2021 Tick, Tick... Boom! - Film Yorumları

Tolstoyevski

Konu Sahibi
Emekli
Katılım
14 Temmuz 2014
Mesajlar
24,283
Reaksiyon puanı
39,933
Puanı
1,061
Yaş
27
Konum
Gökteki Yıldızlar ✨✨
Web Sitesi
www.ataturkungencligehitabesi.com



4942486.jpg-r_1920_1080-f_jpg-q_x-xxyxx.jpg



Tick, Tick... Boom!


Tür:
Biyografi, Dram, Müzikal
Süre: 115 dakika

Yönetmen: Lin-Manuel Miranda
Senaryo: Jonathan Larson, Steven Levenson

Oyuncular:
Andrew Garfield
Vanessa Hudgens
Bradley Whitford

IMDb Linki


Puanlar:

Filmin Fragmanı:




Filmle ilgili yorumlarınızı bu başlık altından yapabilirsiniz.


 

Araf

Emekli
Katılım
25 Temmuz 2011
Mesajlar
38,599
Reaksiyon puanı
23,220
Puanı
1,060
Konum
Aydın
Filmin Konusu: "Jonathan Larson'ın otobiyografik oyununun beyaz perde uyarlaması olan "Tick Tick... Boom", 1990'lı yılların New York'unda yaşayan ve müzikal besteler yapan Jon isimli bir adamın hikayesini konu ediniyor. Jon, sırf sahne sanatları üzerinde çalışabilmek için yanlış kariyer seçimi yapıp yapmadığı üzerine kendini sorgulamaya başlar..." (Beyazperde)
 

Araf

Emekli
Katılım
25 Temmuz 2011
Mesajlar
38,599
Reaksiyon puanı
23,220
Puanı
1,060
Konum
Aydın
tick, tick…BOOM!, Amerikalı besteci, oyun yazarı olan Jonathan Larson'un müzikalinden yola çıkılarak oluşturulmuş bir film. Filmin bir tarafı müzikal, bir tarafı da hikaye şeklinde ilerliyor. Sadece müzikal tarafı olan bir film değil, aynı zamanda biyografik tarafı olan da bir film, Rent müzikaliyle tanınan Jonathan Larson'un hikayesi anlatılıyor.

Filmde Jonathan 30 yaşına girecektir, bir oyun yazmaktadır ve hem kız arkadaşı Susan'la uğraşmaktadır, hem de arkadaşı Michael'ın rahatsızlığı yüzünden üzüntü duymaktadır ve bir de 30 yaşının verdiği hüzün vardır. Hem Sarah, hem Michael, hem de kendisi için zamanla hesaplaşma zamanı vardır.

Müzikal ile normal hikaye iç içe olunca, dağınık bir senaryo kendini gösteriyor, takip edilmesi güç bir film ortaya çıkıyor. Müzikal yönü daha ağır basıyor filmin müzikal bir film olması dolayısıyla. Jonathan Larson'u canlandıran Andrew Garfield karakterine renk katıyor ama görüntü olarak Jonathan Larson, daha çok Josh Radnor'a benziyor bence. Kısacası genel olarak hikayesi içine çekmeyen ama özellikle son yarım saatiyle daha iyi olan bir film vardı.

6/10

19.11.2021
 

bazinga

Admin
Katılım
1 Şubat 2007
Mesajlar
93,001
Reaksiyon puanı
49,676
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
Web Sitesi
izleryazar.com
Tam yorum: tick, tick…Boom!

Çok iyi bir müzikal yılında şimdiye dek beklentimin altında kalan yegane müzikal bu oldu. Çok dağınık ve takibi zor bir film olmuş. Müzikal olmasına rağmen görseli de pek güçlü değildi, ilgi çekici koreografileri yoktu. Şarkılarından çok beğendiklerim vardı doğruya doğru. Özellikle Therapy'yi dinlemelere doyamıyorum.

Andrew Garfield da çok başarılıydı bu arada, Oscar adaylığı cepte.

Keşke daha fazla sevebilseydim, keşke daha iyi olsaydı. Belki ikinci izleyişimde daha çok severim...

