Netflix The Witcher - Dizi Yorumları

Sherlock

Konu Sahibi
Süper Mod.
Katılım
7 Eylül 2016
Mesajlar
32,069
Reaksiyon puanı
47,672
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
The Witcher.jpg


Kadrosunda Henry Cavill, Anya Chalotra, Freya Allan gibi isimlerin yer aldığı Netflix orijinal dizisi The Witcher; birinci sezonuyla başlıyor.

Diziyle ilgili yorumlarınızı sezon boyunca bu başlıktan yapabilirsiniz...

Önemli Not: Dizi hakkında spoiler butonu kullanmadan spoiler vermek yasaktır, bu kurala uymayanlar forumdan uzaklaştırılacaktır. Spoiler butonu kullanmadan önce de hangi bölüme dair spoiler içerdiği, kitap veya diğer kaynaklardan spoiler içeriyorsa belirtilmelidir.
 

Sherlock

Konu Sahibi
Süper Mod.
Katılım
7 Eylül 2016
Mesajlar
32,069
Reaksiyon puanı
47,672
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
Film-dizi konularına yayın tarihleri yazılması yasak mı?

Buraya konusunu açtığımız diziler ya yayınlanıyor oluyor, ya da yayınlanmadan bir gün önce konusu açılmış oluyor. Bu dizi de yarın yayınlanacak mesela, bu zamana kadar dikkat etmemiştim ama bundan sonra eklerim yayın tarihlerini. :)
 

Tolstoyevski

Emekli
Katılım
14 Temmuz 2014
Mesajlar
24,283
Reaksiyon puanı
39,933
Puanı
1,061
Yaş
27
Konum
Gökteki Yıldızlar ✨✨
Web Sitesi
www.ataturkungencligehitabesi.com
1x1

Nihayet efsaneler efsanesinin dizi uyarlaması yayınlandı ve beklentinin de üstüne çıkarak ilk bölümde nefes kesti. Oyundan dolayı diziye daima pozitif bir ekstra ayrıcalık tanımak zaten kaçınılmaz, ancak kaçınılmaz olarak oyunun gölgesinde kalacak olması da dizinin dezavantajı. Buna rağmen mükemmel bir izlenim bıraktıysa, oyun ve kitap serisiyle hiç alakası olmayanları dahi fazlasıyla mest edecektir.

Müzikleri mükemmeldi ama en mükemmeli ise dövüş sahneleri oldu. Kolay kolay dövüş-kılıç sahnelerinden haz etmeyen birisi olarak bile resmen görsel şölen yaşattı, enfes bir performans. Eğer tüm bölümleri ilk bölüm kalitesinden aşağı kalır olmazsa, yeni bir fenomen doğacağını rahatlıkla söyleyebiliriz.

Geralt’i oynayan adamın sesi oyundakiyle aynı olduğu için zaten oyucuya ısınmak zor olmadı. İlerleyen sezonda sakal da bırakırsa ve ikinci kılıcını omzuna atarsa dört dörtlük olur. İlk sezon Witcher 1-2‘nin genel hikayesini anlatacak sanırım, sadece 3’ü oynamış olduğum için çoğu detayı ilk kez görecek olmak da fazlasıyla güzel. Özellikle malum savaş sahneleri...

Ciri’yi oynayan kızı ise şimdilik gözüm kesmedi, daha iyi bir seçim olabilirdi ama kesin konuşmak için erken. En çok Vazemir’i merak ediyorum...

9.0/10
 

Tolstoyevski

Emekli
Katılım
14 Temmuz 2014
Mesajlar
24,283
Reaksiyon puanı
39,933
Puanı
1,061
Yaş
27
Konum
Gökteki Yıldızlar ✨✨
Web Sitesi
www.ataturkungencligehitabesi.com
1x2

Yine çok güzel bir bölüm oldu. Her bölümün 1 saat olmasından dolayı günde 1-2 bölümden bir hafta içinde biter gibi duruyor, keşke haftalık yayınlasaydı da birden bitirme durumuna düşürmeseydi.

