Trabzonspor yerli oyuncularıyla coştu

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan takas
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

takas

Konu Sahibi
Favori Üye
Katılım
18 Kasım 2011
Mesajlar
69,347
Reaksiyon puanı
51,225
Puanı
1,060
Bordo-mavili takımın ligin geride kalan 29. haftası sonunda 55 golünün 45'ini yerli oyuncular kaydederken, yabancı oyuncular ise 7 gol atabildi. Rakip takım oyuncuları da kendi kalelerine attıkları gollerle Karadeniz ekibine 3 gol kazandırdı.
Yerli oyuncular Trabzonspor'un gollerinin yüzde 82'sini kaydederken yabancı oyuncular gollerin yüzde 13'ünde pay sahibi olabildi.
Trabzonspor'da yerli oyuncular içinde Burak 30 gol ile bordo-mavili takımın ve ligin en fazla gol atan oyuncusu konumunda bulunurken bu oyuncuyu 5 golle Halil Altıntop, 4 gol ile devre arasında Gaziantepspor'dan transfer edilen Olcan takip etti. Volkan, Giray ve Mustafa da 2'şer kez rakip fileleri havalandırdılar.
Yabancı oyunculardan ise Brezilyalı forvet oyuncusu Henrique ve Colman 2'şer, Pawel, Celustka ve Cech de 1'er gol attılar. Moritz (Mersin İdman Yurdu), İshak (Ankaragücü) ve Popov (Gaziantepspor) da kendi kalelerini attıkları gollerle bordo-mavili takıma goller kazandırdı.
[h=4]13 TAKIMI GEÇTİLER[/h] Trabzonspor'un yerli oyuncuları ligde 13 takımdan daha fazla gol atarken, 1 takım ile aynı gol sayısına ulaştılar.
Gençlerbirliği (45) ile aynı gol sayısına sahip olan bordo-mavili takımın yerli oyuncuları, İstanbul Büyükşehir Belediyespor (43), Beşiktaş (42), Bursaspor (38), Kardemir Karabükspor (38), Eskişehirspor (37), Kayserispor (33), Mersin İdman Yurdu (32), Samsunspor (32), Gaziantepspor (31), Medical Park Antalyaspor (27), Manisaspor (27), Orduspor (26), Ankaragücü'nden (21) daha fazla gol kaydettiler.