The Twilight Saga:Eclipse

Neferet

Konu Sahibi
Emekli
Reaksiyon puanı
18
Puanı
259
Daha çıkmasına 4 ay falan var ama başlamak lazım bir yerden :D

Yaza damga vurabilitesi baya bir yüksek üçüncü tivilayt filmi.İlk filmde sıvayınca 2.filmi adam gibi yapmak için kolları sıvayan ekip 3.filmde güneşi balçıkla sıvar dileklerimizle.Bir de çok olmazsa Bella'ylan kurdun olayını fazla abartmasınlar.

ya açıkcası 1.yi izledigimde hayran kalmıştm filme ikincisini sabırsızlıkla bekledim. Bekledigim kdr varmıydı ehh sonuna dogru işi düzeltmişler:D inş 3. düzgün bişe olurda hayal kırıklıgına ugrama[yız/m].

1 güzeldi de bana göre biraz donuk.Adamlar mal mal bakıyor zar zor konuşuyor vs. kitabın atmosfer yakalanamamış.2'de bu düzeltilmişti ama hala yeterli değil.3 inşallah bir şeye benzer de zaten en dandik kitap olduğu bilinerek gidilecek.İş zor.

Kristen Stewart ve Rob Pattinson'ın sevişme sahnesinin silindiği film. (bakınız şanssız kura)

Filmden beklentilere (oyunculardan,rolleri yazıldı) gelince,

Bella: Ah Kristen yavrum meleğim deli köşemde duran karadutum çatal karam çingenem,bana bu gerizekalı karakteri de sevdirdin ya ne desem az.Ama ilk filmdeki gibi mal mal bakma.Jacob'a da fazla sırnaşma,bu kısım biraz senaryolaştırıcıya düşüyor.Alt dudak ısırmaya tam gaz devam,sempatine sempati katıyor.

Edward: Sesin çıksın,hareket et,vur,kır,kes...Vampirliğinin hakkını ver.

Jacob: Saçlar gidince şaftın kaydı,git peruk mu yaptırırsın ne yaptırırsın yaptır kurtar o saçları.Oynarken kendini kasmana gerek yok.New Moon'daki performansı koru.

Jane: En güzel rolü oynuyorsun Southeast Dakota.O saçları açın ey makyajcılar,açık saç gezdirin şu kızı.Senin fazla şey yapmana gerek yok,izlemekten zevk alıyorum.

Alice: İlk 2 filmde Kristen-Dakota ikilisinin önüne geçmiş güzide insan,sana söyleyecek fazla sözüm yok.

Jasper: İlk 2 filmin Jane'den sonraki en "vampir" gibi olanısın.Surat buruşturmayı kesersen oldu bu iş.

Rosalie: Vampirleşmeni anlattığın sahnelerde mükemmel performans göstermek zorundasın,o sahneler çekilirse şayet.Yoksa ben daha fazla Ebru Yaşar tipli bir Rosalie'ye katlanabileceğimi sanmıyorum.

Emmett: Biraz daha kendi tipinden insanlar gibi davranmayı başarırsan sen de kurtaracaksın.

Carlisle: Dede gibi olman gerekirken yenge gibi oynuyorsun,az dikkat...Röfle no.

Esme: Ezeceğim kusura bakma.Çok fazla ön plana çıkmıyorsun ama senin problemin makyajda sayın ablam.

Charlie:Saygılar bayım.Ama biraz daha yumruğu masaya vuran tipte olmanı bekliyoruz.Sert ol ya,kaç senelik polissin...

Victoria: Tüm filmin en psikopatı ol da bari seri bitmeden adam gibi aksiyon olsun.

Riley gibilere gerek görmedim.

Bu arada beraber aşk filmine mi gideceksiniz :D (Hemen bana gay mı demeye çalışıyorsun tartışması çıkmasın diye niyetimi açıklayayım: Bana göre sevgililer ya da ergen kız grupları toplu gitmeyi daha çok tercih edecektir.)

Aşk-ı Memnu tarafından fragmanı falan komple arak edilmiştir.

(bakınız Aşk-ı Memnu Eclipse)

Şimdi,konu güncel,ne yazık ki yine flood.

Henüz filmi izlemedim.Ergen kız tehlikesinin tamamen geçmesini bekleyeceğim.Filmin başarılı olması,çok ama çok zor.Neden?Acı,sevinç,korku,endişe,mutluluk,üzüntü hepsini içeren bir kitap ve bunların tamamı özellikle Bella üzerinden yansıtılacak,şimdiye kadar Kristen'ın tek fonksiyonu somurtmaktı.Artı,senaryolaştırıcı yenge de ilk 2 filmde de kitabın atmosferinin yakınına bile yaklaşamamıştı.Ben Stephenie Meyer olsam senaryoyu kendim yazardım.

2-Edward'ın çok angut,Jacob'ın winner olduğu kitap bu.Ergen kızlarda Jacob'a kayma olabilir ama bende bu tüketim çılgınlığı yok.Buldumcuk olmuş bir kevaşeyi (ağır konuşuyorum,üzgünüm) izleyeceğimiz bir filmin iyi olması mucize gerektirir.

3-IMDb de bir puan vermiş,dilenciye sadaka verir gibi.

4-Jane,Dakota Fanning,her filmde 2-3 laf edip gitmek zorunda mı Allah aşkına?Az biraz aksiyona bulaştırın şu ergeni.

5-Kristen'ın saçları peruk.

6-Önceki filmlerde topu topu 2 damla kan görmüştük.Bu filmde de dövüş bilgisayar oyunu gibi olursa,vampir oluş hikayeleri batırılırsa film çok küfür yer.

Sonuç: İşi çok zor bu filmin.

İMDB ortalaması çok düşük olan efsanem.:D

Hala düşünüp etkilendiğimi ve vampirlere olan tutkumu başlatan olağan üstü film.:bhr:

3. filmi olan Eclipse en güzellerindendi serinin.:D Ama kitaplar daha güzel tabi.:D