FK8 The Place Beyond the Pines (2013) - Film Yorumları

bazinga

Konu Sahibi
Admin
Katılım
1 Şubat 2007
Mesajlar
93,001
Reaksiyon puanı
49,676
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
Web Sitesi
izleryazar.com
1585993462881.png


The Place Beyond the Pines

Tür:
Suç, Dram, Gerilim
Yönetmen: Derek Cianfrance

Oyuncular:
Ryan Gosling
Bradley Cooper
Eva Mendes

Filmin Özeti:
Hayli yetenekli bir motosiklet sürücüsü bir suç işlemeye karar verir ve bu onu polisten dönme bir politikacıyla bir çarpışma yarışına sokar. Tek amacı karısı ve çocuğu için daha iyi bir hayat sağlamak olan sürücüyü ilginç maceralar beklemektedir. Baş rollerinde Ryan Gosling, Bradley Cooper ve Eva Mendes''in oynadığı filmin yönetmenliğini Derek Cianfrance üstleniyor.

Filmin Fragmanı:

 
  • Beğendim
Reactions: Angelica

bazinga

Konu Sahibi
Admin
Katılım
1 Şubat 2007
Mesajlar
93,001
Reaksiyon puanı
49,676
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
Web Sitesi
izleryazar.com
Tüm başlıklara Türkçe karşılıklarını da yazdım ama bu filme yazmadım. Çünkü bu kadar aptalca bir film adı çevirisi çok nadir olur ve bunu kabul etmek istemiyorum. :):) Orijinal adı o kadar güzel ki ve bunu kolayca "Çamlar Ardındaki Yer" gibi güzel bir Türkçe ada çevirmek varken spoiler sayılabilecek, son derece basit bir isme çevirmişler. İnanılmaz.

Neyse filme geçelim. :)

Derek Cianfrance çok sevdiğim bir yönetmendir. İzleyiciyi filmin içine almayı, karakterlerin hislerini hissettirmeyi çok iyi başarıyor. Burada da bu konularda çok yetenekli. İkinci izleyişimde de filmi çok büyük ölçüde sevdim.

Özellikle filmin Ryan Gosling'li ilk perdesi çok iyi. Çok özgün ve kaliteli bir suç filmi niteliğinde. Bradley Cooper'lı kısım da bambaşka ama yine etkileyici bir hikaye.

Filmin tek sorunu ise son perdesi...

Bir kere Bradley Cooper'ın karakterinin o kadar aptal bir oğlunun olması mantık hatası. :A

Çamların ardındaki sahne gerçekten etkileyiciydi. Fakat filmin vermek istediği mesaj bence havada kaldı. Bradley Cooper'ın karakteri bence iyi bir karakterdi. Öldürdüğü karakteri sevmiştik evet ama sonuçta bir suçluydu ve gerçekten kapıyı açtığında öldürebilirdi onu. Kendini bunun için suçladı zaten ömür boyu ama bence gereğinden büyük bir bedel ödedi. Ryan Gosling'in karakteri fazla kahramanlaştırıldı. Tamam ben de sevdim, hayatını düzene sokabilsin çocuğuna sahip çıkabilsin falan istedim ama sonuçta bir suçluydu. Hem de aynı şeyi defalarca yapan, doyumsuz bir suçlu...

Kaliteli film neticede izlenmesi gerekir. Bu da 7.5'a yakın olmak üzere:

7/10
 

kerem

Favori Üye
Katılım
30 Ekim 2017
Mesajlar
29,638
Reaksiyon puanı
28,586
Puanı
1,060
Konum
Berlin
Bu filmin konusu var miydi ya? :A

Zamaninda sinemada izlemistim, pek bir sey hatirladigim söylenemez ama müzikleri ve yönetmenligi efsaneydi. Film kendini izlettiriyor ama finalden sonra "eh iste, fena degildi" dedirtmisti bana. Biraz klise ayni zamanda özgünlük var da kimse babasinin oglu degil onu bir acikliga kavusturalim. :A
 

bazinga

Konu Sahibi
Admin
Katılım
1 Şubat 2007
Mesajlar
93,001
Reaksiyon puanı
49,676
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
Web Sitesi
izleryazar.com

