2013 The Way Way Back (2013) Film Bilgileri & Yorumları

berkann

Konu Sahibi
Favori Üye
Katılım
22 Aralık 2011
Mesajlar
18,893
Reaksiyon puanı
6,728
Puanı
1,060
1727388.jpg


The Way Way Back (2013)

Türü: Komedi, Dram
Yönetmen: Nat Faxon, Jim Rash
Senaryo: Nat Faxon, Jim Rash

Oyuncular:
Steve Carell
Liam James
Toni Collette
Allison Janney
AnnaSophia Robb

IMDb Puanı: 7.4 (32,654 oy)
IMDb Sayfası

Filmin Özeti
“The Way, Way Back”te, aile problemleriyle mücadele eden genç bir çocuğun (Liam James), yaz tatilinde bir yerel su parkı yöneticisiyle ( Sam Rockwell) başlayan pek de alışık olmadığımız türden arkadaşlığı anlatılıyor. -

Filmin Fragmanı

 

bazinga

Admin
Katılım
1 Şubat 2007
Mesajlar
93,153
Reaksiyon puanı
49,812
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
Web Sitesi
izleryazar.com
Yılın herhalde arkaplanda kalmış pek adından söz ettirememiş en iyi filmlerden biriydi. :) Daha önce yaptığım yorumu kopyalayım buraya.



2013'ün en iyi filmleri listesini hazırlarken gördüğüm ve o zamandan beri izlemek istediğim, seveceğime neredeyse emin olduğum bir filmdi ki yanılmadım.

Yanılmıyorsam Little Miss Sunshine'ın yapımcıları yapmış yapımcılığını, kadroda da Steve Carrell olunca Little Miss Sunshine tadında neşeli bir iş bekliyordum çok yanıldığım söylenemez ama daha çok dram ağırlıklı bir film çıktı. Biraz geçen yılki Perks of Being Wallflowers tadı aldım bir ergenin sorunlarını işlemesi bakımından.

Steve Carrell'i bu kez ciddi ve kötü diyebileceğimiz bir adam rolünde görmek tuhaf geldi. Fakat o dahil tüm oyuncular çok iyilerdi.

Filmi izledikten sonra farkettim ki filmi yöneten ve senaristliğini yapan iki isim olan Nat Faxon ve Jim Rash, dizilerden tanıdığım isimlermiş. :) Ayrıca iki yıl önce Descendants ile senaryo Oscarı almışlığı da varmış bu ikilinin. Descendants'ı da sevmiştim. Aslında bu film biraz da onun ayarında bir filmdi. Bundan sonra yaptığı işleri daha yakından takip edeceğim. Birlikte çalışmaya devam ederler umarım. :)

Perks of Being Wallflower bile Akademi tarafından es geçilmişken Oscar ve diğer büyük ödül törenlerinde şansı yok maalesef. (Bence özellikle senaryo dalında adaylık alsa hakedilmiş bir adaylık olurdu. :)) (Diğer filmleri gördükten sonra evet şu an biraz yetersiz kaldığını düşünüyorum senaryoda ama iyi film ve iyi senaryo olduğu gerçeğini değiştirmiyor tabii ki. :))

Özetle filmi yorumlayacak olursam çok beğendiğimi ve hatta şimdilik bu yılın en beğendiğim filmleri arasında olduğunu söyleyebilirim. Bu tattaki filmleri çok seviyorum. Yukarıda çeşitli benzerliklerini yazdığım üç film de benzer tatta ve çok sevdiğim filmlerdi.

Puanım: 8/10
 

berkann

Konu Sahibi
Favori Üye
Katılım
22 Aralık 2011
Mesajlar
18,893
Reaksiyon puanı
6,728
Puanı
1,060
Bu tür havası olan filmleri çok seviyorum. Sıcak, içten, aile hayatının anlatıldığı, arkadaşlıkların olduğu... Bu filmi de yine sevdim.

Senaryo normaldi. Çok farklı bir şey olmasa da film sizi kesinlikle içine çekecektir. Bir kaç yerinde de sesli güldüğümü söyleyeyim.

Oyunculuklar iyi sayılırdı. Duncan tam bir ergendi. :D Kendimi gördüm. :A

Genel olarak, bir aile hayatından kısa bir kesit sunan ve sıkılmadan izleyebileceğiniz bir film.

7,5/10
 

gundix123

Favori Üye
Katılım
14 Aralık 2011
Mesajlar
4,188
Reaksiyon puanı
3,284
Puanı
459
Güzel ve eğlenceli bir filmdi. Zaman zaman dram vardı genel olarak komedi unsuru fazlaydı. O yüzden izlemesi keyif veren bir film.

Sıkıldığımı hatırlamıyorum. Zaten bu tür filmlerde çok çok nadir sıkılırım ama bu film sıkıcı değildi. O yüzden, senaryo da başarılıydı. Filmin çekildiği yer çok güzeldi. Hep böyle bir tatil beldesinde falan yaşamak istemişimdir zaten. :D O yüzden filme ısınmamı sağlayan sebeplerden birisi de buydu.

Oyunculuklar fena değildi. Steve Carrell'ı severim birkaç filmini izlemiştim. Ama bu filmde pek sevemedim karakterinden ötürü fakat oyunculuk anlamında iyiydi.

Kısacası, güzel, eğlenceli ve zevkle izlenebilecek bir film.

Puanım: 8/10