Timur Selçuk Yaşamını Yitirdi!

The_Erinch

Konu Sahibi
Favori Üye
Katılım
24 Kasım 2019
Mesajlar
21,217
Reaksiyon puanı
31,087
Puanı
1,060
Konum
Manisa
5fa515512af1071b441bec1d.jpg


Piyanist, besteci, yorumcu Timur Selçuk, 74 yaşında hayata veda etti.


52 yıllık sanat hayatına birçok değerli eser ve unutulmaz başarılar sığdıran müzisyen Timur Selçuk 74 yaşında yaşamını yitirdi.

Bir süredir Datça’da yaşayan sanatçının vefat haberini Datça Belediyesi, “Büyük usta Timur Selçuk’u kaybettik. Bize armağan ettiği muhteşem eserler için minnetlerimizi sunuyor, anısı önünde saygıyla eğiliyoruz” diyerek duyurdu.

Türk sanat müziği bestecisi Münir Nurettin Selçuk ve tiyatro sanatçısı Şehime Erton'un oğludur. Beş yaşında piyano çalmaya başlamış, yedi yaşında ilk konserini vermiştir. Galatasaray Lisesi mezunudur. Aynı zamanda İstanbul Belediye Konservatuvarı piyano bölümüne de devam etmiştir.

Paris'teki École Normale de Musique de Paris'te bestecilik ve orkestra yönetimi bölümünden mezun olduktan sonra 1975'te Türkiye'ye dönmüştür. "Ayrılanlar İçin", "Sen Nerdesin", "Beyaz Güvercin" ya da "İspanyol Meyhanesi" gibi parçaları bu dönemimin şarkılarıdır. Ümit Yaşar Oğuzcan, Orhan Veli, Attilâ İlhan ve Nâzım Hikmet'in şiirlerinden bestelediği şarkıları seslendirmiş, 1976'da İstanbul Oda Orkestrası'nı ve kendi öğrencilerini yetiştirdiği Çağdaş Müzik Merkezi'ni kurmuştur. Ankara Sanat Tiyatrosu'nda 10 yıl çalışmış, Bilgesu Erenus'un "Nereye Payidar" oyunu için besteler yapmış, Uğur Mumcu'nun Sakıncalı Piyade'sinin müziklerini yapmış, ayrıca "804 İşçi", "Ferhat ile Şirin", "Şeyh Bedrettin Destanı", "Tak-Tik", "Küçük Adam Ne Oldu Sana", Rumuz Goncagül ve "Galilei-Galileo" adlı oyunların müziklerini yapmıştır. "Sarıpınar 1914", "Üç İstanbul", "Cahide", "Hakkari'de Bir Mevsim" gibi filmlerin müziklerini bestelemiştir. 1998 yılında Kültür Bakanlığı'nca verilen Devlet Sanatçısı unvanını almıştır.

Timur Selçuk son büyük konserini Nükhet Duru ile birlikte 27 Ağustos 2014 tarihinde Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu'nda vermiştir.

6 Kasım 2020 tarihinde 74 yaşında iken kalp krizi geçirerek vefat etmiştir.

 
  • Üzücü
Reactions: Zeyno and Angelica

The_Erinch

Konu Sahibi
Favori Üye
Katılım
24 Kasım 2019
Mesajlar
21,217
Reaksiyon puanı
31,087
Puanı
1,060
Konum
Manisa
Vefat haberinin ardından Twitter’da Türkiye listesinde 1. olan Selçuk’a taziye paylaşımı yağdı.İşte ünlü isimlerin paylaşımı…

Zülfü Livaneli: “Timur da gitti… Yapraksız kalıyor sanat ağacı yavaş yavaş. Nur içinde yatsın.”

Nilüfer: “İlk genç kızlığımın idol sanatçısı, şarkılarına, sesine, sesinin tınısına hayran olduğum… Ne şanslıyım ki onu tanıma ve şarkılarını söyleme şansına kavuştum. Yeri dolmaz, eşsiz sanatçımız büyük usta Timur Selçuk’u kaybettik. Ruhu şad olsun.”

Haldun Dormen: “Her zaman saygı ve sevgiyle andığım üstat Münir Nurettin Selçuk’un oğlu Timur Selçuk’un vefatı bizleri çok üzdü. Yakın dostum olan ablası Meral Selçuk’a ve bütün aileye sabırlar diliyorum.”

Mahsun Kırmızıgül: “Çok değerli usta müzisyen Timur Selçuk, vefat etmiş. Çok üzüldüm. Ülkemiz çok değerli bir müzik adamını kaybetti. Ailesine ve sevenlerine sabırlar dilerim.”

Bülent Ersoy: “Hocaların hocası, rahmetli büyük Münir Nurettin Selçuk hocam, bugün oğlunuz piyanist, bestekâr, çok sesli müziğin ustası, sevgili arkadaşım Timur Selçuk’la kavuştuğunuz gündür. ‘Evlatlar ebeveynlerinin ayak izleridir.’ Nurlarla uyuyun.”

Zafer Algöz: “Güzel şarkıların bestecisi Timur Selçuk hocamızı kaybettik. Başımız sağ olsun.”

Orhan Aydın: “Ben 50 yıllık bir dostumu ağabeyimi yitirdim. Onlarca tiyatro oyunu şarkısını, insanlık asla unutulamayacak çok önemli bir değerini kaybetti. Timur Selçuk seni asla unutmayacağım canımın canı… Asla.”

Gökhan Özoğuz: “Bu demde bir Timur Selçuk geçti. Aşk ile…”

Mesut Yar: “İstanbul Devlet Opera ve Balesi’ne onun piyano tuşları eşliğinde girmiştim. Onun caddeden sokaklara doğru yükselen sesini asla unutmayacağım. Nur içinde yat Timur hocam, Münir Nurettin Bey’e selamımızı ilet;, bir tatlı huzurda buluşursunuz dilerim.”

Şehrazat: “Maalesef Timur Selçuk üstadımızı kaybetmişiz. Ülkemin, Türk müziğinin gelmiş geçmiş en donanımlı, vatanperver, entelektüel, kendine has kişiliği olan dev bir müzik adamıydı. Allah rahmet eylesin. Ailesinin, hepimizin başı sağ olsun.”

Işıl Yücesoy: “Muhteşem bestelere imza atmış bir müzik adamı, sevgili Timur Selçuk aramızdan ayrıldı. Hepimizin başı sağ olsun.”

Berna Laçin: “Söylenecek söz bulamadım… Yeri dolmayacak kayıplara bir yenisi eklendi… Ruhu şâd olsun…”

Betül Demir: “Çok erken çok… Timur Selçuk bıraktığın eserler sonsuza kadar hazinedir… Huzurla uyu”

Hayko Cepkin: “Sevgili hocam gitmenize üzülsem de hak vermeden de edemiyorum. Öğrenciniz olmak, müziğinize tanık olmak ve her daim isminizi anmaktan gurur duyuyorum. Kıymetinizi bilene verdiğiniz emekleriniz için sonsuz teşekkürler.”