2021 The Royal Game / Satranç - Film Yorumları

Tolstoyevski

Konu Sahibi
Emekli
Reaksiyon puanı
39,955
Puanı
1,061
Web Sitesi
www.ataturkungencligehitabesi.com

2015705-52458502.png

The Royal Game

Tür:
Dram, Gerilim, Savaş
Süre: 110 dakika

Yönetmen: Philipp Stölzl
Senaryo: Eldar Grigorian, Stefan Zweig

Oyuncular:
Clemens Berndorff
Samuel Finzi
Gerhard Flödl

IMDb Linki

Puanlar:
IMDb: 7.3/10

Filmin Fragmanı:

Tanıtım: Film, Stefan Zweig'ın ülkemizde Satranç ismiyle yayımlanan ve en çok okunan eserinden uyarlandı.

Filmle ilgili yorumlarınızı bu başlık altından yapabilirsiniz.

• Beğendim
Reactions: Angelica
Stefan Zweig'in romanından uyarlama bir film olması çok iyi, tam da filmlik bir romandı ama nasıl aktarılmış, tabii onu görmek lazım.

Bu kitap daha önceden uyarlanmamış mıydı, ben mi yanlış hatırlıyorum? (b) Kısa süren ama çok sağlam bir romandı. Görüntüler çok güzel görünüyor, umarım güzel yansıtmışlardır.

Bu kitap daha önceden uyarlanmamış mıydı, ben mi yanlış hatırlıyorum? (b) Kısa süren ama çok sağlam bir romandı. Görüntüler çok güzel görünüyor, umarım güzel yansıtmışlardır.
Stefan Zweig'in kitapları fazlasıyla uyarlanıyor, bu yüzden haliyle uyarlanmıştır, hem de birden fazla. Tabii esas önemli olan, Almanya ile Avusturya'nın birlikte ürettiği bir iş olması.

1639130828040.png

Bu şekilde uyarlanan film de vardır elbette ama şu anda en güncel film, bu film.

Stefan Zweig'ın eserlerinden uyarlanan film sayısı:

1639130917043.png

60 yıllık ömründe eserleriyle olduğu kadar, eserlerinin uyarlamalarıyla da yaşamaya devam edecek. Bu da değerli bir şey.

• Beğendim
Reactions: Yiğitt
Stefan Zweig'in kitapları fazlasıyla uyarlanıyor, bu yüzden haliyle uyarlanmıştır, hem de birden fazla. Tabii esas önemli olan, Almanya ile Avusturya'nın birlikte ürettiği bir iş olması.

Ekli dosyayı görüntüle 112529

Bu şekilde uyarlanan film de vardır elbette ama şu anda en güncel film, bu film.

Stefan Zweig'ın eserlerinden uyarlanan film sayısı:

Ekli dosyayı görüntüle 112530

60 yıllık ömründe eserleriyle olduğu kadar, eserlerinin uyarlamalarıyla da yaşamaya devam edecek. Bu da değerli bir şey.
Tanıtım ilgimi çekti, çevremdeki sinema salonlarında arattım ama çoğu salonda film yok maalesef. Keşke daha fazla salonda görebilseydik, sinemada izlemek isterdim hasretken sinemaya...

• Beğendim
Reactions: Araf
Tanıtım ilgimi çekti, çevremdeki sinema salonlarında arattım ama çoğu salonda film yok maalesef. Keşke daha fazla salonda görebilseydik, sinemada izlemek isterdim hasretken sinemaya...
@bazinga ve @MEnes iyi bilir sinema gurmeleri olarak, oralarda sanırım daha çok kendini gösteriyor filmler ama işte Ankara da olsa sinema salonunda film gösterimi açısından sıkıntı. İstanbul'da yaşamadıktan sonra sanırım film izlemek büyük bir dert olacak.

• Üzücü
  • Beğendim
Reactions: MEnes and Yiğitt
@bazinga ve @MEnes iyi bilir sinema gurmeleri olarak, oralarda sanırım daha çok kendini gösteriyor filmler ama işte Ankara da olsa sinema salonunda film gösterimi açısından sıkıntı. İstanbul'da yaşamadıktan sonra sanırım film izlemek büyük bir dert olacak.
Avrupa sineması her yerde olmuyor genelde. Bizim İstanbul'da bile Art House'larda zar zor buluyoruz böyle bağımsız Avrupa sinemasını. Cinemaximum'un belli yerlerinde oluyor. İstanbul'da benim bildiğim 6 7 büyük sinemada var Art House kısmı. Her Cinemaximum'da bile yok. Ama Ankara'yı hiç bilmem... Araştırmak lazım...

• Beğendim
Reactions: Araf
Avrupa sineması her yerde olmuyor genelde. Bizim İstanbul'da bile Art House'larda zar zor buluyoruz böyle bağımsız Avrupa sinemasını. Cinemaximum'un belli yerlerinde oluyor. İstanbul'da benim bildiğim 6 7 büyük sinemada var Art House kısmı. Her Cinemaximum'da bile yok. Ama Ankara'yı hiç bilmem... Araştırmak lazım...
Avrupa sinemasını takip edip izleyen genelde @bazinga oluyor, ona da soralım bu konuyu. İstanbul dışı, sinema anlamında biraz sıkıntı. İstanbul, diğer şehirlere göre daha iyi.

• Beğendim
Reactions: MEnes

@MEnes'in dediği gibi İstanbul'da da epey sıkıntılı bu konu. Sadece belli başlı salonlarda gösteriliyor arthouse filmler. Diğer şehirleri çok bilmiyorum ama bazen sürpriz şehirlerde de Başka Sinema gösterimleri ya da beklenmedik arthouse filmlerin gösterimleri olabiliyor, takip etmek lazım. Bu film Ankara'da üç salonda varmış. Ankara'yı hiç bilmiyorum ama fena bir sayı değil gibi gözüküyor bu film için.

Ankara Cinemaximum (Armada)

Ankara Cinemaximum (Panora)

Ankara Next Level Cinegold

• Beğendim
Reactions: MEnes and Araf