TNS Nasıl Paralellendi?

beyazsoy

Konu Sahibi
Favori Üye
Reaksiyon puanı
13,174
Puanı
1,059
YENİ REYTİNG SİSTEMİ NASIL OLUŞTU?

Reyting Şikesi operasyonu AGB’nin reytingleri 800 deneğinin listesi ay yapıma yollanmasıyla başladı

http://www.son.tv/haber-167507

Peki, bu dava da kimi hedef aldı? AGB’yi diyeceksiniz ama yanılıyorsunuz davanın hedefi AGB değil yeni sistemi kuran TNS. Bakın davayı inceleyen sabah özel istihbarat şefi Abdurrahman Şimşek’in o zamanlarda attığı twitler:

Reyting soruşturmasında herkesin beklediği AGB’nin reytinglerde yaptığı milyar dolarlık reklam pastasındaki manipülasyonu ortaya çıkmasıydı!

* Ama reyting soruşturması maalesef AGB’den çok yeni geçilecek TNS adlı reyting firmasını hedef alıyor. Neden mi? birazdan detayları geliyor?

* SBT yerli ama kimin güdümünde kurulduğu ve kimin kontrolünde olduğunu buradan herhalde söylememe gerek yok!

Özel İstihbarat olarak soruyoruz, Bu 1-iddianamesinin zamanlaması neden şimdi? 2-TNS neden hedef? 3-AGB neden eksik? 4-TİAK neden hedef?

* Üsküdar savcısı Akif Özgün, neden AGB adlı veri izleme şirketinin Genel Müdürü Avusturalya vatandaşı CRAIG JOHNSON’nın üzerine gitmedi?

* Savcı, AGB Televizyon İzleme Şirketi Genel Müdürü CRAIG JOHNSON’nın geriye dönük HTS telefon kayıtlarını neden incelemedi?

http://www.hurhaber.com/reyting-iddianamesinde-neler-var/haber-469600

peki dava nasıl AGB’ye değil de TNS’ye yıkıldı?. Bu bilgi şu haberlerde gizli:

TİAK adına TNS’yi denetleyen Marmara üniversitesi hocaları üzerlerinde baskı oluşturulduğunu iddia ederek istifa etti. Daha önce verdikleri raporda TÜİK’ten alınan 100 bin kişilik listenin güvenirliği ile ilgili çekincelerini anlatan deneticiler TNS AŞ’nin deneklerin belirlenmesi için taşeron firmalara anket yaptırmasına dikkat çekmişti. Şok bir karar ile istifa eden deneticiler ayrıca anket listelerinin güvenliği ile ilgili çekincelerini belirtmişti.

Teftişi polis baskını gibi görüyorlar

Marmara Üniversitesi tarafından TİAK A.Ş’ye 29 Mart 2012’de gönderilen yazıda Veri Tabanı Araştırması adresleri ve anketlerin deneticilere verilmek istenmemesinden yakınıldı. Bu bilgilerin TNS’nin çalıştırdığı bütün taşeron firmalarda olduğu, bu hanelerin panelist olma ihtimali bulunmasına rağmen, bu bilgilerin TNS A.Ş.’nin ve ekibinin kontrol alanı dışına çıkmış olduğunun düşünülmediği ancak deneticilere bu konuda zorluk çıkarıldığı belirtildi. TNS A.Ş.’nin TİAK AŞ. adına yapılan denetimi teftiş ya da polisiye baskın olarak gördüğü ve görevli hocaları tahrik etmeye varan muamelelerde bulundukları belirtildi. Yazıda “Hatta sayın yetkili deneticiye anketlerin fotokopisini dışarı da herhangi bir fotokopi merkezinde alması teklif etmiş ve bu öneri tarafımızdan reddedilmiştir” denildi

http://www.stargazete.com/politika/reyting-denetcisi-akademisyenler-istifalarini-verdi/haber-556110

Neden denetecilere baskı yapıldı başta denetcileri “düzgün” seçilemez miydi?. Ama TNS’ye reyting ihalesi verildiğinde henüz TİAK başkanı Hidayet Karaca değildi. Bu denteçilere baskının Hidayet karaca TİAK başkana olması sonrası “manidar”. Acaba bu denetçiler yerine kimler geldi? ve şuan TNS'yi kim denetliyor?

Peki, bu baskılar yapılırken TİAK’ın başkanı olan Hidayet Karaca kim?

Şefkat Tepesi adlı dizinin senaryosunu telefonda Gülen’e bildirdiği telefon kayıtları ortaya çıkması üzerine eleştiri alınca akıllara zarar bir savunmayla peygamberi rüyalarınızda göremediğimiz için onları kıskandığımız iddia eden kişi olması daha da “manidar”

Son düzenleme:
Paralelkenarın iç açıları toplamı kaçtı ya.

bundan sonra reyting sisteminin bana göre agb den bi farkı yok

@beyazsoy kvpyi basbakan hayranından başkası seyretmez ilk 100 e giremez normalde halkın reyting şirketi ölçse

@beyazsoy çocuklar vermiş 5 yaşındaki onlarıda kasımpasalılar seyretmiştir kasımpaşalılar halk ekmek büfesini yakmış

Vadi'nin reytingleri düsünce mi aciliyor bu konu yoksa baska kanit var mi?
Kanal D sezonun basinda düsük reyting alirken sonuclar gercek diyordunuz da, ondan sordum...

Aslında mantıklı Kanal D haberi son günlerde izlersek hükümet karşısı haberleri az yada çok alttan alttan gösteriyorlar
.Kanal D dizilerin durumuda belli son günlerde
.Atv'nin de dizileri son günlerde belli .

Son düzenleme:
Vadi'nin reytingleri düsünce mi aciliyor bu konu yoksa baska kanit var mi?
Kanal D sezonun basinda düsük reyting alirken sonuclar gercek diyordunuz da, ondan sordum...
Bu haberdeki bilgilere geçen hafta ulaştım bir siteye yolladım yayınlanmadı bende buraya ekledim. Uzun süredir beni bilir herkes kurtlar rekor kırarken de tns ye çok gidirdim.

Vallahi tnsye demedigini birakmazdin şimdi bakıyorum koyu tnsci olmuşsun​
Tns %100 doğru sonuçlar gösteriyor mu diyorum ben. Olayı kendinize çeviröek için iftira atmadan tartışmayı öğrensen artık.

Sayısız tnsye eleştiririm var. Reytinglerle oynadığı konusunda 90 ların ani yükselişi sefkateepe nin ilk bölümü başlarken. Arka Sokaklarda iki dünya arasının ilginç reyting reyting ziplamalarinda vs.. Kanal d nin dizileri tutmaz ken Sayısız olayda tepkimi gösterdim şimdi de konuyu astım. Ozaman tns ye giydirenlerin şimdi tns yandaşı olmuş)))

Daha önceden de eleştirmiş olabilirsin dikkatimi çekmedi. Ama nedense Vadi düşüp Kanal D yükselince bu konunun üzerine daha bir fazla gidiliyor gibime geldi. Eskiden konu açıldığını hatırlamıyorum.
Ayrıca lafım sırf sana değil. Ben tns'ye hiçbir zaman tam olarak güvenmedim ama yapacak bir şey yok onu baz almak zorundayız. Ona bakarsan Vadi 14, İntikam 4 alırken tns iyiydi kraldı şimdi pis oldu nedense.
Herkes işine geldiği gibi yorum yapar bu işler böyledir.