TRT 1 Yeni Yayın Dönemine İddialı Giriyor!

Billy Kane

Konu Sahibi
Emekli
Katılım
16 Ekim 2011
Mesajlar
35,622
Reaksiyon puanı
17,835
Puanı
1,061
TRT 1’de yeni yayın döneminde 3 yeni dizinin izleyiciler ile buluşacağı müjdesini veren İbrahim Eren, Ocak ayında Osmanlı’nın son dönem padişahlarından 2. Abdülhamid’in hayatını anlatan ‘Payitaht’ adlı dizinin yapıma hazırlandığını belirtti. Ayrıca sevilen ‘Aşkın Yolculuğu’ serisinin devamı olan, Hacı Bayram-ı Veli Hazretlerinin kerametlerle örülü hayatının anlatıldığı ‘Hacı Bayram Veli’ isimli dönem dizisinin izleyici ile buluşacağını ve Balkan göçünü anlatan ‘Son Destan’ isimli, 5 bölümlük yeni bir mini dizinin de başlayacağını açıkladı.

TRT Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Eren konuşmasında şunları ekledi;

“Abdülhamit, Es film tarafından hazırlanıyor. Biz tüm yapımlarımızda umut ve özgüveni insanlarımıza aşılamaya gayret gösteriyoruz. Dizilerimizi bir sosyal sorumluluk olarak görüyoruz. Abdülhamit zor bir karakter ve Osmanlı’nın çöküş dönemi olmasına rağmen bu duyguyu verecek bir yapım hazırlıyoruz.

Türkiye bulunduğu coğrafyada kültürel olarak gelişmeye müsait bir yapıya sahip. TRT olarak biz, bunun tam merkezindeyiz ve bunu yapabilecek güçteyiz. TRT olarak bunu yapabileceğimize inanıyoruz. Türkiye’nin bunu yapabileceğine inanıyoruz. Bunun taşıyıcısı olmamız gerektiğimize inanıyoruz. ‘Diriliş Ertuğrul’ bildiğiniz gibi Türkiye’nin en çok izlenen ve en çok reyting alan dizisi. Biz milli kültürümüzle barışık ve halkın geneliyle barışık bir dönem işi yapmaya çalıştık ve Diriliş bunu başardı. Hangimiz sevmedik ile Yeşilçam’ın o eski duygularını ve güzelliklerini yaşatmayı amaçladık. O günleri yad ettik. ‘Sevda Kuşun Kanadında’ ile 70’li yıllardaki sağ-sol olayları ile darbeye giden süreci anlatıyor. Amacımız izleyenlerin evde keyifli vakit geçirmesi. Fakat eğlenerek bilgilendirmenin de vazifemiz olduğuna inanıyoruz. Bu sezon gündüz kuşağında çok farklı bir TRT 1 bekleyebilirsiniz. TRT 1 olarak bir alternatif yaratmaya çalışıyoruz. Günlük dizimiz ‘Adını Sen Koy’ çok başarılı bir şekilde başladı. TRT’ye yakışır bir iş oldu. Yarışma programlarımız olacak.”

“TRT 1’den bilim kurgu yapımı geliyor

TRT 1’in yakın gelecek planlarından ve yeni projelerini açıklayan İbrahim Eren konuşmasında şunları ifade etti;

“2018‘de TRT 1 bir bilim kurgu filmi çekecek. İstanbul’da kalıcı bir plato üzerinde çalışıyoruz. Bilim kurgu için CGI üzerinde devam edeceğiz. Türkiye CGI alanında çok başarılı ve çok hızlı çıkarıyor. Bu platoda çekilen dönem işleri için çok büyük bir alanda plato kuracağız. Yabancı yapımcılarla ortak olmayı planlıyoruz. Bu platoda uluslararası yapımların da çekilmesini planlıyoruz. İstanbul yakınlarında olması planlanıyor.”

TRT Genel Müdürü Şenol Göka, TRT 1’in Türk gelenek görenek ve manevi değerlerine uygun, milli yapımlarla yeni yayın döneminde ‘İyilik’ teması ile içerikler hazırlandığını belirerek şu açıklamaları yaptı:

“TRT 1 in tüm yapımlarında stratejik bir ortaklık ve bütünlük görmek mümkün olacak. Bu coğrafyanın tüm hassasiyetlerini gözeten yapımlarımız var. Bu hassasiyetler tarihi sorumluluğun uyanık ve açık tutulması gerekiyor. Yapılan diziler ve tüm yapımlarda bu hassasiyetleri görebilirsiniz. Yapımlarımız ile mahalle ve aileyi korumamız gerekiyor. Baba candır ve hangimiz sevmedik ile bunları gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Geleneği korumaya çalışıyoruz. Tüm yapımlarımız ile bu coğrafyanın hassasiyetlerini korumaya çalışıyoruz. Bunları sağlamaya çalışıyoruz. TRT 1 üzerinde düşeni yerine getirmeye çalışıyor.”

625291.jpg