Bu bölümde Yennefir’in ilk hallerini hayret içinde izledik. Witcher 3’deki o karizmatik Yennefir’in ilk başlarda öyle birisi olduğunu bilmiyordum. Karakterin evrimini ve gelişimini ustaca işleyecekler gibi duruyor. Karakteri oynayan kadın oyuncu ilk başta yadırganmıştı ama oyunculuğu oldukça başarılı duruyor.


8.5/10
 

The_Erinch

Favori Üye
Katılım
24 Kasım 2019
Mesajlar
21,217
Reaksiyon puanı
31,087
Puanı
1,060
Konum
Manisa
Yeni uyadım..hiçbir yorumu okumadan yorum yazayım dedim...bugün başlayacağım haftasonu bitirme planım var...sonra detaylı yorum yapacağım... İzleyen herkese iyi seyirler...
 

MasacRE

Favori Üye
Katılım
5 Ocak 2012
Mesajlar
32,523
Reaksiyon puanı
28,160
Puanı
1,059
1x1

Çok hızlı bir giriş bölümü olmuş. Kitapları okumamış ve oyunları oynamamış birisi olarak fazla yabancı kaldım olaya. Ama bilinçli bir tercih de olabilir tabi bu. Mutlaka sonraki bölümlerde o dünyaya dair tanıtım da göreceğizdir.

Geralt ile Ciri'nin buluşmasıyla olayın ne olduğunu yavaş yavaş anlayacağız diye düşünüyorum. İkisinin de etrafındakiler siz birbirinizin kaderisiniz deyip durdular ama neden öyle şu an için belirsiz. Bölümü de zaten biraz onların gözünden izlemiş gibi olduk. Bu arada Ciri'de de ne ses varmış be kardeşim. Bağırarak deprem yarattı kız resmen :A

Dövüş sahneleri de çok iyiydi bölümde. Yalnız fragmanda görülen savaşın başta çıkması ufak bir hayal kırıklığı yarattı. Sezonun sonunda görkemli bir savaş bekliyordum açıkçası. Ama dizinin olayı o değilmiş anlaşılan. O savaşla birlikte o an orayı elinde tutanlar yenildi ve ana konuya bu şekilde bir geçiş yapılacak.
 

The_Erinch

Favori Üye
Katılım
24 Kasım 2019
Mesajlar
21,217
Reaksiyon puanı
31,087
Puanı
1,060
Konum
Manisa
Kitabını okumadım;oyununu duydum ama hiç oynamadım.. Sadece fragmanlarından etkilenerek başladım; G.O.T havası seziyorum; şuan 5. bölümdeyim... Görselliği;müzikleri başarılı geldi...Tamamen fantastik olması benim için büyük bir artı...gizemi olması;entrika bulundurması; savaş,hırs,aşk,erotizm ve Netflix in arkasında olması... Karakterleri sevdim..Bakalım..Bugün biter sanırım maça kadar :)
 
  • Beğendim
Reactions: MasacRE

Sherlock

Konu Sahibi
Süper Mod.
Katılım
7 Eylül 2016
Mesajlar
32,069
Reaksiyon puanı
47,672
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
1x1

Gayet başarılı, bir tık hızlı bir giriş bölümü olmuş.

Dövüş sahnelerini, görselliği ve müzikleri çok beğendim. Özellikle kılıçlı sahneler gerçekten çok iyiydi.

Witcher gerçekten çok hızlı bir karakter, özellikle kılıç kullanımı çok çok hızlı. Oyunda bunu muhteşem bir şekilde aktarmışlardı, dizide bunu aktaramazlar diye korkuyordum açıkçası ama sondaki sahneyi çok beğendim. Altından kalkmış olmaları sevindirdi. Henry Cavill de hiç sırıtmamış karakteri oynarken, beğendim performansını. Tipi tam olmuş zaten.

Onun dışında Ciri - Witcher buluşmasını bekleyeceğiz, bu buluşmanın neden bu kadar önemli olduğu falan önümüzdeki bölümlerde anlatılacak anladığım kadarıyla. Diziyi öyle kurguladıklarını düşünüyorum.

Evreni, mekanları, görüntü yönetimini çok beğendim. Umarım bozmadan ve bu ayarda devam ederler. Zaten belli ki uzun soluklu bir dizi olacak şekilde tasarlamışlar her şeyi.
 
