaza gelip, Enver Paşa'nın 80 tane Mustafa Kemâl edeceğini söylemişti.

İki tarafın bu kadar çatıştığı bir programı yapan TRT, böyle programı ne yapar, hiç bilmiyorum.

Abdülhamid, Enver Paşa ve Mustafa Kemâl ayrı ayrı karakterler. Ayrı ayrı analiz yapılarak konuşulması gereken karakterler. O kadar boş yaparlar ki hepsi iç içe geçince.

Geçen mesela Osmanlı Tarihçisi Ahmet Şimşirgil ile İttihat ve Terakki'ne destek veren tarihçi Mustafa Çalık'ı alarak program yaptılar. Konu İttihat ve Terakki idi, ikisi de birbirine zıt. Birisi Abdülhamid'e destek veriyor, birisi de İttihatçılara destek veriyor.

Bir de İttihat ve Terakki'ye destek veren de gaza gelip, Enver Paşa'nın 80 tane Mustafa Kemâl edeceğini söylemişti.

İki tarafın bu kadar çatıştığı bir programı yapan TRT, böyle programı ne yapar, hiç bilmiyorum.

Abdülhamid, Enver Paşa ve Mustafa Kemâl ayrı ayrı karakterler. Ayrı ayrı analiz yapılarak konuşulması gereken karakterler. O kadar boş yaparlar ki hepsi iç içe geçince.

Çok gereksizlikler var doğru diyorsun. :D