Dosi

Süper Mod.
Katılım
10 Mart 2015
Mesajlar
85,157
Reaksiyon puanı
107,776
Puanı
1,060
Şuana kadar izlediğim 4 filmden en iyisi buydu. Umarım geri kalan 2 film bu filden de daha güzeldir.
Konusunu beğendim ama işleyişi biraz sıkıntılıydı. Sonunu güzel bağlamamışlar.
Filmin 2 ayrı film havasında olması beğendim bir detay. İki başrol erkeğin oyunculuğunu baya iyiydi.
Filmin konusunun motosikletli adamın hayatını düzene koyması ve aile kurmasi ile alakalı olacağını düşündüm ama hiçte öyle olmadi. Onun hırsızlığa başlaması arkadaşının aklını çelmesiyle başladi ve yeterli parayı çalmasına rağmen doymak bilmedi, hazin bir sonla veda etti filme ve ben onun filmin yarısında öleceğini tahmin etmiyordum. Sahnelerinin daha fazla olmasını isterdim.Filmin diğer kısmı ise bambaşka bir şekilde ilerledi. Onu vuran yeni polisin ve sonraki hayatini ele aldı. 15 senelik bir süreden sonra motosikletli adamın oğluyla kendi oğlunun yollari kesişince olaylar farkli bir boyuta gitti ama filmin sonu hiç tatmin etmedi. Ucu açık bir final oldu.
7.5/10
 

sokak sanati

Favori Üye
Katılım
23 Şubat 2013
Mesajlar
86,599
Reaksiyon puanı
57,064
Puanı
1,061
Olağan üstü bir filmdi. Devamlı tempoda tutarak saat 6'ya kadar ayakta durdurmayı başaran çok iyi bir filmdi.

Hikaye başından sonuna kadar iyi işlenmiş bir hikaye. Kusur bulamadım izlerken.
Ryan Gosling'in canlandırdığı karakter'e hayran oldum. Çoluğuyla çocuğuyla mutlu olsa ne olurdu. Aşırı üzüldüm ölmesine ve bu sebeple Bradley'in canlandırdığı karaktere bir türlü ısınamadım. Böyle bir karakter yaratıp pat diye öldüren yürekli yönetmene bravo valla.
Film hayatın ne kadar acımasız olduğunu gösteriyor. Bir suçlu kahraman oluyor diğer suçlu tüh kaka. Halbuki ikisine suçlu. Bradley'in karakterinin bu kadar yükselmesi sinirime dokundu.

Filmde olmasını istediğim tek şey Hikayeleri biraz daha birleştirmesi olurdu. Yani Ryan'ın oynadığı karakter ile Bradley'in oynadığı karakter aynı anda filme başlasa daha etkili olurdu. Adam bir anda öldü neye uğradığımı şaşırdım.:( O boşlukta filmden biraz soğudum ve belki de Bradley'in karakterini daha fazla sevebilirdim öyle olsa.

Filmde beni en rahatsız eden Ev baskını sahnesi. O baskını yapıp, o kadına bunu yaşatanlar sürüm sürüm süründürür neyse ki.

15 Yıl sonra ki hikayede dozunda işlenmiş.
Genç Jason babası gibi olacak anlaşılan.

A.J miydi neydi Bradley'in çocuğunun adı. Onu görünce Trump'ın çocuğu aklıma geldi. En büyük cezayı senarist vermiş:A Yetmez ama olsun.

Müziklerde güzeldi. Filmde ki o gerilimi, hüznü bana yaşattı.
Eva Mendes'in 15 yıl sonra ki makyajı beni rahatsız etti. Olmamış o. Bradley mesela o konuda daha başarılıydı.

9/10
 
  • Beğendim
Reactions: Araf and bazinga

Sherlock

Süper Mod.
Katılım
7 Eylül 2016
Mesajlar
32,069
Reaksiyon puanı
47,672
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
Ortalama bir film bence.

Filmi üç parçaya bölecek olursak; Ryan Gosling'in içerisinde bulunduğu ve onun karakterini izlediğimiz kısım en iyi parçası filmin.

