2014 The Tale of the Princess Kaguya / Prenses Kaguya | Film Bilgileri & Yorumları

berkann

Konu Sahibi
Favori Üye
Reaksiyon puanı
6,723
Puanı
1,060
2576852.jpg

Prenses Kaguya Masalı - Kaguyahime no monogatari (2013)

Türü: Animasyon, Dram, Fantastik
Yönetmen: Isao Takahata
Senaryo: Isao Takahata (story), Isao Takahata (screenplay), Riko Sakaguchi (screenplay), Mike Jones (english version)

Seslendirmenler:
Chloë Grace Moretz
James Caan
Mary Steenburgen
Darren Criss
Lucy Liu

IMDb Sayfası

Filmin Özeti
Bambu satarak geçimini sağlıyan yaşlı bir adam bir gün, bir bambunun içinde bir prenses bulur.Adı Kaguya olan Prenses, sadece bir parmak büyüklüğündedir. Kaguya büyüdüğünde saygın ailelerden 5 genç, ona evlilik teklif ederler. Kaguya onlardan, kendisi için hatırlanmaya değer birer evlilik hediyesi bulmalarını ister, ancak 5 erkek Kaguya'nın istediğini bulamazlar. Derken bu kez, Japonya İmparatoru ona evlenme teklifinde bulunur...

Filmin Fragmanı

Hayao Miyazaki ile birlikte Japon animesinin en önemli iki temsilcisinden biri olan Isao Takahata bu yılın ses getiren animasyon filmlerinden bir tanesine imza attı. Aynı zamanda Takahata’ya kariyerinin ilk Oscar adaylığını getiren bu film, aksiyona boğulmuş Amerikan animasyonlarından sıkılanlar için bu yılki en iyi alternatif konumunda.

Oldukça ilgi çekici bir şekilde başlayan filmde yaşlı iki köylüye doğaüstü bir şekilde küçük bir prenses geliyor. Oldukça ilginç, fantastik özellikleri bulunan bu prensesin hikayesi izleyiciyi bambaşka dünyalara götürüyor.

Her ne kadar filmin ilk kısımları çok ilgi çekici olsa da bana kalırsa ilgi çekicilik filmin tamamına yayılamamış. Özellikle prensesin eş beğenmeme kısımlarını böyle yaratıcı bir filme yakışmayacak klişelikte ve sıkıcılıkta olduğunu düşünüyorum. Sonlara doğru gidildikçe de başlarına bayıldığım filmden kopmalar yaşamaya başladım. Keşke süresi daha kısa tutulsaymış da daha bir sevseymişiz filmi…

Sonuç olarak beğenmediğim yönleri olsa da genel olarak izlenmesi gereken başarılı bir anime The Tale of the Princess Kaguya. Unutmadan filmin içerisinde harika şarkılar bulunduğunu da söylemeden geçmeyim…

Miyazaki filmlerini seven bu filmi de büyük ihtimalle sever. @Tolstoyevski @KayıpSehir

6.5/10

Aynı yazı şurada da var.

masalları herzaman severim o yüzden bu filmide sevdim ama japon animelerini sevmem zaten kara kalem çalışması gibi olmuş ama insanı bir masala sürüklüyor film
]bambudan çıkan küçük prenses, kucakta bebeğe dönüşmesi bebekken annesi olacak kadının bebeği süt anneye götürürken gögüslerinin sütle dolması meme emzirecek duruma gelişi :) o sahneler güzeldi ilginçti
aynı bambulardan altınların ortaya çıkışı küçük kızın köylü çocuklarla macerası falan filan derken kızın bizim türk filmlerindeki gibi asalet dersleri almaya başlaması ud benzeri tako isimli bişeyler çalışı güzeldi, kızın şehri sevmeyip köye doğru kaçışını özgürlük arayışınıda sevdim :) nede olsa bambu çocuğu :)

kısaca film bu yıl oscar da en film adayı olmuş bazı dram filmlerinden daha iyiydi,
bundan sonraki cümleyi büyük ihtimal @OzaN sevmeyecek ama yinede söyleyeceğim :) heleki bir boyhood u veya herşeyin teorisi adlı filmleri üçe katlar kayuga :)

puanım: 7