6/10
 

serhatt

Moderatör
Katılım
10 Aralık 2014
Mesajlar
96,913
Reaksiyon puanı
62,485
Puanı
1,060
İlk olarak olay örgüsünün dağınıklığından filme tam odaklanamadım daha derli toplu bir senaryo oluşturulup kurgulanabilirmiş ki bence filmin en büyük eksisi bu dağınıklık. Genel olarak tam müzikal filmlerine uygun hareketli ve canlı bir yapımdı, her ne kadar kopukluk yaşasam da epey eğlendim. Andrew Garfield rolüne şahane hazırlanmış ve rolünün üstesinden gayet iyi bir şekilde gelmiş. O telaşı, davranışları çok tatlıydı. Michael'in hastalığını öğrendiğinde sanki gerçek hayatta böyle bir olay başına gelmiş gibi reaksiyonlar gösterdi, o sahnelerde iki oyuncu da benim gözümde devleşti. Diğer oyuncular için diyecek bir şey yok pek bir vasıfları yoktu zaten.

Ünlü yazarın 35 yaşında ve böylesine önemli bir günün hemen öncesinde ölmesi nasıl bir kader oyunu olmuş gerçekten şok oldum, filmi durdurup geri sardım doğru mu duydum diye. Çok üzücü... İşte bu hayatta hiçbir şeyi dert etmememiz gerektiğinin de bir ispatı. Aynı telaş bende de var, o telaş yaptıkça ben kendimi gördüm. Kendimi gördüğüm bir diğer sahnede Michael'in, ailem olmayacak diye serzenişte bulunma anlarıydı...

7/10
 

Forumdash

Favori Üye
Katılım
21 Temmuz 2012
Mesajlar
66,140
Reaksiyon puanı
38,907
Puanı
1,060
Bugun izledim ben de filmi. Uzun yorum yapılacaak bi yönü yoktu. Filmin konusu neyse izlediğiniz de o.

Tek başarılı yönü Andrew Garfield'in müzikaldeki yeteneği oldu. 7 sezon glee izleyen ben hep Ryan abi nasıl bu herifi keşfedememiş diye hayıflanmam oldu:A @xemrexxx

Senaryo zayıf, kurgu zayıf, müzikal yönü vasatın bi tık üstü. 5/10 o da Andrew Garfield performansından dolayı. En iyi erkek adaylıgına kesinlikle girmeli.
 

Aserat

Süper Mod.
Katılım
24 Ağustos 2014
Mesajlar
84,508
Reaksiyon puanı
62,793
Puanı
1,061
Konum
İstanbul
Forumda niye beğenilmemiş anlayamadım aksine gayet eli yüzü düzgün, izlemesi keyifli bir film olmuş. Alışık olmadığım bir kültürü ele aldığı için beğenip beğenmeyeceğimden emin olamamıştım ama bitirdikten sonra beklediğimden daha çok sevdiğimi fark ettim. Zaten ilk sahnedeki enerjik şarkıyla güzel bir başlangıç yaptı ve sona doğru da gittikçe vites yükselterek yoluna devam etti. Bu film de tiyatro uyarlamasıymış ama geçen sene izlediğimiz Ma Rainey's Black Bottom, One Night In Miami gibi tek mekandan çıkamayan işlerin aksine tiyatro-sinema ayrımını iyi çözdüğü ve dinamik bir kurguya sahip olduğu için ilgi çekiciliğini korumayı başarıyor.

Dağınık ve takibi zor olduğuna da katılmıyorum çünkü kronolojik sıraya göre giderek çok kısa bir dönemi konu alıyor yani atla deve bir durum yok. Üstelik çok fazla şarkı olmasına rağmen hikayesini de düzgün şekilde kurduğunu düşünüyorum yani sanatçının iş ve özel hayatındaki krizler, idealler ve gerçek hayat arasındaki zıtlıklar, kendinden ödün verip vermeme tereddütü, bu esnada patlak veren AIDS salgını vs. etkili şekilde ele alınmış.

Filmin içeriği tartışılır ama Andrew Garfield'ın performansını tartışmak mümkün değil bence. Bazen fazla yüksek olsa da bitmeyen enerjisiyle her sahnede insanı kendine bağlıyor ve filmi adeta sırtlıyor. Hem eğlenceli hem de dramatik sahnelerde oyunculuğunun farklı yönlerini gösterme fırsatı buluyor. Zaten kendisinin tiyatro yapmışlığı da varmış yani böyle bir performansın sahne tozunu yutmuş birinden çıkması şaşırtıcı değil. Erkek oyuncu dalındaki diğer performansları izlemedim ama şimdiden favorim oldu diyebilirim.

