2021 Titane - Film Yorumları

A24'ün sevmediğim filmleri de var tabii. Çünkü geniş kitlelere hitap etmek gibi bir dertleri yok. Kısıtlı kitlelere hitap edecek türde filmler yapıyorlar ve o kitleler de sabit değil. Arthouse filmlerin de sonuçta pek çok farklı türü var. Ben daha çok gerçekçiliği ön plana koyan arthouse filmleri seviyorum. Tabii bu genellemenin de istisnaları çok, nitekim sinema zevki genellemelere sığdırılamayacak kadar çok değişkene sahip bir şey. Filmi izlemeyi eğlenceli yapan faktörlerden biri de bu aslında.

Reactions: Araf
@MEnes kardeşime gelsin bu yorum. Ben "A24 filmleri" demiştim, o da "yapım şirketine göre film mi izlenir" demişti ve saçma bulmuştu.

Oysa yapım şirketinin farklı bir tarzı var, herkese hitap etmiyor ama bu da ayrı bir keyif. Herkese hitap etmeyen, herkesi bölen filmleri ayrı seviyorum, onlar da genel olarak bunu yapıyor. Puanlamalara bakıyorsun, zaten anlaşılıyor ne olduğu. Puanı da zaten genelde 6-7 arası oluyor ama insanlar beğenip beğenmeme konusunda ikilemde kalmış. Bu olay mükemmel bir şey bence. Hatta bu bence filmi özel kılıyor. A24 filmleri de genelde böyle aslında.

Reactions: MEnes and bazinga
Titane, bugün Mubi'de ikinci kez yayınlandı. Bir önceki 24 saat için geçerliydi ama bu kez uzun süre platformda yer alacak sanırım. İzlemek ya da yeniden izlemek isteyenler için duyurulur.

Reactions: bazinga
Titane, bugün Mubi'de ikinci kez yayınlandı. Bir önceki 24 saat için geçerliydi ama bu kez uzun süre platformda yer alacak sanırım. İzlemek ya da yeniden izlemek isteyenler için duyurulur.
Filmi izlerken zor bitirdim, ikinci kez izlemek intihar etmek olur benim için.

Platform'dan sonra izlediğim en mide bulandırıcı filmdi. Çoğu sahneyi atlayarak izlemek zorunda kaldım. Tamam farklılık katmak, yeni bir şeyler yapmak isteniyor da bu şekilde mide bulandırıcı yapılmasını doğru bulmuyorum.

Filmin tek olumlu yönü herkes Alexia'yı ötekileştirirken Vincent'in ona sahip çıkması hatta onu İsa ilan etmesi ve oğlu olmadığını öğrendikten sonra bile ondan vazgeçmemesiydi. Filmde epey kopukluk mevcuttu, birden başka bir hikayeye giriş yapıldı orada kafam karıştı filmden iyice koptum.

Filmin başında yer alan dans sahneleri epey özenle çekilmiş ve bir bütün olarak ele alırsak izleyiciye görsel bir şölen sunulmuş kesinlikle çok başarılıydı.

5.5/10

Filmi izlerken zor bitirdim, ikinci kez izlemek intihar etmek olur benim için.
Mide bulandırıcı sahneleri vardı ama ilginç filmleri sevenler için iyi bir film. Belki tekrar izlerim ilerleyen zamanlarda, çok çılgın bir filmdi.

Reactions: serhatt
Saçmalıklara kapalıyım ben.
Filmlerde ya da dizilerde saçmalık ararsan, her türlü bulursun, hatta bazıları çok fazla saçmalık olur. Bu filmdeki saçmalık olarak gördüğün şeyler bile anlamlı gelir.
Hatta iki saatin üzerindeki birçok yerli dizilerimizi düşünelim, bu film daha anlamlı gelir.

Neyse bu film hakkında daha fazla konuşup harcadığım zamana yazık ettiğimi hatırlamak istemiyorum.

