bastan sona iyi bir is ortaya cikmis.
yonetmen dolayli , aktarim ,hikaye, yalin ve de organik olarak beyaz perdeye aktarilmis,,~ script tarafinda ise ,gecisler kaliteli yazilmis hissiyati verdi...
olayin gercek olmasi da filmin arti taraflarin dan...
keza, olay asya uzakdogu da geciyor olmasi, yoresel dolayli inanclar/mitoloji/folklor/dogaustu vs bir sekilde hikaye de kendine yer bulabiliyor.
misal, bolge ozelinde yerel inanisa gore ;
yanilmiyorsam tam acilimi - mitolojik kralice jao mae nang non 'un- bahse gecen magarayi 'korudugu inanci hakim.
kendisinin orada heykeli de mevcut.
yonetmen howard burada, avengers super kahraman turu degil de, daha cok dogal ,siradan halk dan kahramanlari adeta her birini basrol yapmis.
benim adima, hikaye nin, filmin sundugu en samimi nuanslar dan biri de;
'coklu kulturel yardimlasmanin/bakislarin, duruma bir sekilde el atmalari cok guzel ve de yalin sekilde lanse edilmis,,,- destek ve yardim dolayli ; prof timin disinda, -cocuklarin ailelerinin cabalamasi & koylulerin, bolge halkinin cabasi , hatta 'hindu inanc adami, muhendisler, ulke bolge devlet yetkilileri, kapana kalan cocuklarin kendilerince cabalamalari , . . ve daha bir cok degerli ince detaylarin islendigi bir is ortaya cikmis.
yonetmenin kanimca toplamda yaptigi en saglam dokunus; hissiyat ve duygu yonunden ulkenin/bolge nin derin hassasiyetleri ve inanclarina verdigi onem ve degere karsi- ozenli olmasi- yonetmenin sihirli dokunusu diyebilirim.
pozitif cikarim bazli,rol model ,olumlu mesaj dolayli ,
ozellikle ,cocuklara da(11+) yardimlasmanin, takimdasligin vb onemini asilaya bilecek turde bir is ortaya cikmis.
ilk ogrendigimde, filminin yapilmasini bekliyordum. bence ortaya iyi bir is cikmis.
son olarak sunu da belirtmek isterim;
filme dair , meshur roger e 'nin sitesine baktim, filme dair eklemis olduklari yazi - nerden baksam kocaman bir hayal kirikligi....
ayrica, olayi cok baska yerlere cekmis...
haliyle ;
filme dair kose_yazisinin hemen akabinde -yaziya gelen izleyici_yorumlari bi nevi yaziya carpici tarzda yanit seklinde olmus...
iyi seyirler dilerim.