Sonrasında ani bir geçişle olayları Luke'u öldüren Bradley Cooper'ın canlandırdığı Avery'nin perspektifinden izlemeye başlıyoruz, bence film buradan itibaren düşüşe geçiyor zaten. Ben bu ani geçişi çok sevdim ve bu geçişin filmi iyiye doğru götüreceğini düşündüm. Ancak Avery'nin yaşadığı pişmanlık ve üzüntü bana tam olarak geçemedi, bunda tam bu 'pişmanlık' teması işlenirken bir anda Amerika'lı polislerin yaptığı kirli işlere geçiş yapılması etkili. İkinci parçanın bana kalırsa en büyük sorunu bu.

Filmin asıl sorunlu kısmı ise üçüncü kısım yani Luke ve Avery'nin çocuklarının gözünden olaylara baktığımız kısım, en başta iki karakterin aynı okulda tesadüf eseri denk gelmeleri bana biraz zorlama geldi. Bu kısımda iki karakterin yaşadıklarını izledik, Jack'in yaptıklarının ve sergilediği davranışların altının iyi doldurulamadığını düşünüyorum filmin uzun süresine rağmen. Yukarıda bahsettiğim 'kirli işler' konusuna fazla girilmese ve olayları daha çok iki çocuğun gözünden izlesek ardından çok daha iyi bir finalle film noktalansa, çok daha başarılı bir film ortaya çıkabilirdi bana kalırsa.

Ryan Gosling filmin yıldızı, gerçekten baya başarılı buldum performansını. Öyle bir karakteri bize sevdirmeyi başarması da bunun göstergesi zaten. Bradley Cooper klasik, ortalama bir performans sergilemiş.

Onun dışında özellikle motosikletli çekimleri, filmin başındaki kovalamaca sahneleri gerçekten güzel çekilmiş. O adrenalini ve heyecanı hissettirmeyi başarmış yönetmen Derek Cianfrance.

Puan: 6.5/10
 

Maskeli Fedai

Favori Üye
Katılım
31 Mayıs 2012
Mesajlar
36,407
Reaksiyon puanı
37,566
Puanı
1,059
Konum
Troller Kasabası
Eh işte diyebileceğimiz türden bir filmdi. Müzikleri, çekim kalitesi güzel ancak işleyiş mi senaryo mu ne bir şeyler tam oturmamış sanki. Sonu da tatmin etmiyor.

Ryan Gosling ve Bradley Cooper başarılı bir performans göstermişler. İkisi de çok iyi bir oyuncu zaten. Diğer oyuncuların filme bir etkisi yok ne yazık ki.

Ben herkesin aksine Avery'nin hikayesini izlediğimiz kısmın filmin en iyi yerleri olduğunu düşünüyorum nedense :A Polis teşkilatındaki suçları ortaya çıkarması, aynı zamanda pişmanlık ve yaşadığı üzüntüye tanıklık ediyoruz. Ha pişman oldu mu olmadı mı emin değilim,sonuçta Luke'yi öldürdüğü için kahraman oldu ve rütbesi bir bir yükseldi.

Luke'nin banka soygunları ve motorsikletli sahneleri çok iyiydi. Temponun düşmediği anlardandı.

Son perde ise aşırı zorlama bir hikaye olmuş. Bu iki başrolün çocuklarının hikayesine tanıklık ediyoruz. Bir sürü klişe vardı. Bu kısmı sevmedim açıkçası. Bana bir türlü geçmedi.

6/10
 

Angelica

Favori Üye
Ayın En Favori Üyesi
Katılım
31 Mart 2012
Mesajlar
80,672
Reaksiyon puanı
56,827
Puanı
1,060
Yaş
40
Konum
Kayseri
Filmi izledim çok beğendim sanki iki ayrı filmmiş gibi olan havasını sevdim bir an dedim ne oluyor
iki ayrı filmmi olacak devam edince bağlantılı olduğunu gördüm bu filmde etkilendiğim bir film oldu bencede sonunu iyi bağlayamamışlar daha iyi olabilirdi oyunculuklar harikaydı bence :D

8/10
 
  • Beğendim
Reactions: Araf and bazinga

Araf

Emekli
Katılım
25 Temmuz 2011
Mesajlar
38,599
Reaksiyon puanı
23,220
Puanı
1,060
Konum
Aydın
Üç ayrı hikâyeden oluşuyordu film, üçü de birbiriyle bağlantılıydı ve üç hikâye de yaklaşık 50 dakika sürdü. Aslında fikir iyiydi de, işleyiş yönü biraz zayıf kaldı. Karakterlerin duygusal yönden etkili olmadığını da düşünüyorum.