İlk yarısı eğlenceli geçerken ikinci yarıda Michael'ın AIDS'e yakalanması, Jonathan'ın parkta söylediği şarkı, müzikkalinin kabul görmemesi gibi kısımlarla dümen drama doğru kırılıyor. Kendisinin sondaki görüntülerine bakınca sempartik biri olduğu anlaşılıyor o yüzden en ünlü gösterisinden bir gün önce vefat etmesi gerçekten beni de üzdü. :(

Sonuç olarak bir biyografi filmi çekilecekse böyle çekilmeli diyorum ve elde edeceği başarılarda arkasındayım diyorum. :Z

8/10

En beğendiğim şarkı:
 

mesmeso

Moderatör
Katılım
27 Kasım 2016
Mesajlar
17,527
Reaksiyon puanı
9,533
Puanı
860
Yaş
24
Konum
Trabzon
Cidden müzikal film sevmem ama Andrew Garfield sayesinde sonuna kadar sıkılmadan geldim. Andrew bu filmde döktürmüş. Umarım ödülü alabilir. Filmin uzunluğu bir tık fazlaydı. Bu yüzden yer yer karakterlerden kopma yaşadık.

Filmde bir tempo sorunu vardı. Senaryo da bunu tam olarak ayarlayamamışlar. Bence bu filmi müzikal yerine normal bir biyografi filmi şeklinde yapmalıydılar. Her müziğe özendiklerini düşünmüyorum.

7/10
 

soo

Favori Üye
Katılım
29 Eylül 2012
Mesajlar
1,701
Reaksiyon puanı
1,298
Puanı
264
Müzikal sevmediğim halde yine sıkılmadan izlediğim bi film oldu. Biraz izlemesi zor Bi film ama Andrew Garfield'in performansı izlemek için en büyük motivasyon diyebilirim. Yine süre olarka problemli Bi film olmuş. Genel olarak beğendim diyebilirim.

8/10
 

Sherlock

Süper Mod.
Katılım
7 Eylül 2016
Mesajlar
32,069
Reaksiyon puanı
47,672
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
İyi bir müzikaldi. West Side Story ile aynı yılda olmasa daha bile sevebilirdim ancak kendisi ile aynı yılda çıkan, aynı türde çok daha iyi bir film olunca ister istemez kıyaslamak durumunda kalıyoruz.

Senaryonun drama tarafı gerçekten başarılı fakat bir müzikal böyle olmamalı. Çok daha ilgi çekici müzikler, şarkılar, koreografiler izlemeliydik. Bu sebeple de kendi türünün gerekliliklerini tam anlamıyla karşılamıyor film.

Andrew Garfield'ın kariyer performansı olabilir. Baştan sona nefis oynamış, filmin değerini tek başına yükseltiyor başarılı performansıyla. Tebrik etmek gerek.

Puan: 6.5/10
 

MEnes

Moderatör
Katılım
18 Ekim 2015
Mesajlar
17,270
Reaksiyon puanı
19,073
Puanı
860
Konum
İstanbul
Eh işte diyebileceğim çok da bayılmadığım bir müzikaldı. Çok kaliteli müzikalleri izlediğim için bunlar basit geliyor haliyle... 3L.. Les Miserables... Tabii müzikal türüne de bayılmadığım için olabilir bu ama yine de işin zirvelerini izlediğimiz için de olabilir...

Filmin ikinci kısmında olay biraz drama da katılarak biraz daha kaliteli bir hale geliyor ve o eğlenceli ortam kendini başka noktalara bırakıyor. He Netflix effect olarak ortaya başka başka soslar da ekleniyor onlara girmeyelim tabi.. Yine de Andrew Garfield'ın büyük performansı için filmin değeri çok da aşağılarda kalmıyor diyebiliriz..

Müzikal olarak ise bir miktar eksik bulduğumu söyleyebilirim... 3L'deki veya diğer izlediğim büyük müzikallerdeki şarkıları hala açıp ara sıra dinlerim ama burada iz bırakan büyük bir şarkı rastlamadı sanki... Şu haliyle vasatın bir tık üstü bir film olarak tarihin tozlu sayfalarında kaybolan bir müzikal olacak maalesef...

7.2/10
 
  • Beğendim
Reactions: bazinga

phoebebuffay

Favori Üye
Katılım
12 Şubat 2020
Mesajlar
4,861
Reaksiyon puanı
5,773
Puanı
559
Sıkıcı başlayıp sonlara doğru toparlayarak bir tık beğenimi kazanan bir filmdi. İyi bir hikaye aslında ama kurgu ve senaryo kesinlikle daha iyi olabilirdi. Müzikal anlamda da pek beğenmedim. Andrew Garfield'ın performansını da abartıldığı kadar beğenmedim.

6/10
 
Son düzenleme:
  • Beğendim
Reactions: bazinga