2020 The United States vs. Billie Holiday - Film Yorumları

Sherlock

Konu Sahibi
Süper Mod.
Katılım
7 Eylül 2016
Mesajlar
32,069
Reaksiyon puanı
47,672
Puanı
1,060
Konum
İstanbul

The-United-States-vs.-Billie-Holiday.jpg


The United States vs. Billie Holiday

Tür:
Biyografi, Dram, Müzik
Süre: 130 dakika

Yönetmen: Lee Daniels
Senaryo: Suzan-Lori Parks (screenplay by), Johann Hari (based on the book "Chasing the Scream" by)

Oyuncular:
Andra Day
Leslie Jordan
Miss Lawrence
Natasha Lyonne

IMDb Linki

Puanlar:
IMDb: 6.3/10
Metacritic: 52/100

Filmin Fragmanı:

Filmle ilgili yorumlarınızı bu başlık altından yapabilirsiniz.
 

mesmeso

Moderatör
Katılım
27 Kasım 2016
Mesajlar
17,529
Reaksiyon puanı
9,535
Puanı
860
Yaş
24
Konum
Trabzon
Her sene bir jaz biyografisi izlemekten çok sıkıldım. Adaylık almak için artık klasik girilen rollerden biri oldu bu. Filmin sonuna çok sıkılarak geldim. Andra Day klasik jaz sanatçısı performanslarından birini göstermiş. Adaylık alması şaşırtmadı. Allah'tan rakipleri güçlü yoksa ödülü bile alabilirdi.

3/10
 
  • Beğendim
Reactions: bazinga

MEnes

Moderatör
Katılım
18 Ekim 2015
Mesajlar
17,270
Reaksiyon puanı
19,073
Puanı
860
Konum
İstanbul
Klasik bir müzisyen biyografisi filmi ve bunun ekmeğini yiyen ana karakter. Filmin çapı çeperi çok belli. Ve artık gerçekten gına geldi bu konulu filmlerden. Her sene de yapmayın be kardeşim. Evet ana karakter bence baya iyi oynuyor hatta bana göre ödülü kazanan Frances teyzemden bile iyi oynuyor ama film bir bütün olarak yetersizliğinde boğuluyor.

Müzik filmlerini severim, müziği de severim ama böyle kötü yönetilince çok da sevemiyorum. Klasik mesaj verme kaygısı üzerine oluşturulmuş ve biraz aykırı bir karakter seçilmiş bir film. Bu tarz onlarca film var ve çoğu da vasatı geçemiyor veya altında kalıyor. Andra Day'in muazzam performansı olmasa filmi bitirmek gerçekten eziyet olurdu sanki.

Düşününce evet dönemin şartlarında bir müzisyene bu kadar ağır şeylerin yapılması belki hikaye olarak sinir bozucu ve etkileyici bir şey olabilirdi ama film bunu kötü aktarıyor seyirciye. Mesaj verme kaygısı sinematik kalitenin önüne geçiyor bir yerde. Tamam abi kabul ediyoruz, en az ırkçı sizsiniz, siyahilere hiç eziyet etmediniz. Onları köle yapmadınız. Artık kendinizi aklama filmlerinden vazgeçin lütfen...

5.5/10
 
  • Beğendim
Reactions: mesmeso and bazinga

Sherlock

Konu Sahibi
Süper Mod.
Katılım
7 Eylül 2016
Mesajlar
32,069
Reaksiyon puanı
47,672
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
Uzun uzadıya yorum yapmak istemiyorum, yılın en kötü filmlerinden gerçekten. Yani müzikle alakalı bir film yapılıyor, bir biyografi var karşımızda fakat tamamen mesaj verme kaygısı ile çekilmiş bir film söz konusu. Filmler mesaj verebilir, bu kaygı ile çekilebilir buna itirazım yok fakat tüm misyonları da bu olmamalı. Ödül almak için günümüzde eşine sık rastlanan filmlere bir yenisi eklenmiş kısacası.

Oyunculuk olarak Andra Day'in performansı gerçekten başarılı, başarısız diyemem ama aşırı derecede de beğenmediğimi söyleyemem. Ödüllük değildi ve neyse ki alamadı...

Puan: 4/10