Karakterlerin duygusal yönleri:
Özellikle Luke ile başlayan film, duygusal yönden zayıf kaldı. Luke ile Romina ilişkisi garip bir şekilde aktarıldı. Romina, Luke ile yakınlaşmaya kalkıyor, sonra uzaklaşmaya kalkıyor. Böyle gelgitler üzerine kuruluydu aralarındaki ilişki. Aynı şekilde Avery de öyleydi. Duygusal yoğunluğu yoktu neredeyse. Yine de filmin yarısı Avery üzerine kurulu olduğu için daha çok Avery'nin vicdanıyla baş başa sahnelerini gördük. Diğer türlü genelde çok büyük duygusal yoğunluk yoktu.

"Pat" diye oldu bazı şeyler:
Luke, bebeği olduğunu öğrendikten sonra gelgitler yaşamaya başladı. Sonra da "pat" diye bir adam çıktı karşısına, bir anda kaynaştı, o adam övmeye başladı ve bir anda iş soyguna kadar gitti. Avery bir anda yükselmeye çalıştı, arkadaşlarını gammazlayarak "pat" diye yükseldi.

Karmaşa da vardı:
Üçüncü hikâyeyi 15 yıl sonraya çekip, Jason'ın yaşını "17" demesi mantık hatasıydı. Beşikteki bebek, büyüyüp 15 yıl sonra büyüyüp nasıl 17 yaşına giriyor, ilginç. Bir de hikâyede "pat" diye oldu bittiye getirmelerin yanı sıra zorlamalar da vardı. Avery'nin oğlu AJ ile Jason'ı aynı okulda birleştirmek de biraz zorlamaydı. Gerçi bu kabul edilebilir, film sonuçta ve bağlantı kurulacak.

Her ne kadar zorlamalar olsa da, fikir iyiydi. Keşke biraz daha üstüne düşülseydi de, bu kadar zorlama sahneler de çıkmasaydı. Türkçede adı "Babadan Oğula" diye geçiyordu. Aslında orijinal adıyla uzaktan yakından alakası yok ama Türkçe olarak süprizbozan yapılıyor, onu da belirteyim. Üçüncü hikâye ile birleşimde neden bu isim verildiği anlaşılıyor. Bir ara Al Pacino'nun "Serpico" filmine doğru gittiğini sanmıştım filmin, oraya gitmedi. Türkçe ismindeki "Babadan Oğula" doğru gitti.

Bu arada Ryan Gosling ile Eva Mendes, bu film vizyona girmeden bir yıl önce, 2011'de evlendiler. Bu ikilinin evliyken oynadığı bir film oldu. Eve Mendes, 2014'ten bu yana herhangi bir filmde yer almıyor. Ryan Gosling ise, iş seçiyor ve genelde kaliteli işlerde yer alıyor. Özellikle Ryan Gosling'i bu filmde farklı bir imajla görüyoruz. Bradley Cooper ise, bölümde kendini geç gösteriyor ve o da tanınmayacak bir şekilde, farklı bir şekilde kendini gösteriyor. Sakalsız ve takım elbisesiz görmek de ilginçti. Gerçi sonradan o eski imajına kavuştu. Adama sakal ve takım elbise yakışıyor. Son zamanlarda popülaritesini artıran Mahershala Ali'yi de gördük bu filmde. Bu filmde, bildiğimiz o yeni imajından uzaktı.

Süresi uzundu ama üç hikâye ile bağlantı fikri iyiydi. Her ne kadar zorlamalar olsa da, "acaba nasıl bitecek" diye sorgulatıp izletmesi iyiydi filmin.

7/10