2021 The Mitchells vs. the Machines / Ailem Robotlara Karşı - Film Yorumları

Sherlock

Konu Sahibi
Süper Mod.
Reaksiyon puanı
47,948
Puanı
1,060

The Mitchells vs. the Machines.jpg

The Mitchells vs. the Machines

Tür:
Animasyon, Macera, Komedi, Aile, Bilim-Kurgu
Süre: 113 dakika

Yönetmen: Michael Rianda, Jeff Rowe(co-director)
Senaryo: Michael Rianda, Jeff Rowe

Oyuncular:
Charlyne Yi
Olivia Colman
Eric André
Sasheer Zamata

IMDb Linki

Puanlar:
IMDb: 7.9/10
Rotten Tomatoes: 97%
Metacritic: 81/100

Filmin Fragmanı:

Filmle ilgili yorumlarınızı bu başlık altından yapabilirsiniz.

Tam yorum: the-mitchells-vs-the-machines-2021

Gayet eğlenceli, keyifli bir animasyondu. Robot istilası gibi klişe bir konudan yenilikçi hissettiren bir iş çıkarabilmek gayet başarı. Epey gülüp eğlendim, yalnız ikinci kısım fazla uzamış. Daha iyi noktalanabilirdi bence. Bir noktadan sonra yordu aksiyonu. Süresi daha kısa olabilirmiş...

7.5/10

Katie sinema okulunu kazanıp üniversite için yola çıkar, bu yolculuk sırasında ailesi de eşlik eder. Ailesi, bilhassa babasıyla arası iyi değildir ama bu yolculuk sırasında farklı şeylerle karşılaşacaktır, örneğin yapay zekayla, yani makinelerle.

Aslında konusu itibariyle tam da Black Mirror'a benziyor. Genelde animasyonları severim, çok fazla sıkmaz ama bu animasyon biraz sıktı. Oysa sevilen bir animasyondu ve verdiği mesajlar da yer yer anlamlıydı ama işleyişi biraz sıktı. Yine de yer yer iyi göndermeler vardı.

6/10

17.05.2021

Oscar törenine 1 ay kalınca arayı kapatmak için hızlanıp günde iki film izledim umarım bu hevesim çabuk sönmez. :A Son dönemde (özellikle Pixar'dan) kadar derin animasyonlar izledik ki bu film onların yanında çok daha basit kalıyor ama yine de yüksek temposu, enerjisi ve sempatik karakterleri sayesinde keyifle izleniyor. Teknolojinin hayatımızı nasıl geçirip aile ilişkilerini etkilediği üzerine verdiği mesajları da göze sokmadan aktarıyor. Her sahnede irili ufaklı öyle detaylar var ki hepsini yakalamak için bir kere daha izlemek gerekebilir. Hatta O KADAR şey var ki arada biraz yorabiliyor ama sıradan hikayesini görsel açıdan böyle numaralarla süslemesinin eğlence dozunu iyice artırdığını da inkar edemem. Animasyon dalında Luca dışındaki diğer adayları izlemedim ama bu filmi kesinlikle onun önüne koyarım. Ayrıca yukarıda da dendiği gibi babanın teknolojiyle imtihanı sahnelerine bayıldım. :F

Bu arada son kısımda ekibin çocukluk ve aile fotoğraflarının olması da güzel düşünülmüş bir detaydı. :bhr:

7.5/10

Klişe iki konuyu bir araya getirip iyi bir şekilde harmanlayan sıcak bir animasyon filmi olmuş. Samimi, doğal ve içten bir anlatımı vardı. Bir animasyona göre uzun süresi var ama aksiyonu yüksek olduğu için hiç sıkmadan sonuna kadar götürüyor. Filmin verdiği mesajları ve kullandığı dili çok güzeldi. Ailecek izlenmelik bir film yapmışlar.

8/10

Bu sezon şu ana kadar İzlediğim en keyifli film oldu diyebilirim. Konu klişe olsa da çok hoş detaylar vardı. Tekrar izlemeyi düşünüyorum.

9/10

2021’in tartışmasız en iyi animasyonu, çok şükür bu sene de çok sevdiğimiz bir animasyon çıktı.

Konu olarak son zamanlarda hem diziler hem de filmlerde örneğini çokça kez gördüğümüz bir tercih yapılmış denilebilir ancak bu konunun işlenişi gerçekten çok başarılıydı, “robotların/yapay zekanın dünyayı ele geçirmesi” fikri olabilecek en orijinal ve eğlenceli bu şekilde senaryolaştırılabilirdi herhalde.

Bunun yanı sıra teknik anlamda da son yıllarda izlediğimiz en farklı ve en iyi animasyonlardan birisiydi, yine çok başarılı bulduğum Spider-Man: Into the Spider-Verse’e çok benziyordu bu anlamda. Zaten aynı stüdyodan çıkan filmler diye biliyorum emin olmamakla birlikte. Yönetmen Michael Rianda çok iyi bir iş çıkarmış.

Daha fazla övmeyi isterdim ancak filmi izleyeli uzun zaman oldu, bu sebeple yorumumu burada sonlandırıyor ve herkese bu filmi izlemeye davet ediyorum. :A

• Beğendim
Reactions: bazinga
Hiç beklemediğim bir dönemde izlediğim, hiç beklemediğim bir tat aldığım ve izlerken inanılmaz gülüp inanılmaz keyif aldığım mükemmel bir animasyondu/filmdi... Bir animasyon başyapıtı net bir şekilde... Bir Coco değil tabi ama o seviyeye yakın harika bir film. Keşke Oscar'ı alsaydı ama yine de bana göre 2021'in zirvesi net bir şekilde...

Muazzam görselliğiyle, olabildiğine çılgın ve çatlak karakterleriyle, tüm aileye bizi bağlayan ve bizi onlar için heyecanlandıran çok keyifli senaryosuyla, keyifli mi keyifli müzikleriyle ve kendine has diliyle, her zerresinden ve dakikasından müthiş keyif aldığım bu filmi ikinci kez bile izlesem yine aynı tadı alırdım heralde... Yılın en iyi animasyonu zaten, hatta en iyi filmlerinden bile denebilir. Yönetmenleri takibe aldım ve bundan sonra her eserlerini takip etmeye çalışacağım..

9/10

• Beğendim
Reactions: bazinga