Toronto'da Büyük Ödül 'The Imitation Game'in!

bazinga

Konu Sahibi
Admin
Reaksiyon puanı
51,382
Puanı
1,060
Web Sitesi
izleryazar.com

Eylül ayının ortasını bitirmeye yaklaştığımız şu günlerde sinema dünyasını yavaş yavaş Oscar heyecanı sarmaya başladı. Eylül ayındaki en önemli etkinliklerden biri de pek çok filmin görücüye çıktığı Toronto Uluslararası Film Festivali (TIFF) idi.

On gün süren Toronto Festivali sonucunda bugün ödüller sahiplerini buldu. En önemli ödül olan "People's Choice Awards" yani Halkın Seçimi ödülünün sahibi "The Imitation Game" oldu.

Kadrosunda Benedict Cumberbatch, Keira Knightley gibi oyuncuları bulunduran film, böylece Oscar yolunda da çok önemli bir ödülün sahibi olmuş oldu. Öyle ki geçmiş yıllarda Toronto'dan bu ödülü kazanan filmler hep Oscar'da güçlü rekabetçi oldular. Bu ödülle birlikte "The Imitation Game" Oscar adaylığını şimdiden cebe koydu denilebilir.

Toronto'da geçtiğimiz yıl, en iyi film Oscar'ını kazanan 12 Years a Slave aynı ödülü kazanmıştı. Geçtiğimiz yıllarda yine Oscar ödülünü kazanan veya aday olan Silver Linings Playbook, The King's Speech, Precious, Slumdog Millionaire gibi filmler Toronto'dan bu ödülü kazanmayı başarmışlardı...

konusu ikinci dünya savaşında geçiyormuş metamatik dehası alan turing in yaşamından bir kesit almanlara karşı mücadelesi felan filan....
konu pek bana sıcak gelmedi ama ben bunu ilk fırsatta izleyeyim sonra etkinlikte yetiştiremiyorum izlemeyi

ayrıca resimde arka planda parçalı bulutlu gözüken kadına oscar ödülünü ben veriyorum

Oscar filmleri çıkmaz birkaç ay daha, çıkınca zaten onları da izleyeceğiz etkinlik olarak. Baştan bu film benim ilgimi pek çekmiyordu ama filmin iyi çıktığı söylenince ve bu ödülü de alınca merakım arttı. İkinci Dünya Savaşı filmleri iyi işlenirse çok iyi olabiliyor, örnekleri çok.

'A Beatiful Mind' ile 'Good Will Hunting' izlemiş biri olarak, seveceğimi düşündüğüm bir film. Tek sorun, geçmiş üzerine kurulu olduğundan sıkabileceği düşüncesi. Büyük ihtimalle izlerim.

'A Beatiful Mind' ile 'Good Will Hunting' izlemiş biri olarak, seveceğimi düşündüğüm bir film. Tek sorun, geçmiş üzerine kurulu olduğundan sıkabileceği düşüncesi. Büyük ihtimalle izlerim.
Bana da "A Beautiful Mind" hatırlatmıyor değil. Bence geçmiş üzerine olması sıkıcı değil aksine daha iyi. Günümüzde geçse ilginç olmazdı herhalde.

Good Will Hunting'i de pek sevmemiştim zaten.

haklısın ama işte o örneklerden çok izlediğimiz için artık benzer şeyler insanı sıkıyor

imdb puanı 9 muş, ama artık imd ye bakmıyorum zamanında oscar ödül töreninden önce para avcısıda yüksekti

Bana da "A Beautiful Mind" hatırlatmıyor değil. Bence geçmiş üzerine olması sıkıcı değil aksine daha iyi. Günümüzde geçse ilginç olmazdı herhalde.

Good Will Hunting'i de pek sevmemiştim zaten.
O dönem, bilmediğimiz bir dönem. O açıdan anlamadığımız yerler olacak ve oralar sıkacak hissine kapılıyorum nedense. İzlediğim zaman o his kayboluyor zaten.

'Good Will Hunting' iyidir de, sonu biraz basit kalmış. Bir de olaylara basit yaklaşılmış gibi duruyor. Matt Damon'un yanında, özellikle Robin Williams çok iyiydi. Yaptığı konuşmalarla duygusallaştırdı olayı.

IMDb puanı vizyona girdikten sonra belli olmaya başlar şu an daha çok erken.

Valla iyi işlendikten sonra beni sıkmaz kolay kolay. Daha geçen sene "The Book Thief" diye bir film vardı mesela İkinci Dünya Savaşı zamanında geçen, pek de sevilmedi ama ben çok beğendim ve tadı hala aklımda.

Bu filmin de farklı gözüküyor konusu diğer filmlerle pek de benzerlik olacağını sanmam.

Şu ana kadar Unbroken'dan daha fazla ses getirdiği çok aşikar ama ben yine de filme pek sıcak bakamıyorum. Geçen yıllarda kazananlara bakılarsa, Oscar'ı 3/5 gibi yüksek bir kazanma oranı var. Bekleyip göreceğiz artık.

Unbroken daha gösterilmedi o yüzden çok normal. Bu yıl gösterime girmemiş daha çok film var. O nedenle yarışın şeklini değiştirecek filmler çıkabilir. Inherent Vice, Gone Girl, Unbroken, American Sniper... Bir de The Imitation Game'i eleştirmenlerin beğenmemesi de avantaj. 12 Years a Slave geçen sene alıp başını yürümüşken eleştirmenlerin de desteğini almış ve pek çok eleştirmen ödülü de kazanmıştı. The Imitation Game o desteği göremeyecek.