2013 The Spectacular Now (2013) Film Bilgileri & Yorumları

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan berkann
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

berkann

Konu Sahibi
Favori Üye
Katılım
22 Aralık 2011
Mesajlar
18,893
Reaksiyon puanı
6,730
Puanı
1,060
1714206.jpg


The Spectacular Now (2013)

Türü: Komedi, Dram, Romantik
Yönetmen: James Ponsoldt
Senaryo: Scott Neustadter, Michael H. Weber, Tim Tharp

Oyuncular:
Miles Teller
Shailene Woodley
Brie Larson
Masam Holden
Dayo Okeniyi

IMDb Puanı: 7.5 (11,888 oy)
IMDb Sayfası

Filmin Özeti
Lise son sınıf öğrencisi olan Sutter partilerin neşesidir. Erkek giyim mağazasında çalışan Sutter’ın geleceğe dair planları yoktur. Ancak kız arkadaşı tarafından terk edilince, çok sarhoş olur ve Aimee Finicky ile bir çimenlikte uyanır. Aimee çok farklıdır. Erkek arkadaşı yoktur ve bilim kurgu kitapları okumaktadır. Ancak Amy bir gelecek hayal ederken, Sutter büyüleyici olan şimdide yaşamakta olsa bile, birbirlerine çekilmişlerdir. -

Filmin Fragmanı

 
Bu yılın en merakla beklediğim filmlerinden biriydi ve nihayet izleyebildim.

Filmi bu kadar merakla beklememdeki en büyük sebep şüphesiz Shailene Woodley ismiydi. İki yıl önce Descendants ile tanıyıp sevdiğim Woodley'i ikinci kez bu filmde izleyebilecek olmamdı. Jennifer Lawrence gibi jenerasyonun en iyilerinden biri olduğunu düşünüyordum kendisini ve bu filmdeki performansıyla da şaşırtmadı. Bu yıl yayınlanacak Divergent filminin tutması halinde bir anda kendisinin ismini çok daha fazla duyabiliriz. :)

Başroldeki isim olan Miles Teller'ı sanırım ilk kez izledim. Potansiyeli var gibi gözüküyor kendisinin ama belki canlandırdığı karakterden dolayı olsa pek ısındığım söylenemez kendisine.

Bu yıl en sevdiğim filmler arasına giren Short Term 12'in de iki önemli ismi bu filmdeydi. Brie Larson bence rolü için büyük kaçmış ve Short Term 12'deki gibi parlayamamış ama yine de onu bir kez daha görmek güzeldi. Aynı filmden diğer oyuncu Kaityln Dever'ın çok az rolü vardı ve Larson'un aksine rolüne küçük kaçmış. :D Short Term 12'de neredeyse anne-kız benzeri bir ilişkide olan ikilinin aynı yaşlarda olması tuhaf olmuş. :):)

Ailemizin avukatı Saul Goodman'i (Breaking Bad) görmek güzeldi ama çok çok az ve önemsiz bir rolde görebildik. :(

Oyuncularla ilgili yorum fazla uzun oldu farkındayım, filme geçelim. :)

Film gayet iiydi fakat beklentilerimi tam anlamıyla karşılayamadı. Ana karaktere tam ısınamamdan mıdır bilmiyorum ama yeterince etkileyici bulmadım. Tabii bu durum beklentilerimin bir hayli yüksek olmasından dolayı da olabilir.

Çok sevdiğim filmlerden olan (500) Days of Summer'ın yazarlarından çıkma olan senaryo 500 Days of Summer kadar parlak ve orijinal olmasa da başarılı sayılabilir. O filmi sevenlerin bu filmi de sevebileceğini düşünüyorum. (Yukarıda belirtemedim ama filmi büyük merakla bekleme sebeplerinden biri de senaristlerdi.)

Sonuç olarak bu yıl izlediğim çok sayıdaki iyi filmlere bir yenisi daha eklenmiş oldu. Bu yıl çok fazla örneğini göremediğimiz romantik komedi dalında ama bununla da sınırlı kalmayan bir filmdi. Evet daha da iyisini bekliyordum ama bu kadarıyla da yetinmeyi bilmek gerek. :)

7/10
 
Çok iyi bir film beklemiyordum ve beklediğim gibi gelişti.

Bir kaç iyi sahne dışında ortalama bir film çıkmış. Senaryo Çok kafa yorularak yazılmamış bence. 500 days of Summer senaristlerinden bu çıkmamalıydi. Yönetmen ise az buz bir şeyler yapmış. Gazete dağıtma macerası ve küfürlü sahne dışında komik sahne yoktu ve romantik sahne bence hiç yoktu ki ben bunu çift uyumsuzluguna bağlıyorum. Başroller çok ilgisiz iki isim olmuş. Bir uyum olup bir romantizm yaşatacak atmosferde değiller. Özellikle oğlan çok itici ve bu sanırım 4. Kez izleyişim her seferinde aynı oynuyor bir tek Whiplash'ta çok sırıtmamıştı.:)

Ortalama oyunculuk, ortalama senaryo ile 5/10'lık film çıkmış ortaya.