The Nightmare Before Christmas / Noel Gecesi Kabusu (1993) - Film Yorumları | Fav10 Yılbaşı Filmleri Festivali

Sherlock

Konu Sahibi
Süper Mod.
Reaksiyon puanı
47,947
Puanı
1,060

The Nightmare Before Christmas.jpg

The Nightmare Before Christmas

Tür:
Animasyon, Aile, Fantastik, Müzikal
Süre: 76 dakika

Yönetmen: Henry Selick
Senaryo: Tim Burton (story and characters), Michael McDowell (adaptation), Caroline Thompson (screenplay)

Oyuncular:
Danny Elfman
Chris Sarandon
Catherine O'Hara
William Hickey

IMDb Linki

Puanlar:
IMDb: 8.0/10
Rotten Tomatoes: 95%
Metacritic: 82/100

Filmin Fragmanı:

Filmle ilgili yorumlarınızı bu başlık altından yapabilirsiniz.

Animasyon çok seven biri değilim ama film bence türünden bağımsız olarak vasat bir yapımdı. Doğru düzgün bir konusu ve alt yapısı yoktu. Süresi kısa olduğu için çok sıkmadan izletti yine de.

5/10

"IMDb puanını hak etmeyen filmler" listesinin yeni üyesi bu filmimiz... :A

1993 yılına göre başarılı ve nispeten derinlikli bir animasyon olabilir ama günümüzde maalesef, en azından benim için çok da büyük bir etki yaratmadı. Inside Out, Coco gibi animasyonları izlemiş olanların bence sevmesi pek mümkün değil. Filmin bizlerden düşük puanlar almasının en temel sebebi bu bence...

Baya eleştirerek yorumuma başladım ama süresinin kısa olması ve müziklerinin de etkisiyle içerisinde bulunduğumuz yılbaşı döneminde izlememiş olanlar izleyebilir. Onun dışında ne derinlikli bir konusu, ne de başarılı bir dünyası ve görselliği var bence...

Tim Burton, bu sefer pek de olmamış...

Stop-motion animasyonları ve Tim Burton filmlerini sevenlerin bunu da zevkle izleyeceğini düşünüyorum. Müzikleri 10/10'du. Onun dışında fazla bir şey yok, klasik bir animasyon.

6/10

The NightMare Before filminin de benim için önemli bir yeri vardır. Eskiden ilk izlediğim zamanda havada kar yağıyordu ve o film benim için kar temsili içerir. 😁

7.5/10