2014 This is Where I Leave You / Yedi Dayanılmaz Gün | Film Bilgileri & Yorumları

berkann

Konu Sahibi
Favori Üye
Reaksiyon puanı
6,723
Puanı
1,060
1371150.jpg

This Is Where I Leave You (2014)

Türü: Komedi, Dram
Yönetmen: Shawn Levy
Senaryo: Jonathan Tropper (screenplay), Jonathan Tropper (novel)

Oyuncular:
Jason Bateman
Tina Fey
Jane Fonda
Adam Driver
Rose Byrne

IMDb Sayfası

Filmin Özeti
Babalarının ölümünün ardından bir haftalığına yeniden aynı çatı altında toplanan ve çocukluk günlerine dönmeye çalışan yetişkin kardeşlerin öyküsünü anlatan filmde, bu romantik fantezinin çığrından çıkma süreci anlatılıyor.

Filmin Fragmanı

Yılın Oscarlarda olmayan ama yine de izlenebilir filmlerinden birisi. Hem bu tür konulardaki filmleri sevdiğimden, hem de Jason Reitman'ı sevdiğimden izlemek istedim. Kötü film değildi ama biraz beklentimin altında kaldı.

Ne dram tam olabilmiş, ne de komedi. Özellikle komedisinin daha fazla eğlendirmesini beklerdim ama Jason Reitmanlı sahneler dışında pek gülemedim.
Annenin slikon olayı filmin en çok güldüğüm şeyiydi. :D Bir de Paul ve karısının seks konuşmalarını dinlemeleri. :D
Dram olarak da biraz abartıya kaçılmış sanki. Bu tür bir yaşanmışlıklar pek bize uygun değil
kadının önce Judd'la ilişki halinde olup, sonra abisiyle evlenmesi gibi.
ve çok karıştırılmış. İnandırıcılığı etkilemiş bu da. Tabi bu kadar karıştırmaları komedi sosu da olabilir ama gülünecek bir tarafı yoktu. :D

Geçen senenin August: Osage County'sinin komedi hali bir film. Boş vaktiniz varsa izleyin.

6/10

İzleyeli çok oldu ama yorum arada kaynamış, unutmuşum. :( (Böyle birkaç film daha var bir an önce bu yükten kurtulmam lazım.)

@berkann'ın dediği gibi direkt olarak August: Osage County ile ilişkilendirilebilecek bir film. Onun komedisi gözükse de aslında pek komik bir film sayılmaz. Komedi beklentisiyle izleyecekseniz izlemeyin. :)

Oyuncu kadrosu çok iyiydi bir sürü sevdiğim isim bir aradaydı. :)

Jason Bateman'ı izlemekten her zaman keyif alıyorum. Genelde benzer rolleri canlandırıyor ama olsun o adamı izlemeyi seviyorum. :)

Tina Fey'i Altın Küre sunuculuğu dışında ilk kez izledim ve direkt 30 Rock'a başlayasım geldi. Çok sevdim performansını. :)

Abigail Spencer kadrodaydı, yine muhteşemdi. Bu kadın çok parlasın, başrollerde oynasın, ödüller alsın istiyorum. :Z @sürgünüm @Forumdash @destere

Adam Driver bu sefer biraz daha az iticiydi. Eğlenceli bir karakterdi bence karakteri. :D

Corey Stoll eh işte pek katkı katmış sayılmazdı. :)

Bu arada @berkann Jason Reitman yönetmen olan Jason Bateman olacaktı. :D

Daha çok oyuncuların etkisiyle:

6.5/10

@OzaN epey tanıdık var gibi filmde ama puanın moral bozuyor :)
abigail spencer sanırım ufak bir rolde pek yukarılarda gözükmüyor ama ufakda olsa rolü eminim güzel oynamıştır
bu arada peter russo (corey stoll ) da filmde oynuyormuş

@OzaN epey tanıdık var gibi filmde ama puanın moral bozuyor :)
abigail spencer sanırım ufak bir rolde pek yukarılarda gözükmüyor ama ufakda olsa rolü eminim güzel oynamıştır
bu arada peter russo (corey stoll ) da filmde oynuyormuş
Az gözüküyor ama önemli bir karakteri canlandırıyor. :)

Evet filmin kadrosu çok iyi. Kendi de iyi sayılır yani ama bu filmden önce izlenmesi gereken en az 15-20 tane daha iyi 2014 filmi var. :):)