Neyse bu film hakkında daha fazla konuşup harcadığım zamana yazık ettiğimi hatırlamak istemiyorum.
5.5 puan vermişsin ama bak şimdi, 2 puan vermemişsin. Demek ki o aykırılık olmasa sevmiştin filmi, yani kısmen de olsa sevmişsin filmi aslında. Şimdi gaza gelip düşürürsün, neyse tamam.

5.5 puan vermişsin ama bak şimdi, 2 puan vermemişsin. Demek ki o aykırılık olmasa sevmiştin filmi, yani kısmen de olsa sevmişsin filmi aslında. Şimdi gaza gelip düşürürsün, neyse tamam.
Hahahahh yok yok düşürmem, çılgın bir havası vardı onu sevdim inkar edemem.

Ne izledim ben ya? Aşırı rahatsız edici bir filmdi. Çok fazla zıtlıkların bir arada olduğu bir film olmuş. Beğenenin de beğenmeyenin de çok olacağı bir film. Kimi yerde tempolu gidiyor kimi yerde de sıkıyor. Oyunculuklara asla bir şey diyemem. Gerçekten sağlam bir performans sergilemişler ama bu film ne anlatıyor ya da derdi nedir cidden anlamadım.

4/10

İzlediğim en rahatsız edici filmlerdendi. Zaten filmin yönetmeni Julia Ducournau'nun önceki filmi Raw için de aynı hisleri paylaşmıştım, buna karşın ilginçtir ki beğenmedim de diyemem filmi.

Filmin tüm rahatsız ediciliğine rağmen ilgiyle takip ettiğimi söyleyebilirim, konusundan ötürü sanırım. Ne olacak, nereye varacağız, bu kadar şey nereye ve nasıl bağlanacak diyerek tamamladım filmi. Pişman da değilim, gerçekten ilgi çekici bir senaryosu vardı filmin. Gerilim ögeleri de çok iyi kullanılmış.

Final biraz daha farklı ve ilgi çekici olabilirdi, en büyük handikabı bu olmuş filmin herhalde. Ayrıca Raw kadar derinlikli değildi film, onu da belirtmek gerek.

Son olarak filmin Cannes'ı alması izleyici beklentisini olumsuz yönde etkiliyor bana kalırsa. Spike Lee ve Cannes jürisi sürpriz yapalım derken saçma sapan bir işe imza attılar. Bir kez daha analım buradan bu saçmalığı...

Fazla psikopat, fazla rahatsız edici ama bir o kadar da ilgi çekici bir film... Bilim Kurgu'dan ziyade daha çok fantastiklik üzerinden ilerleyen ama bu fantastiklikte belki de ilginç de bir ilişki üzerine bir temel oturtan çok aykırı bir film olmuş... Bol bol sinir bozucu sahnelerin olduğu ama ilginç şekilde de keyif veren sahnelerin olduğu bir filmdi...

Özellikle filmin ikinci yarısında iki tarafın da her şeyi bilmesine rağmen ilişkinin o şekilde devam etmesi ve babanın onu kendi oğlu gibi görmeye devam edip aralarındaki değişik ilişkiyi sürdürmesi değişik bir durumdu ve dramatik bir tarafı vardı diyebilirim...

Ancak rahatsız edicilik boyutunun zirve yaptığı hamilelik durumu ve o sahnelerin artık iyice doruğa çıktığı doğum sahnesi gerçekten çılgıncaydı... Kadın metal doğurdu be kardeşim, o neydi öyle... Ne yaparsa yapsın şişliği indiremeyen Alexia karakterinin başından sonuna kadar merak konusu olan hikayesinin finali ise trajik diyebiliriz... Ne garip bir filmdi be...

Teknik olarak çok bahsedilecek bir şeyi yoktu ama rahatsız edici sahnelerin kalitesi belirli bir noktada filmin seviyesini artırıyor bence. Yönetmen ablamız gerçekten çılgınlığın sınırlarını zorlamış. Bundan sonra kendisinin filmlerini ilgi ile takip ederim diye düşünüyorum...

7/10