  • Beğendim
Reactions: MasacRE

MasacRE

Favori Üye
Katılım
5 Ocak 2012
Mesajlar
32,523
Reaksiyon puanı
28,160
Puanı
1,059
1x2 1x3

İlk bölümde dediğim hızlı gitme mevzusu devam ediyor. Bir sahneden de örnek vereceğim ona. Onun dışında genel olarak beğendim diziyi.

Dizinin afişinde Geralt ile birlikte Ciri ve Yennefer karakterleri yer alıyor. Geralt zaten başrol bildiğimiz üzere. Ciri'yi de ilk bölümde görmüştük. 2. bölümde Yennefer'in hikayesine de giriş yaptık. Görüntüsü nedeniyle dışlanan ve domuzdan bile değersiz görülerek 4 liraya satılan kızın nasıl bir değişim geçireceğine tanıklık edeceğiz. Ben burada çok hızlı gidildiğini düşünüyorum. 2. bölümde büyücülük eğitimi almaya başladı. Orada da başarısızdı başlarda ve öğretmeni tarafından da sevilmiyordu. Sonra gelişim göstermeye başladı bölümün sonlarına doğru ve 3. bölümde bir baktım eğitimler bitmiş mi ne olmuş herkesi bir tarafa dağıtmaya başlamışlar. Yennefer de 2. bölümdeki halinden tamamen uzaklaşmış vaziyetteydi. Bu kadar hızlı geçilmemeliydi diye düşünüyorum bu kısımlar. Neyse sonuç olarak afişteki görüntüsünü aldı bölümün sonunda.

O beden değişimi ile eş zamanlı Geralt'ın uğraştığı lanetlenmiş prenses sahnelerini çok beğendim. İki sahne arasındaki geçişler çok iyiydi. Geralt'ın tarafında da bölüm boyu heyecan üst düzeydi. Hatta korkuya bile kaydı dizi orada. Kızın aniden çıkardığı seslerden bi' tırsmadım değil :A Geralt'ın 2. bölümde aldığı görev sonucunda oluşan gelişmelerden de insanların büyüyü elflerden öğrendiği ve daha sonra onlar üzerinde kullandığını öğrendik. Oradaki elflerle Yennefer'in tarafındaki büyücüler arasında büyük bir savaş bizi bekliyor gibi. Geralt ise iki tarafla da pek alakalı değil gibi. Nasıl bir konum alacak bakalım :D

Ciri ise savaşı kaybeden taraftan kaçan insanların yanında buldu kendini. Tabi onlara söyleyemedi onların kızı olduğunu. Yoksa Ciri'yi de o sinirle haşat ederlerdi diyeceğim ama Ciri'nin de ayrı bir gücü var tabi :A Neyse Ciri'yi koruyan da bir elf var. Onun da siyahi olması tepki çekmiş sanırım. Yani daha önce alışmadığımız görüntüde bir elf olduğu kesin tabi fantastik bir evren bu sonuçta, her şey mümkündür :D
 
  • Harika
Reactions: Çiğdem

The_Erinch

Favori Üye
Katılım
24 Kasım 2019
Mesajlar
21,217
Reaksiyon puanı
31,087
Puanı
1,060
Konum
Manisa
Ve sezonu bitirdim.... Dizi gerçekten görsel açıdan olsun;fantastik öğeleri açısından olsun,kurgu ve konu açısından olsun;karakterler açısından olsun doyurucuydu benim için...Kitap ve oyun ile hiçbir ilgim olmadığı için detayını yada ilerisini bilmiyorum. Sıradan bir vatandaş olarak izlediğimde; G.O.T havasında;keyifli bir 8 bölüm izledim..Özellikle 8.bölümü tabikide harikaydı...... Bakalım yeni sezonu neler gösterecek göreceğiz. Sezona Puanım 10/8,5 dur.
İzleyeceklere keyifli seyirler.
 
  • Beğendim
Reactions: Forumdash

MasacRE

Favori Üye
Katılım
5 Ocak 2012
Mesajlar
32,523
Reaksiyon puanı
28,160
Puanı
1,059
1x4

4. bölümde Ciri ile Geralt'ın aynı zamanda olduğu ortaya çıktı. Şaşırdım bir anda ölen kraliçeyi capcanlı görünce, hatta benzettim mi falan dedim ama yok, ta kendisiymiş :D Belki daha önceki bölümlerde de aynı zamanda olmadıklarına dair ipucu vermiş olabilirler ama ben yakalamamıştım. Burada artık net olarak çıktı ortaya. Calanthe kızını evlendirmek için saraya gelenlerden biri de ilk bölümde onları katleden Nilfgaardlılardandı. O zaman baya aşağılamışlar o aileyi. Sonra da sonucu ne oldu gördük :A Diğer bir olay da Ciri ile Geralt'ın bağı ortaya çıktı. Lanetlenmiş adamı kurtarınca şaşırma hakkı denen bir şeyle Geralt ile o sırada henüz doğmamış annesinini karnında olan Ciri arasında bağ kurulmuş. Bu arada Ciri'nin de o bağırarak ortalığı yıkma becerisini kimden aldığı belli oldu. Annesi, Calanthe sevdiği adamı öldürecekken dağıttı yıktı ortalığı :A

1x5

5. bölümde de Yennefer ile Geralt bir araya geldi. Yennefer'i cini içine hapsederek iyice güçlenmeye çalışırken gördük. Onun hikayesi daha önce de dediğim gibi hızlı ilerliyor gibi geliyor bana. Tamam aradan uzun yıllar geçmiş denilene göre ama bu olayların bize aktarılışı çok üstünkörü geçiliyor. Tabi bu bölümde Yennefer ile Geralt sadece tanışmakla kalmadı başka bir noktaya gitti :A Ciri ise Fareçuval'ın yüzünü alan birisi tarafından kandırılıp Nilfgaardlıların mekanına doğru yol almakta :D
 

Çiğdem

Emekli
Katılım
30 Aralık 2013
Mesajlar
143,852
Reaksiyon puanı
123,731
Puanı
1,060
Yaş
32
Konum
Giresun
İlk bölüm gayet güzeldi Yenilmezlerden thora benziyor adam bunun tanıtımında zaten @xemrexxx bir adamımıydı neydi övdüğünü hatırlıyorum oda izlesin :A @Harunnn60 @Forumdash @MasacRE

Fantastik açıdan beni tatmin etti :Z:Z:Z
Dizi hemen dev örümcekle başladı :A Dizide savas sahneleri önce karada birbirlerine askerlerin kostuğu sahne ve sonra karanlıkta saraya saldırdıkları sahne truva sahnelerini hatırlattı brat pit havasıda var zaten adamda :A Son sahnede güzel bir müzik eşliğinde ormana gitti bu arada daha fazla aksiyonda savas sahnesinde görünmeli ve çok güclü bir düşmandan artık yaratıkmıdır nedir bahsettiler bakalım :A
 

Forumdash

Favori Üye
Katılım
21 Temmuz 2012
Mesajlar
66,140
Reaksiyon puanı
38,907
Puanı
1,060
İlk bölüm gayet güzeldi Yenilmezlerden thora benziyor adam bunun tanıtımında zaten @xemrexxx bir adamımıydı neydi övdüğünü hatırlıyorum oda izlesin :A @Harunnn60 @Forumdash @MasacRE

Fantastik açıdan beni tatmin etti :Z:Z:Z
Dizi hemen dev örümcekle başladı :A Dizide savas sahneleri önce karada birbirlerine askerlerin kostuğu sahne ve sonra karanlıkta saraya saldırdıkları sahne truva sahnelerini hatırlattı brat pit havasıda var zaten adamda :A Son sahnede güzel bir müzik eşliğinde ormana gitti bu arada daha fazla aksiyonda savas sahnesinde görünmeli ve çok güclü bir düşmandan artık yaratıkmıdır nedir bahsettiler bakalım :A
Ben de bitirince yapıcam yorumumu :X Hemen nasıl adapte oldun diziye :X
 
  • Harika
Reactions: Çiğdem

Çiğdem

Emekli
Katılım
30 Aralık 2013
Mesajlar
143,852
Reaksiyon puanı
123,731
Puanı
1,060
Yaş
32
Konum
Giresun